arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Wat kun je met washi tape in je interieur? 6 leuke ideeën!

Wat kun je met washi tape in je interieur? 6 leuke ideeën!

Wij zijn groot fan van washi tape! Het lijkt op schilder tape, maar dan met een decoratief jasje. Washi tape is er namelijk in allerlei soorten en maten te vinden: je kiest uit alle kleuren van de regenboog of juist een toffe print. En daar kun je natuurlijk heel creatief mee zijn in je interieur: we delen leuke ideeën!

Een kerstboom van washi tape

Nu de decembermaand voor de deur staat, beginnen we met een kersttip: haal dit jaar geen echte kerstboom in huis, maar maak er eentje van washi tape! Klinkt gek? Snappen we. Maar kijk maar eens op onderstaand voorbeeld: ziet dat er niet hartstikke grappig uit? Makkelijk ook nog eens: geen gedoe met zo’n boom en naalden die uitvallen. En perfect passend in een modern interieur, zo’n minimalistisch design. Echt een aanrader!

Lees ook! Kerstversiering: zo ga je voor een minimalistische look

Originele kerstboom ideeën: een minimalistische kerstboom van washi tape

Als ‘lijst’ om je foto’s en posters aan de muur

Heb je posters en foto’s aan de muur hangen? Hartstikke leuk! Met washi tape kun je de fotowand nog nét dat beetje extra geven. Hoe? Plak om elke poster of foto een rand met washi tape. Het liefst bijvoorbeeld in een opvallende kleur. Of juist in een kleur die je ook terugziet in de foto of het kunstwerk. Zo speel je met het geheel!

Een kalender van washi tape

Houd je het liefst de planning of de to do’s in huis overzichtelijk bij voor het hele gezin? Dan is het een leuk plan om een kalender van washi tape aan de muur te maken. Hoe je dit het best aanpakt? Maak een raster op de muur van washi tape, waar als het ware vakjes in ontstaan. Deze vakjes kunnen bijvoorbeeld de dagen van de week voorstellen. Vervolgens plak je in deze vakjes post-its met de to do’s – en dat ziet er zo hartstikke gezellig uit.

Muurkunst van washi tape

Met washi tape op de muur kun je ook een kunstwerk maken! Dat zien we bijvoorbeeld op het voorbeeld hieronder: zo’n stralende vogel voegt echt iets toe aan de zithoek. Een perfect idee als je eens iets anders wilt dan een schilderij boven de bank. Kies voor iets unieks!

Wat kun je met washi tape in je interieur? 6 leuke ideeën!

Washi tape in de keuken

In de keuken is het wel zo handig om alles te labelen – denk aan de bewaarpotten in je voorraadkast of bakjes die je in de koelkast stopt met restjes. Hoewel je steeds met papier en plakband aan de slag kunt gaan, is washi tape net zo makkelijk. Je kunt namelijk heel eenvoudig op washi tape schrijven, en vervolgens hoef je het alleen nog maar even op te plakken!

Washi tape ideeën in de kinderkamer

Ten slotte is het leuk om de kinderkamer te decoreren met washi tape! Dit is immers dé ruimte in huis waar een vrolijke look wel wenselijk is. Waar je aan kunt denken? Geef de kamer een opvallende uitstraling met gouden washi tape. Of neem een voorbeeld aan het plaatje hieronder: plak verschillende kleurtjes naast elkaar om voor een bijzonder geheel te zorgen!

Leuk! Washi tape in huis in de kinderkamer

Reageer

Lees ook:

Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig >
De leukste fotowand ideeën >
Olijfboom binnen: hoe kun je de plant het best verzorgen? >
Een smalle en lange kamer inrichten: zó pak je dat aan >
Leuke cadeaus voor een housewarming: 7 toffe tips om te geven >
Zo richt je een kleine woonkamer optimaal in >
Samen met het gezin het huishouden doen: bij welke klusjes kunnen kinderen helpen? >
Openslaande deuren zorgen voor meer ruimte: lees er hier alles over! >
Thuis een leuke speelhoek voor kinderen inrichten: 4 tips >
Je woonkamer een snelle make over geven; zo doe je dat! >
Duurzamer wonen: 5 slimme tips en tricks >
Je woonkamer gezelliger maken: dit zijn de beste tips! >
De juiste gordijnen voor de kinderkamer kiezen: 4 tips en tricks >
Tips voor het kopen van een vloerkleed voor in je interieur >
Wat zijn de meest tijdloze kleuren voor de woonkamer? >

Terug naar overzicht >>