arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Wat kun je met washi tape in je interieur? 6 leuke ideeën!

Wat kun je met washi tape in je interieur? 6 leuke ideeën!

Wij zijn groot fan van washi tape! Het lijkt op schilder tape, maar dan met een decoratief jasje. Washi tape is er namelijk in allerlei soorten en maten te vinden: je kiest uit alle kleuren van de regenboog of juist een toffe print. En daar kun je natuurlijk heel creatief mee zijn in je interieur: we delen leuke ideeën!

Een kerstboom van washi tape

Nu de decembermaand voor de deur staat, beginnen we met een kersttip: haal dit jaar geen echte kerstboom in huis, maar maak er eentje van washi tape! Klinkt gek? Snappen we. Maar kijk maar eens op onderstaand voorbeeld: ziet dat er niet hartstikke grappig uit? Makkelijk ook nog eens: geen gedoe met zo’n boom en naalden die uitvallen. En perfect passend in een modern interieur, zo’n minimalistisch design. Echt een aanrader!

Lees ook! Kerstversiering: zo ga je voor een minimalistische look

Originele kerstboom ideeën: een minimalistische kerstboom van washi tape

Als ‘lijst’ om je foto’s en posters aan de muur

Heb je posters en foto’s aan de muur hangen? Hartstikke leuk! Met washi tape kun je de fotowand nog nét dat beetje extra geven. Hoe? Plak om elke poster of foto een rand met washi tape. Het liefst bijvoorbeeld in een opvallende kleur. Of juist in een kleur die je ook terugziet in de foto of het kunstwerk. Zo speel je met het geheel!

Een kalender van washi tape

Houd je het liefst de planning of de to do’s in huis overzichtelijk bij voor het hele gezin? Dan is het een leuk plan om een kalender van washi tape aan de muur te maken. Hoe je dit het best aanpakt? Maak een raster op de muur van washi tape, waar als het ware vakjes in ontstaan. Deze vakjes kunnen bijvoorbeeld de dagen van de week voorstellen. Vervolgens plak je in deze vakjes post-its met de to do’s – en dat ziet er zo hartstikke gezellig uit.

Muurkunst van washi tape

Met washi tape op de muur kun je ook een kunstwerk maken! Dat zien we bijvoorbeeld op het voorbeeld hieronder: zo’n stralende vogel voegt echt iets toe aan de zithoek. Een perfect idee als je eens iets anders wilt dan een schilderij boven de bank. Kies voor iets unieks!

Wat kun je met washi tape in je interieur? 6 leuke ideeën!

Washi tape in de keuken

In de keuken is het wel zo handig om alles te labelen – denk aan de bewaarpotten in je voorraadkast of bakjes die je in de koelkast stopt met restjes. Hoewel je steeds met papier en plakband aan de slag kunt gaan, is washi tape net zo makkelijk. Je kunt namelijk heel eenvoudig op washi tape schrijven, en vervolgens hoef je het alleen nog maar even op te plakken!

Washi tape ideeën in de kinderkamer

Ten slotte is het leuk om de kinderkamer te decoreren met washi tape! Dit is immers dé ruimte in huis waar een vrolijke look wel wenselijk is. Waar je aan kunt denken? Geef de kamer een opvallende uitstraling met gouden washi tape. Of neem een voorbeeld aan het plaatje hieronder: plak verschillende kleurtjes naast elkaar om voor een bijzonder geheel te zorgen!

Leuk! Washi tape in huis in de kinderkamer

Reageer

Lees ook:

Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Het kiezen van een mooie bank >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Zo verbeter je de akoestiek in de woonkamer >
4 tips om een gezellige woonkamer te creëren >
Zo maak je sfeer in je huiskamer >
Lees onderstaande tips om een modern interieur te creëren >

Terug naar overzicht >>