Home > Woonstijl > Brocante > Wonen in een strandhuis
 

Wonen in een strandhuis

 

Het is back to basic, zo zonder elektriciteit en badkamer. En toch is het grote luxe, zo'n eigen strandhuis, vindt Sandra.  Wie hier wonen? Sandra (35) en Tim (36), Sia (3), Quinn (4 maanden), het  gezin van haar zus en hun ouders.

“Nog steeds zie ik mijn oma zitten onder haar parasol bij de vloedlijn. Zij was degene die in de jaren vijftig een tent op het strand had. Dankzij haar kunnen wij nog steeds van dit unieke plekje genieten. Alleen via familie of een 25 jaar lange wachtlijst heb je kans op een plekje voor een strandhuisje zoals dit. Net als mijn vader en onze mannen, zijn mijn zusje en ik hier opgegroeid. En zelfs tijdens onze wereldreis hebben we nooit een mooier strand gevonden. Op elk strand is wel iets aan te merken. Teveel kiezels, te gevaarlijke branding, scherp koraal en sandflies. Op Tonga werden we zelfs verrast door een hevige aardbeving. Daar hebben we hier geen last van.”

“Wij werden opgevoed met het principe: het is altijd strandweer. En dat is zo. Als het droog is zijn we altijd buiten. Als het waait wordt er gesurft en gekite, kinderen scheppen een fort. Als het vroeger regende haalde mijn moeder een emmer zand naar binnen, we knutselden met schelpen of deden een hele dag spelletjes met de kinderen uit de buurt. Nu we zelf kinderen hebben, merk ik dat zij precies hetzelfde gaan doen. Er zijn hier geen tv’s en geen computers. Als er maar voldoende scheppen en ballen zijn. Sia speelt graag met haar nichtjes, ‘modder maken’ en spetteren in zee zijn op dit moment favoriet. Ze krijgt er geen genoeg van.”

“Elektriciteit hebben we niet. Tenminste, sinds een jaar hebben we zonnepanelen en lampen met schakelaars. Dat leek ons praktisch nu we zelf kleine kinderen hebben. In de praktijk gebruiken we het niet, hoogstens om een telefoon op te laden of midden in de nacht een flesje voor Quinn te maken. Alles gaat op gasflessen: douchen, koken, koelen. Licht en warmte creëren we met kaarsen en olielampen. Buiten bouwen we een kampvuurtje en branden fakkels zodat we met warme dekens nog na zonsondergang buiten kunnen blijven zitten.”

Binnenkijken strandhuisje 029
 
 
 
Binnenkijken strandhuisje 031
 
 
 
Binnenkijken strandhuisje 030
 
 
 
Binnenkijken strandhuisje 028
 
 
 
Binnenkijken strandhuisje 027
 
 
 
Binnenkijken strandhuisje 026
 
 
 
Binnenkijken strandhuisje 025
 
 
 
Binnenkijken strandhuisje 024
 
 
 
Binnenkijken strandhuisje 023
 
 
 
Binnenkijken strandhuisje 022
 
 
 
Binnenkijken strandhuisje 021
 
 
 
Binnenkijken strandhuisje 020
 
 
 
Binnenkijken strandhuisje 019
 
 
 
Binnenkijken strandhuisje 018
 
 
 
Binnenkijken strandhuisje 017
 
 
 
Binnenkijken strandhuisje 016
 
 
 
Binnenkijken strandhuisje 015
 
 
 
Binnenkijken strandhuisje 014
 
 
 
Binnenkijken strandhuisje 012
 
 
 
Binnenkijken strandhuisje 011
 
 
 
Binnenkijken strandhuisje 010
 
 
 
Binnenkijken strandhuisje 009
 
 
 
Binnenkijken strandhuisje 008
 
 
 
Binnenkijken strandhuisje 007
 
 
 
Binnenkijken strandhuisje 006
 
 
 
Binnenkijken strandhuisje 005
 
 
 
Binnenkijken strandhuisje 004
 
 
 
Binnenkijken strandhuisje 003
 
 
 
Binnenkijken strandhuisje 002
 
 
 
Binnenkijken strandhuisje 001
 
 
 
Binnenkijken strandhuisje 032
 
 
 
Reageer