arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Zo richt je een kleine woonkamer optimaal in
Zo richt je een kleine woonkamer optimaal in

Zo richt je een kleine woonkamer optimaal in

Woon jij in een huis waarbij de woonkamer niet zo groot is? Dan wil je hier natuurlijk het meeste uithalen. En dat is ook goed mogelijk, want een kleine woonkamer is ook goed in te richten. Als je een kleine woonkamer goed inricht, valt het namelijk helemaal niet op dat jouw woonkamer echt zo klein is. Hoe je dit kunt realiseren? Wij geven je wat goede tips in dit artikel!

Multifunctionele meubels

Is jouw kleine woonkamer aan vernieuwing toe? Dan kan het goed zijn om na te denken over multifunctionele meubels. Deze meubels kunnen er namelijk voor zorgen dat jouw woonkamer er minder klein uit komt te zien. Bij multifunctionele meubels zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een slaapbank. Deze kun je overdag gewoon als bank gebruiken en ’s avonds als je gaat slapen verander je deze heel gemakkelijk in een plek waar je kunt slapen. In dit geval neemt het dus niet al te veel ruimte in. Naast een slaapbank zou je ook bijvoorbeeld kunnen denken aan handige kasten.

Grote meubels

In de eerste instantie lijkt het je misschien een goed idee om kleine meubels in je kleine woonkamer te plaatsen. Echter zal dit ervoor zorgen dat het er krap en smaller uit komt te zien. Op deze manier zorg je er dus niet voor dat de woonkamer groter oogt dan dat het daadwerkelijk is. Je kunt daarom beter voor grote meubels kiezen. Hoewel dit misschien wat tegenstrijdig klinkt, is het wel echt bevorderlijk voor het ruimer maken van jouw woonkamer. Grote meubels kunnen namelijk rust brengen in jouw interieur, waardoor het ook direct wat groter lijkt.

Lichte kleuren kiezen

Een andere belangrijke stap die je kunt doorlopen als je een kleine woonkamer optimaal wilt inrichten, is het kiezen van lichte kleuren. Lichte kleuren kunnen het interieur een rustige en ruimtelijkere uitstraling geven. Op deze manier zal het er wat groter uitzien dan het daadwerkelijk is. En dat is natuurlijk precies wat je wilt bereiken met jouw kleine woonkamer. Waar je aan kunt denken als we het hebben over een lichte kleur? Bijvoorbeeld een taupe kleur of zachtgrijs. Pak er in ieder geval een licht kleurenpallet bij, want dit kan bevorderlijk zijn voor jouw woonkamer!

Hangende voorwerpen

Als je jouw kleine woonkamer optimaal wilt inrichten, is het ook verstandig om te kijken naar hangende voorwerpen. Door bepaalde objecten in je woonkamer op te hangen, zorg je er namelijk voor dat er minder ruimte in beslag wordt genomen. Bij hangende voorwerpen zou je kunnen denken aan bijvoorbeeld je tv, wandplankjes, wandkasten, lampen en ga zo maar door. Er zijn genoeg voorwerpen die je aan je muur kunt hangen. Niet alleen geeft dit jouw interieur een boost, ook zorgt het ervoor dat er meer ruimte overblijft op de vloer. Zo oogt het wat rustiger en lijkt het groter.

Met deze tips kun je aan de slag gaan als jij beschikt over een kleine woonkamer. Hiermee kun je ervoor zorgen dat jouw woonkamer er helemaal niet zo klein meer uitziet. En dat is natuurlijk een groot voordeel!


Reageer

Lees ook:

Het kiezen van een mooie bank >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Zo verbeter je de akoestiek in de woonkamer >
4 tips om een gezellige woonkamer te creëren >
Zo maak je sfeer in je huiskamer >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Hoe verander ik mijn woonkamer in een indoor jungle? >
De woonkamer upgraden: hoe zorg je hier voor een luxere uitstraling? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
Nieuwe vloer kiezen: wat zijn de verschillen tussen een Hongaarse punt en een visgraat vloer? >
Je planten afstoffen? Dít is waarom je dat moet doen! >
Comfortabele woonkamer inrichten: 5 slimme tips >
Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig >
De leukste fotowand ideeën >

Terug naar overzicht >>