arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Ontdek de voordelen van de grote eettafel
De grote eettafel: sfeervol en stijlvol

Ontdek de voordelen van de grote eettafel

De eettafel: in eigenlijk iedere woning is er wel een te vinden. Er wordt echter lang niet altijd goed nagedacht over het soort eettafel dat je in huis haalt. En dat is zonde: je kunt er maar beter voor zorgen dat dit belangrijke item goed bij je woning past. In deze blog lichten we de voordelen van de grote eettafel uit. Lees snel verder!

Nooit meer plek tekort aan tafel

Wie een groot gezin heeft of regelmatig gasten over de vloer krijgt, zal het zo nu en dan ervaren: plek tekort aan tafel! Iedereen moet daardoor krap op elkaar zitten, wat nu niet bepaald positief is voor het gevoel van comfort. De grote eettafel brengt hier verandering in: zo kan iedereen een eigen plekje hebben. Wel zo fijn!

We begrijpen wel dat dit iets is waar je met een gezin sneller aan denkt dan wanneer je van tijd tot tijd met veel gasten aan tafel zit. Maar ook dan zijn er mogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan een tafel met uitschuifbare kanten. Zo heb je altijd een grote eettafel op de momenten wanneer het nodig is!

Ontdek de voordelen van de grote eettafel

Meer sfeer dankzij een centraal punt in huis

De kleine eettafel kan misschien al enigszins worden gezien als een centraal punt in huis, maar met de grote eettafel in huis doe je hier echt nog een schepje bovenop. Pak uit met die tafel! Zet ‘m het liefst ook gewoon middenin de kamer, zodat de tafel het eerste item is waar je naar kijkt in de ruimte. Wauw!

Dit zorgt voor een boel gezelligheid en levendigheid in huis. Ook kom je misschien sneller en vaker van de bank af als er al een mooie tafel in het middelpunt van belangstelling staat. Niet meer steeds hangen, maar vrolijk met iedereen aan tafel.

De tafel eenvoudig in tweeën delen

De grote eettafel heeft heus niet alleen baat bij het bieden van plek aan een groot aantal mensen, zoals we in de voordelen hierboven beschreven. Het biedt ook nog eens een ideale manier om de tafel een multifunctionele uitstraling te geven. Je hebt immers meer plek, en kunt dus van alles kwijt op tafel!

Kies er bijvoorbeeld voor om aan de ene kant te dineren, en aan de andere kant te werken. Ook een manier om die tafel een centraal punt te maken! Zo kun je er immers het grootste deel van je dag aan doorbrengen. Het ene moment met een bord en bestek voor je, het andere moment achter de computer.

De grote eettafel: sfeervol en stijlvol

Meer decoratiemogelijkheden met de grote eettafel

Ten slotte komt er bij de grote eettafel het leuke weetje bij dat je meer decoratiemogelijkheden hebt in huis. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen! Waar de kleine eettafel misschien al snel vol staat met alleen de praktische items, kun je hier bij de grote eettafel veel meer mee spelen.

Zet bijvoorbeeld eens mooie bloemen op tafel, zonder dat ze steeds in de weg staan. Ook kun je kiezen voor de vertaling van thema’s op tafel: maak bijvoorbeeld een herfsthoek of zorg tijdens de kerstmaand voor kerstversiering op tafel. Dat brengt zoveel sfeer met zich mee!


Reageer

Lees ook:

5 tips voor een kleine badkamer >
Raambekleding in de slaapkamer: 5 mooie opties >
Een slaapkamer om in te dromen >
Dit zijn de badkamertrends van deze zomer >
De voordelen van een inloopdouche >
Je badkamer groter laten lijken? Zo pak je het aan >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Slaap jij wel goed? >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Vier simpele trucjes voor een luxe badkamer >
Aluminium jaloezieën: ideale raamdecoratie voor de badkamer >
Zo kun jij jouw keukenkast organizen: 4 handige tips >
Scoor deze handigheidjes voor in de keuken >
6 tips voor een robuuste en stoere keuken >

Terug naar overzicht >>