Home > Woonstijl > Industrieel > Quip en Co
 

Quip en Co

 

De oude smederij aan de Papiermakerstraat 9j in Putten is een walhalla voor liefhebbers van vintage, industriële meubelen en andere bijzondere woonaccessoires.

Eigenaren Maarten Groeneveld (33) en Lida Posthumus (32) startten hier in november 2011 hun eigen bedrijf quip & Co, een (web)winkel met industrieel vormgegeven meubels.

Ooit laaide het smidsvuur hoog op in de oude smederij in Putten. Die tijd is allang voorbij. De historie leeft echter nog voort in het oude pand. Hier is quip & Co gevestigd. In de winkelloods zie je hier en daar nog de roetplekken op de muur. “We vinden dat juist mooi en authentiek, het past bij ons en bij de meubelen die we aanbieden. Met haar betonnen muren, houten balken en ijzeren elementen is het de perfecte ruimte voor onze robuuste stoere meubelen.”

India

Op elke kast, stoel, tafel of lamp werden ze verliefd in India. Tijdens het reizen in dit inspirerende land kwamen ze regelmatig mooie meubelen tegen. “Het liefst wilden we er dan honderd meenemen en verkopen in Nederland,” vertelt Lida lachend. “We deden dat nooit, tót eind 2010 toen we besloten voor onszelf te beginnen. Een spannende tijd. Nu 1,5 jaar later kan ik wel zeggen dat het een succes is.”

Het roer om

Dat succes ontstond mede door hun deelname aan het NET 5 televisieprogramma ‘Ik Begin’. Een programma waarin duo’s een half jaar gevolgd werden omdat ze het roer omgooiden en een eigen onderneming startten. “Het was een prachtige ervaring maar vooral een mooi pr-middel,” vertelt Lida. “We hebben er veel reacties op gekregen. In die tijd ontstond ook de naam van ons bedrijf quip & Co. Een combinatie van de twee namen van onze zoons Quinn en Pepijn. Verder betekent het Engelse quip, ‘apart’ en dat vonden we ook mooi. We kiezen bij het inrichten van een interieur eerder voor iets aparts dan doorsnee. Dan woon je meer met karakter en dat werd dan ook onze slogan.”

In de mix

De meubelen in de loods hebben een authentiek en tijdloos industrieel design, dat naadloos aansluit bij de moderne woontrend ‘In de Mix’. Dit resulteert in een inspiratievolle mix van vooral metalen en houten meubelen voor een uniek, stoer en bijzonder interieur, vol met karakter. “Ik vind de huidige trend van het mixen van verschillende woonstijlen én oud en nieuw heel mooi. Thuis doen we dat ook. We hebben een brocante kast, een stoere robuuste houten tafel met daarboven een Marokkaanse lamp. Van strak tot landelijk en van kleurrijk etnisch tot industrieel.”

Lida en Maarten zijn in de ban van industriële meubelen. Het is tijd om weer aan de slag te gaan, want er wacht buiten een grote container met nieuwe meubelen uit India. Hun ogen beginnen glinsteren. “Zeg nou zelf, dat is toch om van te dromen?”

CONTACT

quip&Co, Papiermakerstraat 9-j, Putten

Openingstijden:
Vrijdag:  10-21 uur
Zaterdag:10-17 uur
Tevens op afspraak geopend

Tel. 06 – 47 96 85 81
info@quip-Co.nl
www.quip-Co.nl
twitter: @quipenCo
facebook: facebook.com/quipCo

T007 sfeer
 
 
 
T005 sfeer
 
 
 
Quip en Co_9823
 
 
 
Quip en Co_9791
 
 
 
Quip en Co_9397
 
 
 
Quip en Co_9385
 
 
 
Quip en Co_9254
 
 
 
Quip en Co_0324
 
 
 
Quip en Co_0311
 
 
 
Quip en Co_0309
 
 
 
Quip en Co_0234
 
 
 
Quip en Co_0138
 
 
 
Podium 1
 
 
 
Z005 sfeer
 
 
 
Collage
 
 
 
Z005 sfeer
 
 
 
Podium 1
 
 
 
Z005 sfeer
 
 
 
Collage
 
 
 
Reageer