arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » 5 tips bij het kopen van de juiste stofzuiger
Stofzuiger

5 tips bij het kopen van de juiste stofzuiger

Niets zo vervelend als die oude stofzuiger die bijna al zijn zuigkracht verloren is. De investering in een nieuwe, goede stofzuiger betaalt zich dan ook vrijwel altijd af. Als het geen financiële afbetaling is, dan wel de emotionele. Die frustraties van een niet goed functionerende stofzuiger; daar kan namelijk geen geld tegenop. Maar hoe zorg je er nu voor dat je de juiste stofzuiger kiest? De juiste stofzuiger kopen is natuurlijk niet altijd even makkelijk. Met deze tips weet jij zeker dat het stofzuiger kopen dit jaar van een leien dakje gaat!

1. De zuigkracht

Eén van de belangrijkste aspecten aan een stofzuiger is natuurlijk de zuigkracht. Je kunt dit in de winkel ervaren, maar het is ook verstandig om vooraf wat onderzoek te doen. Door even het internet op te duiken en reviews te lezen van verschillende stofzuigers, heb je meteen alle ervaringsverhalen die je nodig hebt om een keuze te maken binnen handbereik. Niets zo belangrijk als een stofzuiger met ultieme zuigkracht natuurlijk. De cycloonstofzuiger lijkt tot nu toe de sterkste zuigkracht te hebben van alle stofzuigers op de markt.

2. Het energielabel

Een stofzuiger kopen is één ding; hier vervolgens mee op de energierekening besparen is iets heel anders. Zeker wanneer je een duurdere stofzuiger koopt (met het idee dat deze een aantal jaren meegaat) is het belangrijk dat deze een goed energielabel heeft. Zo weet je zeker dat de stofzuiger niet meer energie verbruikt dan nodig.

3. De vloerbedekking

Wat voor vloerbedekking heb je in huis? Een stijlvolle laminaatvloer vraagt natuurlijk om andere vaardigheden van de stofzuiger dan dat de grote vloerkleden in de brocante woning doen.

4. Met of zonder zak

Er zijn tegenwoordig ook meerdere stofzuigers op de markt die zonder zak werken. Dit kan het stofzuigen een stuk minder intensief maken – je hoeft namelijk niet iedere keer zakken te verwisselen (en aan te schaffen). Maar wanneer je mensen met allergieën of luchtwegproblemen in huis hebt is het misschien juist wel fijn om een stofzuiger met zak aan te schaffen. Zo weet je zeker dat er geen kleine stofdeeltjes in de lucht komen.

5. Met of zonder draad

Daarnaast kun je tegenwoordig ook nog kiezen of je een stofzuiger met, of zonder draad wilt. Er is natuurlijk niets zo vervelend als iedere keer een nieuw stopcontact moeten zoeken omdat je kabel te kort is geworden; maar de kwaliteit van de stofzuiger mag hier niet onder leiden. Heb je een geweldige stofzuiger gevonden met ontzettend goede zuigkracht, dan zou het niet uit hoeven te maken of deze met, of zonder draad is.


Reageer

Lees ook:

Dit zijn de mooiste kleuren voor een vintage kast in huis >
Wanddecoratie ideeën voor in de slaapkamer >
Een donkerblauwe keuken: voorbeelden en inspiratie >
4 tips voor het verzorgen van planten op je balkon >
Binnenkomen in een gezellige hal: zo pak je het aan >
Kijken maar: verschillende voorbeelden van een tiny house >
Tips voor het organiseren van je make-up tafel >
Kies voor opvallend behang: verschillende voorbeelden >
Een lockerkast: mooi én handig in elke ruimte in huis >
Zo ga je zelf groene stroom gebruiken >
Wat we kunnen leren van de Japanse interieurstijl >
Tips voor het inrichten van de babykamer >
Deze items zijn onmisbaar in een bohemian interieur >
Met deze tips ga je voor een knusse slaapkamer >
Buiten zijn en toch binnen zitten met een tuinkamer >

Terug naar overzicht >>