arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Zo houd je je woning met huisdieren netjes

Zo houd je je woning met huisdieren netjes

Ze zorgen voor een hoop plezier in onze levens: huisdieren! Maar er zijn ook nadelen – bijvoorbeeld in je interieur. Het wordt er nu eenmaal sneller vies als je huisdieren in huis haalt. Maar daar hebben we de benodigde tips voor: op deze manieren houd je je woning netjes met huisdieren.

Een vast moment voor het stofzuigen

Bij de meest voorkomende huisdieren, waaronder katten en honden, zijn het met name de haren van het dier die het rommelig maken in huis. Hondenharen opruimen of kattenharen opruimen: hoe pak je dat het best aan? Je kunt dit gewoon met de stofzuiger doen – daar hoef je verder niet per se een ingewikkeld apparaat voor aan te schaffen.

Wat wel heel belangrijk is: zorg voor een vast moment waarop je het stofzuigen uitvoert. Zo voorkom je dat je het al gauw weer een te lange tijd overslaat – wat voor zowel jou als je huisdier niet prettig is. Kies vaste momenten in de week uit voor een stofzuigbeurt: maak hier een gewoonte van en sla het niet over.

Zo houd je je woning met huisdieren netjes

Train je dieren voor een vaste slaapplek

Een schoon huis met huisdieren: je kunt er ook je dieren voor trainen. Zorg bijvoorbeeld dat ze een vaste slaapplek creëren – waar jij ze voor dient te trainen. Het kost je misschien wat moeite, al zal dat per dier verschillen, maar het resultaat mag er zeker zijn. Zo is het voortaan namelijk het geval dat de haren zich met name op een centrale plek verzamelen: wel zo makkelijk.

Zo ben jij namelijk weer sneller klaar met dat stofzuigen, waar we het hierboven al over hadden. En dat maakt het ook nog eens een minder vervelend klusje in huis, wat de kans vergroot dat je het automatisch netter houdt. Nog een laatste voordeel? Zo houd jij meer tijd over om met je lieve dier te knuffelen!

Zo houd je je woning met huisdieren schoon

Niet alles draait om het huisdier

Natuurlijk, we begrijpen het: je houdt enorm veel van je huisdieren. En daar is dan ook zeker niets mis mee! Maar blijf wel in je achterhoofd houden: het is met name jouw huis, en niet dat van je dier. Wat we daarmee bedoelen is: draai niet door met het in huis halen van spulletjes voor je dier.

Zo kennen we voorbeelden van mensen die hun huis vol dierenspeeltjes hebben liggen, waardoor de rest van het interieur deels wegvalt. En daar word je uiteindelijk niet bepaald gelukkig van. Je huisdier ook niet trouwens: die heeft aan een paar speeltjes genoeg – zeker als je het wat afwisselt. De rest kan dus gewoon in de kast!


Reageer

Lees ook:

Het kiezen van een mooie bank >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Zo verbeter je de akoestiek in de woonkamer >
4 tips om een gezellige woonkamer te creëren >
Zo maak je sfeer in je huiskamer >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Hoe verander ik mijn woonkamer in een indoor jungle? >
De woonkamer upgraden: hoe zorg je hier voor een luxere uitstraling? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
Nieuwe vloer kiezen: wat zijn de verschillen tussen een Hongaarse punt en een visgraat vloer? >
Je planten afstoffen? Dít is waarom je dat moet doen! >
Comfortabele woonkamer inrichten: 5 slimme tips >
Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig >
De leukste fotowand ideeën >

Terug naar overzicht >>