arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Zo voorkom je dat het ’s winters te donker is in huis

Zo voorkom je dat het ’s winters te donker is in huis

We moeten eraan geloven: de donkere maanden staan voor de deur. Het kan natuurlijk zo zijn dat je er dol op bent. Maar er zijn ook genoeg mensen die er moeite mee hebben. En dan met name met het feit dat het zo vroeg donker wordt – ook in huis. Hoe zorg je nu dat het niet te donker in huis is? Daar geven we in deze blog verschillende tips voor: lees en leer!

Lampen op meerdere plekken

We horen het je al denken: natuurlijk heb ik al lampen op meerdere plekken in huis. Logisch, natuurlijk. Maar heb je er al eens over nagedacht om ook lampen op de minder gebruikelijke plekken te plaatsen? Natuurlijk: boven de tafel, bij de bank en naast je bed zijn ze waarschijnlijk al te vinden.

Maar om voor meer licht in huis te zorgen, kun je lampen op nog meer plekken neerzetten. Bijvoorbeeld op een kastje, op de vensterbank of her en der op de grond. Zo zorg je ervoor dat de lichtbronnen in je woning breder verspreid zijn, en dat er in totaal meer licht vanaf komt. Ideaal als je moeite hebt met die donkere dagen!

Zo voorkom je dat het ’s winters te donker is in huis

Spotjes op een rij

Een ander idee voor meer licht is om spotjes op een rij op te hangen. Hier kan meer licht vanaf komen dan van één lamp die je ophangt, omdat het licht zo meer wordt verspreid. Zeker als je bijvoorbeeld een rij van zes spotjes in huis haalt, merk je al snel verschil.

Dit is bijvoorbeeld ideaal voor meer licht in de keuken: zo kun je ervoor zorgen dat het licht overal op het aanrechtblad even fel is. Geen donker hoekje meer! En dat is wel zo prettig voor de ogen, en wie weet ook wel voor je humeur.

Overal kaarsen

Wonen in een donker huis voorkom je ook door lekker veel kaarsen aan te steken in de donkere maanden. Dat brengt meteen zoveel gezelligheid met zich mee! Echt waar, we zijn er helemaal dol op. Geen winter gaat voorbij zonder dat er een boel kaarsen aangestoken worden.

Kaarsen zijn dan ook de ideale winterse accessoires. Je kunt ze op een boel plekken neerzetten: op de eettafel, bijzettafel, de vensterbank – om maar wat voorbeelden te noemen. Overal brengen ze een gezellige sfeer.

Tip voor de winter: je hebt nooit genoeg kaarsen in huis

Lichtslingers

Ten slotte is het een fraai idee om lichtslingers op te hangen. Je denkt misschien dat ze voornamelijk geschikt zijn voor de tuin of in de kerstboom, maar niets is minder waar. Hang ze bijvoorbeeld op aan de muur, hang ze aan een kastje of bevestig ze aan de spiegels in de badkamer.

Waar je ze ook ophangt, ze zorgen hoe dan ook voor cosy vibes. Zeker in combinatie met bijvoorbeeld de kaarsen waar we het hierboven al over hadden. Jij hebt de ultieme gezellige winterse sfeer te pakken in je huis!


Reageer

Lees ook:

Zo zorg je voor een perfecte nachtrust >
Een smalle en lange kamer inrichten: zó pak je dat aan >
Zo richt je een kleine woonkamer optimaal in >
Samen met het gezin het huishouden doen: bij welke klusjes kunnen kinderen helpen? >
Thuis een leuke speelhoek voor kinderen inrichten: 4 tips >
Je woonkamer een snelle make over geven; zo doe je dat! >
Nieuw bed voor de kinderkamer? 4 opties op een rijtje >
Je woonkamer gezelliger maken: dit zijn de beste tips! >
Hotel chique slaapkamer creëren in 5 stappen >
Grote slaapkamer toch gezellig en knus inrichten >
Wat zijn de meest tijdloze kleuren voor de woonkamer? >
Wat zijn de voordelen van rolluiken? >
Een waterbed kopen? Hier moet je op letten >
Druk behang op je muren? Zó voorkom je een te rommelige look >
Je huis opgeruimd houden met kids: zó pak je het slim aan! >

Terug naar overzicht >>