arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonstijl » Landelijk » Een serre inrichten: zo doe je dat!

Een serre inrichten: zo doe je dat!

Op zoek naar voorbeelden voor de inrichting van een serre? Zoek niet langer verder! In deze blog leggen we je uit waar je op moet letten – zowel bij het grote als kleine serre inrichten. Lees verder voor onmisbare tips.

Bepaal het doel van de ruimte

Allereerst is het van belang om het doel van de ruimte te bepalen: een stap waar we vaak aan voorbij gaan. En dat is zonde! Is de serre in huis er om te loungen of om juist liever aan tafel te hangen? Om maar een voorbeeld te noemen.

Het is namelijk nogal een verschil of je er banken of fauteuils plaatst, of juist liever een eettafel. Of ga je liever voor beide opties? Als er de ruimte is: waarom niet. Maar de kans is groter dat je een van de twee moet kiezen. Werk daarbij dus een plan uit.

Een serre inrichten: zo doe je dat!

Kleine serre? Benut ieder hoekje

Serres zijn vaak kleine ruimtes. Daar is helemaal niets mis mee, maar dat maakt het wel van belang om goed na te denken over de precieze inrichting van de ruimte. Zorg dat ieder hoekje wordt gebruikt. Zo heb je het idee van meer ruimte in de serre!

Denk bijvoorbeeld goed na over het soort stoelen dat je naar de ruimte toe haalt. Gaat het om ruime stoelen, of kies je liever voor wat smallere varianten waarvan er meer in passen? Aan jou de keus.

Gebruik het licht

Het draait natuurlijk met name om het licht bij het serre inrichten. Houd hier dan ook te allen tijde rekening mee! Bepaal bijvoorbeeld waar je de stoelen in de ruimte positioneert aan de hand van het licht. Wil je dat het licht het langst in het gezicht staat, of juist liever in de rug? Allemaal zaken om rekening mee te houden.

Ook is het een idee om het zitgedeelte aan de kant te plaatsen waar in de avonduren het langst de zon te vinden is. Zo kun je hier nog het langst van genieten en is er bijvoorbeeld nog lang licht om een boekje bij te lezen. Zeker iets om mee te nemen!

Hier moet je op letten bij het inrichten van een serre

Let op de accessoires

Hoewel je misschien de neiging hebt om de serre heel praktisch in te richten, is het juist ook een hoekje in je woning voor gezelligheid. Maak daar dan ook gebruik van: speel hierop in! Bij de serre inrichting zijn accessoires van groot belang – laat ze duidelijk terugkomen in deze ruimte.

Zo is het een idee om plantjes in de serre te plaatsen: zo lijkt het toch nog een beetje op een serre tuin. Je krijgt zo meer het idee om buiten te zitten – een heerlijk gevoel. Is hier maar weinig plek voor? Werk dan in de hoogte: kies bijvoorbeeld voor plantjes die aan het plafond of de glazen muren hangen. Ook items als een mooie lamp en gezellige kaarsjes doen goed voor de sfeer.


Reageer

Lees ook:

Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Zo zorg je voor een landelijk interieur >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
Nieuwe vloer kiezen: wat zijn de verschillen tussen een Hongaarse punt en een visgraat vloer? >
Geef jouw eetkamer meer sfeer en karakter >
Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig >

Terug naar overzicht >>