arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Zo houd je je woning met huisdieren netjes

Zo houd je je woning met huisdieren netjes

Ze zorgen voor een hoop plezier in onze levens: huisdieren! Maar er zijn ook nadelen – bijvoorbeeld in je interieur. Het wordt er nu eenmaal sneller vies als je huisdieren in huis haalt. Maar daar hebben we de benodigde tips voor: op deze manieren houd je je woning netjes met huisdieren.

Een vast moment voor het stofzuigen

Bij de meest voorkomende huisdieren, waaronder katten en honden, zijn het met name de haren van het dier die het rommelig maken in huis. Hondenharen opruimen of kattenharen opruimen: hoe pak je dat het best aan? Je kunt dit gewoon met de stofzuiger doen – daar hoef je verder niet per se een ingewikkeld apparaat voor aan te schaffen.

Wat wel heel belangrijk is: zorg voor een vast moment waarop je het stofzuigen uitvoert. Zo voorkom je dat je het al gauw weer een te lange tijd overslaat – wat voor zowel jou als je huisdier niet prettig is. Kies vaste momenten in de week uit voor een stofzuigbeurt: maak hier een gewoonte van en sla het niet over.

Zo houd je je woning met huisdieren netjes

Train je dieren voor een vaste slaapplek

Een schoon huis met huisdieren: je kunt er ook je dieren voor trainen. Zorg bijvoorbeeld dat ze een vaste slaapplek creëren – waar jij ze voor dient te trainen. Het kost je misschien wat moeite, al zal dat per dier verschillen, maar het resultaat mag er zeker zijn. Zo is het voortaan namelijk het geval dat de haren zich met name op een centrale plek verzamelen: wel zo makkelijk.

Zo ben jij namelijk weer sneller klaar met dat stofzuigen, waar we het hierboven al over hadden. En dat maakt het ook nog eens een minder vervelend klusje in huis, wat de kans vergroot dat je het automatisch netter houdt. Nog een laatste voordeel? Zo houd jij meer tijd over om met je lieve dier te knuffelen!

Zo houd je je woning met huisdieren schoon

Niet alles draait om het huisdier

Natuurlijk, we begrijpen het: je houdt enorm veel van je huisdieren. En daar is dan ook zeker niets mis mee! Maar blijf wel in je achterhoofd houden: het is met name jouw huis, en niet dat van je dier. Wat we daarmee bedoelen is: draai niet door met het in huis halen van spulletjes voor je dier.

Zo kennen we voorbeelden van mensen die hun huis vol dierenspeeltjes hebben liggen, waardoor de rest van het interieur deels wegvalt. En daar word je uiteindelijk niet bepaald gelukkig van. Je huisdier ook niet trouwens: die heeft aan een paar speeltjes genoeg – zeker als je het wat afwisselt. De rest kan dus gewoon in de kast!


Reageer

Lees ook:

Zo ga je voor een persoonlijke touch in een nieuwbouwwoning >
5 tips voor het bloemschikken van een mooie bos bloemen >
Dit zijn de mooiste kleuren voor een vintage kast in huis >
Tips voor een duurzaam én stijlvol interieur >
Kies voor opvallend behang: verschillende voorbeelden >
Een lockerkast: mooi én handig in elke ruimte in huis >
Wat we kunnen leren van de Japanse interieurstijl >
Deze items zijn onmisbaar in een bohemian interieur >
Roze en geel in het interieur combineren >
Met deze tips ga je voor een moderne boerderij look in huis >
5 compacte bankstellen voor een kleine woonkamer >
Tips voor het vinden van de mooiste tweedehands spullen >
De eetkamer industrieel inrichten: zo pak je het aan >
Hoe regel je je uitbouw het beste? >
Dit zijn ideale plekken voor een bijzettafel in huis >

Terug naar overzicht >>