arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonstijl » Deens » Interview Lenneke Wispelwey

Interview Lenneke Wispelwey

Prachtig porselein in pasteltinten, dat is wat Lenneke Wispelwey voornamelijk maakt. Haar collectie bestaat uit borden, kopjes en vaasjes in diverse (ton sur ton) pasteltinten met verfijnde geometrische patronen.

Hoewel ze steeds weer nieuwe vormen, kleuren en patronen toepast, zijn haar ontwerpen toch duidelijk familie van elkaar. Haar liefde voor vintage, opvallende items, curiosa en kleur zie je terug in haar collectie. Want zeg nou zelf, een kopje thee drinkt toch veel lekkerder en een bloem bloeit toch veel mooier uit zo’n prachtig porseleinen kopje of vaasje?

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie komt uit alledaagse dingen. Vaak zijn het herinneringen van vroeger of rariteiten en schatten die ik vind op een rommelmarkt.  Tot nu toe werk ik voornamelijk met porselein,  maar ik zie dit in de toekomst wel uitbreiden met ander soortige producten. Mijn werk moet een goed gevoel teweeg brengen bij mensen. Een glimlach op een gezicht, daar doe ik het voor.

Vorige maand is je nieuwe showroom  aan de Putstraat 5A in Arnhem geopend. Vertel!

De showroom is eigenlijk een doorlopende expositie, een sfeer waar je binnenloopt. Mijn werk staat altijd in combinatie met rariteiten en fijnheden. Het is dus wel voor te stellen dat dat samen in de showroom een mooi beeld oplevert.

Kunnen onze lezers een kijkje komen nemen in de showroom?

Jazeker! De showroom/shop is elke donderdag en vrijdag open van 12.00 tot 17.00 uur.

Paspoort

  • Wie? Lenneke Wispelwey (1979)
  • Wat? Zelfstandig ontwerpster
  • Waar? Arnhem
  • Studie? Sinds 2008 afgestudeerd aan kunstacademie ArtEZ richting ProductDesign in Arnhem
  • Werk? Na mijn afstuderen ben ik gelijk mijn eigen ontwerpstudio opgestart. Inmiddels verkoop ik mijn werk aan zo’n twintig winkels in binnen en buitenland
  • Hobby’s? Theater, etentjes met vrienden en dansen

Reageer

Lees ook:

Kies de fauteuil die bij je past: dit zijn de trends van het moment >
Fotocollage inspiratie >
Behoud van ambacht >
Kindvriendelijk wonen >
Kleurrijk wonen >
Wonen in pastelkleuren >

Terug naar overzicht >>