Home > Woonstijl > Klassiek > Kroonluchteratelier De Rode Hoeve
 

Kroonluchteratelier De Rode Hoeve

 

Voor het vierde achtereenvolgende jaar kunnen bezoekers van Kroonluchteratelier De Rode Hoeve in Oldebroek genieten van een fantastische kerstsfeer. Zo zorgt styliste Yvonne Hartong met haar stijlvolle kerstcreaties en decoraties voor een bijzonder originele invulling van het thema Kerst.

Heel veel keus

Kroonluchteratelier De Rode Hoeve beschikt met bijna 1000 oude en antieke kroonluchters, plafonnières, wandverlichting en tafellampen over de grootste collectie oude verlichting van Europa. Uniek is het concept dat alle lampen in 7 gebouwen hangen die ieder hun eigen sfeer hebben. Alle kroonluchters zijn nagekeken en indien nodig gerestaureerd. De diversiteit is groot. Men vindt bij De Rode Hoeve zowel glazen als kristallen kroonluchters, Franse en Italiaanse kroonluchters maar ook zakkroonluchters in alle voorkomende maten en ook de traditionele kerkkroonluchter ontbreekt niet.

Liefde voor kroonluchter voorop

Eigenaar Gerrit aan't Goor over zijn passie."Het leuke is dat bezoekers vaak zelf concluderen dat de verzameling een uit de hand gelopen hobby is. De sfeer en uitstraling van het geheel maakt kennelijk duidelijk dat de passie, de liefde voor kroonluchters, voorop staat. Natuurlijk moet er ook verkocht worden al was het maar omdat ik anders de collectie niet kan blijven uitbreiden".

Kroonluchtermuseum realiseren

Die uitbreiding is voor aan't Goor belangrijk omdat hij graag een 'Kroonluchtermuseum' wil realiseren. Een dergelijk museum zou niet alleen uniek zijn voor Oldebroek maar sterker nog voor heel Europa. Iets dergelijks is er volgens hem namelijk nog niet. "Helaas draaien ambtelijke molens langzaam en lijkt er op korte termijn geen schot in de zaak te zitten. Dit is erg jammer want er is voldoende animo van de zijde van het publiek om de collectie te bekijken. Een museale collectie met nog meer spraakmakende exemplaren zal zeker belangstelling oogsten".

Behalve honderden kroonluchters biedt De Rode Hoeve een keur aan antiek, brocante, woonaccessoires, kristallen parfumflessen en ook een uitgebreide collectie antieke Franse spiegels in de meest uiteenlopende modellen en maten. 

De combinatie van de honderden fonkelende kroonluchters, de vele brandende windlichten waarvan het licht weerkaatst wordt in tientallen antieke franse spiegels en de kerstdecoraties zorgt voor een magnifieke aanblik.

Huis getooid in kerstsfeer

Hoewel bezoekers ook terecht kunnen voor mooie en originele kerstcadeaus ligt het accent bij De Rode Hoeve op kroonluchters en spiegels. De bijzondere kerstdecoraties dienen als aankleding van de verschillende ruimtes en ter inspiratie voor de bezoekers. La Maison De Noël is dan ook geen kerstmarkt maar, zoals de naam aangeeft, een huis getooid in kerstsfeer. Iedereen die ideeën wil opdoen en zich wil laten inspireren is van harte welkom. 

Openingstijden

La Maison De Noël wordt gehouden van donderdag 17 november tot en met zaterdag 31 december op iedere donderdag, vrijdag en zaterdag in deze periode. Openingstijden: 10.00 uur tot 17.00 uur.

Buiten de vaste openingstijden kan men eventueel ook op afspraak terecht 06-53777466.

Bezoek voor meer informatie en een digitale rondleiding: www.kroonluchtercollectie.nl

Kroonluchteratelier De Rode Hoeve
Bovenpad 10
8096 RN Oldebroek
T: 0525-633110
M: 06-53777466

Kroonluchter Klassiek wonen1817
 
 
 
Kroonluchter Klassiek wonen8966
 
 
 
Kroonluchter Klassiek wonen8894
 
 
 
Kroonluchter Klassiek wonen8881
 
 
 
Kroonluchter Klassiek wonen7134
 
 
 
Kroonluchter Klassiek wonen1784
 
 
 
Kroonluchter Klassiek wonen1723
 
 
 
Kroonluchter Klassiek wonen1660
 
 
 
Kroonluchter Klassiek wonen1647
 
 
 
Kroonluchter Klassiek wonen1632
 
 
 
Kroonluchter Klassiek wonen1625
 
 
 
Kopie van Kroonluchter Klassiek wonen9019
 
 
 
IMG_3874
 
 
 
IMG_3862
 
 
 
Reageer