arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonstijl » Zo geef je je huis eenvoudig een make-over
Zo geef je je huis eenvoudig een make-over

Zo geef je je huis eenvoudig een make-over

We willen allemaal wel eens ons huis een make-over geven. Dat werkt niet alleen heel verfrissend voor de geest, maar het is ook nog eens heel leuk om te doen. Bovendien geeft het je de kans om je interieur weer up-to-date te brengen met de laatste trends. Maar, hoe geef je je huis eenvoudig een make-over, zonder dat het te lang duurt en te veel kost? In deze post geven we je een aantal tips.

Verander de opstelling van je meubels

Dit is natuurlijk een hele simpele en goedkope tip om je huis een make-over te geven. Schuif gewoon je meubels eens in een andere opstelling! Vaak is dit zo gepiept en als je klaar bent kan het voor een ware transformatie zorgen. Misschien kom je er zo wel achter dat je de ruimte in je kamer veel beter had kunnen benutten, of dat alles een stuk gezelliger kan aanvoelen.

Plaats ornamenten in de ruimte

Bij een interieur denken veel mensen vooral aan meubels, kleden en lampen. Dat zijn natuurlijk essentiële onderdelen van een inrichting, maar accessoires mogen ook zeker niet ontbreken. Die zorgen vaak net voor die finishing touch door je interieur persoonlijker en interessanter te maken. Vooral ornamenten zijn leuke items om toe te voegen aan je ruimte. Je hebt ze in allerlei figuren en kleuren, waardoor ze altijd wel met je inrichting te matchen zijn. Bovendien zijn ze vaak niet duur, dus je kunt er prima een aantal kopen.  

Ga creatief aan de slag met pallets

Voor veel mensen zal dit misschien te veel werk zijn, of wellicht iets te excentriek. Maar het kan erg leuk uitpakken. Probeer ergens een pallet op de kop te tikken. Vaak is marktplaats je beste vriend, maar misschien is er ergens in de buurt een bouwplaats waar nog pallets over zijn. Van deze pallet kunnen we een leuk zit element maken. Op zo’n kale pallet zitten is natuurlijk niet echt comfortabel, dus koop er wel nog even een matraskussen bij. Match het kussen bij de rest van je interieur, en het geheel kan er best leuk uitzien. Vooral voor industriële of beach interieurs kan dit idee goed werken.

Geef een muur een nieuwe kleur

Geef een muur een nieuwe kleur

Veel mensen verven gelijk alle muren als ze hun interieur opnieuw in gaan richten. Daar is natuurlijk niks mis mee, maar het kost wel meer tijd (en geld). Wat ook heel leuk kan werken is om slechts één muur een andere kleur te geven. Deze kleur kan best gewaagd zijn, bijvoorbeeld heel donker of heel fel. Je moet hier zelf in ontdekken welke kleur jouw leuk zou lijken. Check hiervoor Pinterest of Instagram, daar kun je vaak goed inspiratie op doen.


Reageer

Lees ook:

Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Zo zorg je voor een landelijk interieur >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Alles wat je moet weten over het stylen van je huis >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Lees onderstaande tips om een modern interieur te creëren >
Mooie tweedehands meubels kopen: waar let je op? >
Geef jouw eetkamer meer sfeer en karakter >
Kunststof in je interieur: onderhoudsvriendelijk én trendy >
De leukste fotowand ideeën >
Je huis minimalistisch herinrichten met deze tips! >
Zo geef je jouw woonkamer een industriële touch >
Dít zijn de 5 tofste vintage planten voor een retro interieur >
3 tips voor het industrieel inrichten van je eetkamer >

Terug naar overzicht >>