arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonstijl » Modern » LODSH: Het mooiste uit alle windstreken

LODSH: Het mooiste uit alle windstreken

Wat is LODSH

“LODSH is een uniek interieurmerk en omvat collecties met internationale invloeden en producten die een verhaal vertellen. Alles omtrent LODSH ontstaat tijdens de reizen die we maken naar de mooiste plekken ter wereld. We waren twee jaar geleden in Indonesië en zagen daar prachtige tuintafels gemaakt van oude boten, huizen en schuren. We dachten, dat moeten ze in Nederland zien, meubels met een verhaal. We hebben die tafels laten verschepen en er een sierkussenlijn bij laten ontwerpen. Dat is eigenlijk in een notendop het ontstaan van LODSH.”

En het is niet b? die tuintafels gebleven.

“Nee. Het was direct zo’n succes dat we een complete lijn hebben ontworpen. Meubels, lampen, glaswerk, tassen, kussens, schalen en potten in een wereldse stijl. We merkten dat er bij de consument behoefte was aan wat anders dan ze nu in de winkels zien. LODSH biedt stoere producten met een verhaal, kleurrijk en edgy. En met name het kleuraspect spreekt veel mensen aan. Na jarenlang wit, zwart en grijs heeft men weer zin in kleur!”

En zin in iets moois in huis?

“Klopt. Iets verrassends. En dat is wat wij willen, mensen verrassen. Met kleur, maar ook met mooie ontwerpen, pure materialen, unieke items. LODSH staat voor smaken van all over the world. Denk aan de dynamiek van New York, de Aziatische culturen, maar ook de Spaanse patio, de Franse Provence en de Nederlandse nuchterheid.”

Jullie hebben het over‘fair trade’ en ‘een product met een verhaal’.

“Met LODSH willen we onze inkomsten alleen op een verantwoorde manier genereren. Wij moeten natuurlijk ook gewoon geld verdienen, maar niet ten koste van mensen in andere landen. Bij het maken van onze ontwerpen houden we rekening met mens en natuur. Veel items uit onze collecties zijn gemaakt van recyclede materialen en in de productielanden ondersteunen we lokale initiatieven.

Hoe stellen jullie collecties samen?

“Voor onze collecties 2013 zijn we de hele wereld over gegaan. Zo’n 70 procent van die collecties hebben we in de desbetreffende landen laten ontwerpen. De rest hebben we daar ingekocht met soms een kleine aan passing aan het ontwerp. Denk aan een mooie pot die in zo’n land dag en nacht buiten staat, maar bij ons ook nog wel eens op de eettafel wordt gezet. Dat moet dan wel kunnen met zo’n pot.”

Vanwaar de naam LODSH?

“Het refereert aan de lodge, u weet wel, zo’n stoere hut ergens op een Zwitserse berg, maar dan anders geschreven. Het is een naam die perfect past bij het ‘verre reizen-gevoel’ van onze interieuritems.” De interieuritems van LODSH zijn verkrijgbaar bij: Intratuin, Eijerkamp en Wehkamp. Kijk voor meer inspiratie op www.lodsh.com


Reageer

Lees ook:

Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Lees onderstaande tips om een modern interieur te creëren >
Kunststof in je interieur: onderhoudsvriendelijk én trendy >
De leukste fotowand ideeën >
Zo ga je voor een zachte en elegante look in de badkamer >
Met deze 7 tips richt je een comfortabele zithoek in >
Trend: blauw vloerkleed in het interieur >
Waarom kiezen voor een PVC vloer? >
Saaie lege muur in huis? Ga voor wall art met Poster Store! >
6x Inspiratie voor een moody en donkere badkamer >
Wat kun je met washi tape in je interieur? 6 leuke ideeën! >
Tips voor tijdloze en frisse badkamer >
De houten eettafel: 7 prachtige voorbeelden >
Dit zijn de mooiste vloeren in de keuken >

Terug naar overzicht >>