arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonstijl » Nieuw nachtkastje naast het bed? Dit zijn de laatste trends!
Toe aan een nieuw nachtkastje? Je hebt niet meer nodig dan een basic tafeltje!

Nieuw nachtkastje naast het bed? Dit zijn de laatste trends!

De look van het bed en het bijbehorende beddengoed: dit is misschien waar we het eerst aan denken als we de slaapkamer een make-over willen geven. Maar er is meer dan dat! Denk eens aan een nieuw nachtkastje naast het bed: enorm sfeerbepalend voor de slaapkamer. In deze blog delen we de laatste trends met je!

Kies voor warm en elegant hout

Het is allereerst van belang om stil te staan bij het materiaal van het nachtkastje! Wil je voor een warme look gaan – iets wat natuurlijk goed past bij de slaapkamer? Neem dan een nieuw nachtkastje in huis van hout. Liefst hout in een donkere kleur, om nog net dat beetje meer gezelligheid te geven.

Zo zien we hieronder een kastje dat zeker het gevoel van knusheid uitstraalt. De cosy tint van het kastje, in samenwerking met de sterke afwerking, doet wonderen. Een beauty als deze wil je toch gewoon naast je bed hebben staan? Daar komt nog een voordeel bij kijken: een nachtkastje als deze is enorm tijdloos. Die gaat jarenlang mee!

Nachtkastje naast het bed: kies voor warm hout

Houd het basic met een eenvoudig tafeltje

Een andere trend die we zien in de interieurwereld van de slaapkamer, is de basic tafel. Let op: het gaat hierbij dus niet om een kastje waar lades in zitten, maar om niets meer dan een tafeltje waar je spullen op kunt neerleggen. Dit idee is ideaal voor iedereen die wil gaan voor een rustgevende en eenvoudige look, zonder teveel poespas.

Waar je rekening mee kunt houden bij dit concept? Denk goed na over de grootte van het tafelblad – het ligt er maar net aan wat je er allemaal op kwijt wilt. Maar voor een stapeltje boeken, een wekker en een plekje voor een telefoon is gelukkig al snel genoeg ruimte. Speel verder met de look van het blad en de poten – combineer bijvoorbeeld een metalen onderstel met een houten of marmeren blad.

Toe aan een nieuw nachtkastje? Je hebt niet meer nodig dan een basic tafeltje!

Laat het nachtkastje opvallen met een vrolijke kleur

Waar we het hierboven al hadden over een nieuw nachtkastje in een donkere houten kleur, kun je dit juist ook helemaal anders aanpakken – bijvoorbeeld als je liever voor een lichte look in de slaapkamer gaat. Werk in dit geval met kleur! Het ziet er namelijk enorm vrolijk uit, een nachtkastje in een opvallende tint.

Om welke kleur het dan bijvoorbeeld gaat? Dit is natuurlijk helemaal aan jou – probeer dit ook goed af te stemmen met de andere kleuren die je in de slaapkamer tegenkomt. Natuurlijk noemen we graag een aantal van onze favorieten: geel, roze, groen en blauw. Daarmee kom je vast een heel eind!

Nieuw nachtkastje naast het bed? Dit zijn de laatste trends!

Ga voor een sierlijke look met glas

We sluiten de blog af met misschien wel het sierlijkste idee voor het nachtkastje: het kastje waar glas in is verwerkt. Bijvoorbeeld in het blad bovenop! Met deze look kun je eigenlijk gewoon niet de mist ingaan – het past bij werkelijk iedere slaapkamer. Kortom: glas is altijd goed!

Je kunt hierbij natuurlijk spelen met de uitstraling van de rest van de tafel. Houd dit lekker basic als je wilt dat het glas de show steelt. Maar je kunt juist ook wat meer uitpakken – bijvoorbeeld in combinatie met de andere tips uit deze blog. Wat dacht je ervan om de poten hierbij een gezellig kleurtje te geven? Zo is de cirkel weer rond!

Gebruik glas als trendsetter in huis: het glazen nachtkastje!


Reageer

Lees ook:

De unieke kenmerken van een Engelse badkamer >
Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
Van rustiek tot modern: houten keukens passend bij elke woonstijl >
Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >

Terug naar overzicht >>