Home > Woonstijl > Industrieel > Meubels van het platteland
 

Meubels van het platteland

 

Net terug van dé meubelbeurs in Milaan en nu weer thuis op het platteland in Voorthuizen. Het contrast kan niet groter. Van spectaculaire stands en hordes mensen naar pittoreske vergezichten en rust. Een gesprek met Joost van Veldhuizen. 

Woonstijl trok de kaplaarzen aan en nam een kijkje.

Tuttobene

 “Ik had bedacht om volgend jaar pas naar de meubelbeurs in Milaan te gaan, maar ik kon mij dit jaar al aansluiten bij Tuttobene, een platform voor creatief Nederlands talent. Samen met twintig andere designers konden wij gezamenlijk, onze nieuwste producten in de Zona Tortona laten zien. “Ik heb veel positieve reacties gehad,” vertelt Joost. “Van architecten, journalisten en consumenten. Vooral mijn houten wieg (met de originele naam ‘Noach’)  trok veel bekijks. Ik ga nu zelfs een volwassen versie ervan maken.”

In Milaan tekende Joost naast zijn bekende wieg verder voor de zes meter lange houten tafel genaamd ‘Heel groot’ en lamp ‘Roest’. “Ik geniet van de natuur en natuurlijk producten. Dat zie je eigenlijk in al mijn ontwerpen. Ze zijn massief en eenvoudig van vorm. Ik hou ervan om af te wijken van datgene dat hoort,” vertelt Joost.

Veel gedaan

Eigenlijk is hij een alleskunner en gelukzoeker. Er is niet veel dat hij in zijn nog vrij korte carrière niet heeft gedaan. Als kind wilde hij altijd al iets met sport doen, maar na 1 jaar CALO hield hij het voor gezien en stortte hij zich in het backpackbestaan. “Een jaar lang heb ik door Australië en Zuid-Afrika gereisd. Hier begon ik met het ontwerpen van sieraden en ontdekte ik dat ik het leuk vond om iets te maken.” Terug in Nederland volgden diverse baantjes; bij de politie en in de zorg. Vorig jaar september ben ik voor mezelf begonnen en heb ik deze boerderij in Voorthuizen  gehuurd. Hier ben ik meubels gaan ontwerpen, maken en verkopen. Ik doe het hele proces. Dus ook de administratie, fotografie, acquisitie en marketing.”

Zo’n drie dagen per week is Joost in de werkplaats te vinden. Zijn familie woont in de buurt. Omringd door weilanden en in de schuur een oude pick-up. Op het erf scharrelen wat kippen. “Ik ben graag buiten. Ik heb een tijdje in Amsterdam gewoond en dat vond ik heerlijk. Vooral de mentaliteit spreekt mij aan. Maar ja, ik ben een familieman en verslaafd aan het buitenleven. Dan moet ik toch hier zijn,” lacht Joost. “Ik heb net een huis in Stroe gekocht. Daar wordt de komende maanden flink geklust. Maar ik heb ook alweer genoeg ideeën voor nieuwe projecten. Zo ga ik aan de slag met een groot glas object. Het wordt een zitmeubel van glas. Heel bijzonder. Ik heb altijd met hout en metaal gewerkt, dus dit is ook nieuw voor mij. Elke keer weer een nieuwe uitdaging…daar hou ik van.”

Zelf bezorgen

Joost stapt in zijn oude pick-up om één van zijn verkochte ontwerpen af te leveren bij een klant. “Ja, ik doe alles zelf, dus ook thuis bezorgen!”. Achter de pick-up hobbelt de aanhanger het erf af. Er steekt een stuk tafel uit. Ergens in Nederland staat straks weer een tafel van Joost in de woonkamer te pronken. Over een aantal jaar vast en zeker een collectors item.

Wilt u meer weten over de meubels van Joost?
Kijk eens op
www.vanjoost.com

Joost_02
 
 
 
Cradle_noah_sfeer
 
 
 
Vuurkorf_mikado_02
 
 
 
Vuurkorf_mikado_01
 
 
 
Tafelheelgroot_03
 
 
 
Tafelheelgroot_02
 
 
 
Tafelheelgroot_01
 
 
 
TAFEL_proces_02_
 
 
 
Table_heelgroot_black_01
 
 
 
Lamp_roest_setting
 
 
 
Joost_01
 
 
 
Cradle_04
 
 
 
Cradle_03
 
 
 
Cradle_02
 
 
 
Vuurkorf_mikado_03
 
 
 
Reageer