arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonstijl » Klassiek » Kamer over in huis? Maak er een leeskamer van!

Kamer over in huis? Maak er een leeskamer van!

Het is misschien een wat ouderwets idee, maar we zijn er toch zo dol op: een leeskamer in huis! Je weet wel, net als vroeger. Met een hele rij aan boeken aan de muur, waar je uren kunt doorbrengen en je nooit hoeft te vervelen. In deze blog lichten we uit: hoe richt je een leeskamer in?

Een heleboel boeken

De eerste tip spreekt natuurlijk voor zich: ga voor een heleboel boeken in de ruimte. Hoewel er vandaag de dag steeds meer digitaal gaat, zijn we toch ook echt nog fan van papier. Want zeg nu eerlijk: het staat toch beeldschoon, zo’n wand in huis met een heleboel boeken eraan?

Het liefst is die wand gevuld van onder tot boven – waarbij je met een ladder bij de bovenste planken moet komen. Maar ach, dat gaat misschien wat ver. Hoe dan ook: kies een mooie, stijlvolle kast uit, waar je zoveel mogelijk boeken in kwijt kunt. Je kunt er ook voor kiezen om die boeken te sorteren op hoogte of kleur – om wat voorbeelden te noemen. Voor een prachtig resultaat.

Kamer over in huis? Maak er een leeskamer van!

Een mooie zitplek

Niet alleen de boeken in de leeskamer zijn van belang, er is meer om aandacht aan te schenken. Ga voor een lekkere zitplek in de ruimte! Zet hier misschien wel de beste stoel of fauteuil uit het huis neer. Zo is de kans alleen maar groter dat je extra lang blijft hangen in die kamer – heerlijk om tot rust in te komen!

Die stoel moet niet alleen lekker zitten, maar mag er ook nog eens mooi uitzien. Ga bijvoorbeeld voor een uniek design, om echt iets speciaals van de leesruimte te maken. Wat een plezier voor het oog! Een mooie kleur doet ook wonderen: dat maakt de ruimte vrolijk.

Een goede muziekinstallatie

Houd je ervan om muziek te luisteren tijdens het lezen? Yes, wat een plezier! Dan is het een idee om een goede muziekinstallatie in de leeskamer te plaatsen. Ook ideaal als je er bijvoorbeeld eens een podcast wilt luisteren.

Zet goede boxen neer in de ruimte, en zorg ook voor een handig systeem waarbij je via wifi of bluetooth muziek via je telefoon naar die boxen kunt sturen. Zo combineer je de moderne tijd met het ‘stoffige’ imago van die boekenruimte in huis!

Zo zorg je voor ontspanning in huis: ga voor een leeskamer!

De juiste verlichting

Ten slotte is het van belang om goede verlichting te hebben in de leesruimte. Zo kun je, zeker tijdens de donkere maanden van het jaar, ook ’s avonds in de ruimte terecht. Wel zo belangrijk voor de echte boekenwurmen onder ons!

Zorg bijvoorbeeld voor een goede en prettige lamp boven die leesstoel. Liefst eentje waarbij je de felheid kunt instellen – en zo kunt laten aansluiten op ieder moment van de dag. En ook een algemene lamp aan het plafond in de ruimte is iets om over na te denken. Maak het er zo aangenaam mogelijk!


Reageer

Lees ook:

Een smalle en lange kamer inrichten: zó pak je dat aan >
Zo richt je een kleine woonkamer optimaal in >
Samen met het gezin het huishouden doen: bij welke klusjes kunnen kinderen helpen? >
Thuis een leuke speelhoek voor kinderen inrichten: 4 tips >
Je woonkamer een snelle make over geven; zo doe je dat! >
Je woonkamer gezelliger maken: dit zijn de beste tips! >
Wat zijn de meest tijdloze kleuren voor de woonkamer? >
Wat zijn de voordelen van rolluiken? >
Druk behang op je muren? Zó voorkom je een te rommelige look >
Je huis opgeruimd houden met kids: zó pak je het slim aan! >
Wat kun je meteen wegdoen als je gaat minimaliseren in huis? >
Lege ruimte in je woonkamer? Dit kun je ermee doen! >
Zo geef je jouw woonkamer een industriële touch >
Zo creëer jij de gezelligste eethoek om met meerderen te kunnen tafelen >
Zo maak jij jouw zithoek compleet >

Terug naar overzicht >>