arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonstijl » Landelijk » Huis en Hof brengt sfeer in huis

Huis en Hof brengt sfeer in huis

Mariët Reimink en Wendelien Berends werkten allebei bij de Rabobank in Hattem. In 2005 besloten ze samen op zoek te gaan naar een pand, waar ze hun grote passie voor interieur konden delen. Zo is, in een notendop, Huis en Hof ontstaan.

Een populaire woonwinkel van 400 m2 met strakke en landelijke interieurs, waar menig woonliefhebber in de regio voor omrijdt.

Wat zitten jullie in een mooi pand!

“In 2005 trokken we de stoute schoenen, we besloten op zoek te gaan naar een betaalbaar pand in Hattem,” vertelt Mariët. “Het werd een fraai oud pand, in de binnenstad. Hier kregen we de kans om onze droom te realiseren. Een eigen woon- stylingwinkel. Gevestigd op de fundamenten van de Hoenwaardsepoort, de poort die in vroegere tijden toegang gaf tot de gemeenschappelijke weidegronden. Een heerlijke plek!”

Hoe is Huis en Hof het beste te omschrijven?

“Huis en Hof is een inspirerende woon- en lifestylewinkel met sfeervolle producten. We laten in de winkel verschillende stijlen zien zoals New Classic, modern, stoer, sober en chic. Het is een mix van de nieuwste meubelen en sfeervolle accessoires. Naast woonartikelen hebben we ook trendy sieraden, bijzondere sjaals en tassen.”

Jullie geven ook persoonlijk advies?

“Klopt, we helpen mensen graag bij het vinden van de mogelijkheden, om van een huis een thuis te maken. We zien bij ons in de winkel bijvoorbeeld veel mensen die al jaren in een landelijk interieur wonen en iets eigentijdser willen wonen.

En wat adviseren jullie dan?

“Dat verschilt natuurlijk per huis en gezin maar wat meer kleur in een interieur werkt altijd. We gaan elk jaar naar de najaarsbeurs in Parijs om de nieuwste woontrends te ontdekken. Dit jaar zagen we, net als vorig jaar, heel veel kleuren. Denk aan warme tinten zoals oker geel en warm rood. Kleuren die prima te combineren zijn met lichte landelijke interieurs. Ook geven we veel lichtadvies. Veel mensen vinden verlichting lastig en stellen het vaak uit, terwijl het zo sfeerbepalend is.”

En de mensen met een strak interieur?

“Ja, die zijn er natuurlijk ook! Er komen hier ook mensen over de vloer die in een mooi design interieur wonen maar warmte missen. In een koeler huis komen kleuren als turquoise en groen juist meer tot hun recht. Ieder huis is weer anders. We vragen mensen dan ook altijd om foto’s en plattegronden mee te nemen naar de winkel zodat we er samen eens goed naar kunnen kijken.”

Ook woonadvies ontvangen? Kom vrijblijvend naar Huis en Hof voor een eerste kennismaking.

  • Huis en Hof, Ridderstraat 27, Hattem
  • Tel.  038 – 444 19 38, genieten@huisenhof.nl
  • www.huisenhof.nl

Reageer

Lees ook:

Moderne gietvloer: alle voordelen op een rij >
De voordelen van een vloerkleed in je interieur >
Inspiratie voor een haard in je interieur >
Zo maak je de woonkamer knus en gezellig >
Welke binnendeur past het beste bij jouw interieur? >
De leukste tuinmeubelen van 2019 >
De bohemian babykamer: tips en inspiratie >
Inspiratie voor originele lampenvoeten >
Deze elementen mogen niet ontbreken in een landelijke keuken >
Een schuurwoning laten bouwen: hier moet je op letten >
Houtblokken voor een haardvuur opbergen in huis: de mooiste ideeën >
Vintage items die goed passen bij een warm en winters interieur >
Rotan in huis: voorbeelden en inspiratie >
Zonnescherm – welke soorten zijn er? >
Thuis op wereldreis >

Terug naar overzicht >>