Home > Woonstijl > Deens > Interview Lenneke Wispelwey
 

Interview Lenneke Wispelwey

 

Prachtig porselein in pasteltinten, dat is wat Lenneke Wispelwey voornamelijk maakt. Haar collectie bestaat uit borden, kopjes en vaasjes in diverse (ton sur ton) pasteltinten met verfijnde geometrische patronen.

Hoewel ze steeds weer nieuwe vormen, kleuren en patronen toepast, zijn haar ontwerpen toch duidelijk familie van elkaar. Haar liefde voor vintage, opvallende items, curiosa en kleur zie je terug in haar collectie. Want zeg nou zelf, een kopje thee drinkt toch veel lekkerder en een bloem bloeit toch veel mooier uit zo’n prachtig porseleinen kopje of vaasje?

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Mijn inspiratie komt uit alledaagse dingen. Vaak zijn het herinneringen van vroeger of rariteiten en schatten die ik vind op een rommelmarkt.  Tot nu toe werk ik voornamelijk met porselein,  maar ik zie dit in de toekomst wel uitbreiden met ander soortige producten. Mijn werk moet een goed gevoel teweeg brengen bij mensen. Een glimlach op een gezicht, daar doe ik het voor.

Vorige maand is je nieuwe showroom  aan de Putstraat 5A in Arnhem geopend. Vertel!
De showroom is eigenlijk een doorlopende expositie, een sfeer waar je binnenloopt. Mijn werk staat altijd in combinatie met rariteiten en fijnheden. Het is dus wel voor te stellen dat dat samen in de showroom een mooi beeld oplevert.

Kunnen onze lezers een kijkje komen nemen in de showroom?
Jazeker! De showroom/shop is elke donderdag en vrijdag open van 12.00 tot 17.00 uur.

Paspoort

Wie? Lenneke Wispelwey (1979)
Wat? Zelfstandig ontwerpster               
Waar? Arnhem
Studie? Sinds 2008 afgestudeerd aan kunstacademie ArtEZ richting ProductDesign in Arnhem
Werk? Na mijn afstuderen ben ik gelijk mijn eigen ontwerpstudio opgestart. Inmiddels verkoop ik mijn werk aan zo’n twintig winkels in binnen en buitenland
Hobby’s? Theater, etentjes met vrienden en dansen

3
 
 
 
stock3
 
 
 
stock1
 
 
 
still
 
 
 
pink pineapple
 
 
 
oh deer
 
 
 
mister right
 
 
 
IMG_4924
 
 
 
fred_lenn
 
 
 
33x
 
 
 
10
 
 
 
9
 
 
 
6
 
 
 
true love
 
 
 
Reageer