Home > Woonstijl > Brocante > Brocante bij Living-In
 

Brocante bij Living-In

 

Getrouwd zijn met een profvoetballer betekende voor Helen de Boer dat ze Monnickendam al snel verruilde voor het buitenland. Terug in haar geboortedorp opende ze woonwinkel Living-In, waar echtgenoot Frank regelmatig wordt ingeschakeld voor klusjes.

 

Wow, dit is zo’n winkel waar je in zou kunnen wonen.

“Mooi hé. De inrichting van de winkel en die van ons huis lopen eigenlijk naadloos in elkaar over. Logisch natuurlijk, ik kan moeilijk iets verkopen waar ik zelf niet 100 procent achter sta.”

Neem je veel van dat moois mee naar huis?

“Ja, de accessoires wissel ik thuis soms wekelijks. De basisspullen niet hoor. Banken, stoelen en de eettafel verander ik niet heel vaak, maar als de nieuwe collectie binnenkomt, word ik hebberig! En met de dingen die ik weg doe, maak ik anderen weer blij. Mijn moeder vindt het geweldig dat ik ons huis regelmatig verander, want dan maak ik met mijn accessoires hun huis weer gezellig.”

Is dit een meisjesdroom die uitkomt?

“Ik had, voordat ik met Frank naar het buitenland vertrok ook een winkel in woonaccessoires. Eenmaal over de grens en met drie kleine kinderen komt er van een eigen bedrijf niet zo veel meer terecht, maar zijdelings ben ik er altijd wel mee bezig gebleven.“

Staan er thuis aandenken aan jullie periode in het buitenland?

“Nee en dat vind ik soms wel eens jammer, want het zou leuk zijn geweest om iets in huis te hebben wat typerend is voor een bepaald land. Maar we waren toen een stuk jonger en dan sta je niet zo snel stil bij dat soort dingen. We hadden ooit een waterpijp uit Qatar, maar die is gesneuveld.”

Favoriete plek in huis?

“Momenteel de bank, daar plof ik lekker in na een dag hard werken. Helemaal ’s winters bij de openhaard. Ik vind de zomer lekker hoor, maar ben ook weer blij als het kouder wordt, dan kan de haard aan. En onze lange eettafel. Lang tafelen met het gezin, de dingen van de dag bespreken, spelletjes doen. Etentjes met vrienden. We zijn erg huiselijk en houden alle twee van een gezellig huis.”

Wat komt er nooit in?

“Felle kleuren en een superstrak design. Modern is mooi, zoals de ontwerpen van Eric Kuster, daar zit een hele warme sfeer in met natuurlijke materialen en mooie stoffen bij ons  gecombineerd met een landelijke, eigentijdse stijl met merken zoals Blanc d’Ivoir, Hubsch, Arte Pura en Hoffz.

Zou jij je huis onder handen laten nemen door een styliste?

“Ben je gek, dat vind ik veel te leuk om zelf te doen. Vooral als de nieuwe collectie binnenkomt dan kan ik het niet laten om het een en ander te veranderen. Van een nieuw kleurtje op de muur tot een nieuw behangetje. We zijn nu bezig met de hele bovenverdieping.”

Zitten Frank en jij op een lijn qua stijl?

“Ja. Vroeger vond hij het allemaal wel best wat ik deed, maar nu hij ziet hoe goed Living-In loopt en hoeveel plezier ik er aan beleef, interesseert het hem ook meer. En hij vindt net als ik een warm en gezellig huis heel belangrijk.”

Helpt Frank wel eens mee in de winkel?

“Ja. We staan er met alleen maar vrouwen, dus we schakelen hem regelmatig in om zware dingen te sjouwen of een lamp op te hangen. Voor de mannenklussen eigenlijk! Maar op z’n vrije dag vindt hij het ook gezellig om koffie te schenken voor de klanten en die vinden dat ook erg leuk!”

 

Helen en Frank de Boer0209
 
 
 
Helen en Frank de Boer0252
 
 
 
Helen en Frank de Boer0230
 
 
 
Helen en Frank de Boer0226
 
 
 
Helen en Frank de Boer0225
 
 
 
Helen en Frank de Boer0223
 
 
 
Helen en Frank de Boer0222
 
 
 
Helen en Frank de Boer0221
 
 
 
Helen en Frank de Boer0220
 
 
 
Helen en Frank de Boer0218
 
 
 
Helen en Frank de Boer0215
 
 
 
Helen en Frank de Boer0210
 
 
 
Helen en Frank de Boer0201
 
 
 
Helen en Frank de Boer0198
 
 
 
Helen en Frank de Boer0197
 
 
 
Helen en Frank de Boer0196
 
 
 
Helen en Frank de Boer0194
 
 
 
Helen en Frank de Boer0192
 
 
 
Helen en Frank de Boer0191
 
 
 
Helen en Frank de Boer0190
 
 
 
Helen en Frank de Boer0189
 
 
 
Helen de Boer_0052
 
 
 
Helen de Boer_0049
 
 
 
Helen de Boer_0039
 
 
 
Helen de Boer_0038
 
 
 
Helen de Boer_0037
 
 
 
Helen de Boer_0036
 
 
 
Helen de Boer_0035
 
 
 
Reageer