arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonstijl » Vintage items die goed passen bij een warm en winters interieur
Haal oude lampen in huis voor een warm vintage gevoel

Vintage items die goed passen bij een warm en winters interieur

Het is vast geen geheim dat we er dol op zijn: vintage items in huis. Maar wist je dat je hiermee ook een bepaald gevoel of een seizoen kunt vertalen in je interieur? Je kunt de items hier helemaal op laten aansluiten! Durf hier dan ook mee te spelen. In deze blog laten we je voorbeelden zien van vintage items die goed passen bij een warm en winters interieur.

Meubelstukken met donker hout

Een van de meest geliefde dingen onder de vintage spullen zijn toch wel de meubelstukken. Deze maken je interieur echt helemaal eigen – je gaat immers voor een uniek stuk wat vandaag de dag niet meer te vinden is in de winkels. En hoe zo’n meubelstuk er vaak uitziet? Het bestaat uit donker hout dat heeft geleefd, wat het dan ook karakter geeft.

En juist die karaktereigenschap sluit perfect aan bij een warm en winters interieur! Het donkere hout heeft een uitstraling van gezelligheid. Zo zorg je dus voor meer sfeer in huis! En dat ook nog eens op opvallende wijze: als je een groot vintage meubelstuk in huis haalt zoals een kast, kun je hier niet omheen! Zo zien we het maar al te graag.

Vintage items in huis: de donkere kast

Gezellige mokken in winterse stijl

Van grote items gaan we naar kleinere varianten: mokken! In kringloopwinkels zijn er een heleboel van te vinden – je kijkt hier je ogen uit. Waar je in je woning kunt gaan voor basic varianten die allemaal hetzelfde zijn, kun je juist ook uitpakken met mokken die er allemaal verschillend uitzien. Wat een feestje – echt een vorm van gezelligheid!

Hoe die mokken vervolgens aansluiten bij het winterse gevoel? Bijvoorbeeld al door het drankje dat je erin giet: denk aan thee of warme chocolademelk. Maar je kunt ook letten op de kleur van de bekers: kies voor warme tinten als rood of blauw. Of ga juist voor mokken met winterse prints. Het is er allemaal te vinden!

Vintage items die goed passen bij een warm en winters interieur

Oude lampen op een rij naast elkaar

Naast meubelstukken is er nog een favoriet onder de vintage items: oude lampen! En dan het liefst de varianten die er zo industrieel mogelijk uitzien. Alsof ze uit een oude fabriek komen – wat misschien ook wel werkelijk het geval is. Dit zijn de lampen die een heel warme uitstraling hebben, maar tegelijkertijd passen bij een strak interieur. Score!

Wat betreft de styling doe je er goed aan om meerdere oude lampen naast elkaar op te hangen, bijvoorbeeld boven de eettafel of de bank. Door ze als set op te hangen, ga je echt voor een knusse look. Zeker als je er dan ook nog eens lichtbollen met zacht licht in ophangt. Ideaal om hier de koude winteravonden onder door te brengen – laat dat frisse seizoen en die sneeuw maar komen.

Haal oude lampen in huis voor een warm vintage gevoel


Reageer

Lees ook:

Dit zijn de mooiste kleuren voor een vintage kast in huis >
Wanddecoratie ideeën voor in de slaapkamer >
Een donkerblauwe keuken: voorbeelden en inspiratie >
4 tips voor het verzorgen van planten op je balkon >
Binnenkomen in een gezellige hal: zo pak je het aan >
Kijken maar: verschillende voorbeelden van een tiny house >
Tips voor het organiseren van je make-up tafel >
Zo creëer je een stijlvol terras: van lounge stoel tot parasol >
Kies voor opvallend behang: verschillende voorbeelden >
Een lockerkast: mooi én handig in elke ruimte in huis >
Zo ga je zelf groene stroom gebruiken >
Wat we kunnen leren van de Japanse interieurstijl >
Tips voor het inrichten van de babykamer >
Deze items zijn onmisbaar in een bohemian interieur >
Met deze tips ga je voor een knusse slaapkamer >

Terug naar overzicht >>