arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Stijlvol: gedroogde bloemen in huis
Stijlvol: gedroogde bloemen in huis

Stijlvol: gedroogde bloemen in huis

Of bloemen alleen een plek moeten kennen in de tuin? Uiteraard niet: ook in huis zijn bloemen een prachtige toevoeging aan je woning. Maar waar het misschien wat veel moeite kost om altijd verse bloemen in huis te hebben staan, is het ook een idee om gedroogde bloemen te plaatsen. Die gaan lang mee! En ze zien er ook nog eens stijlvol uit – kijk maar mee in deze blog.

Gedroogde bloemen in een vaas

Je kunt gedroogde bloemen gewoon in een vaas plaatsen – op dezelfde manier als je met een verse bos bloemen zou doen. Dat ziet er uniek en rustgevend uit! Of je de bloemen nu gewoon zelf laat drogen – door ze een tijdje op de kop te hangen –, of dat je ze al gedroogd in huis haalt: dat is aan jou.

Welke bloemen er mooi uitzien in een vaas? Denk bijvoorbeeld aan gedroogde lavendel, gedroogde rozen of gedroogde takken waarbij de bladeren centraal staan. Het maken van een mix is hierbij een groot plezier voor het oog: eigenlijk net zoals je met een verse bos bloemen zou doen.

Stijlvol: gedroogde bloemen in huis

Een grote bos takken

Over die gedroogde takken gesproken: je kunt ook een vaas of pot vullen met slechts takken erin. Vul de vaas hierbij grondig: het geheel mag best wat volume hebben. Dit zien we op het beeld hieronder! Een perfecte, eenvoudige manier voor gedroogde bloemen decoratie – haal een bos takken, zet ze in een vaas, en genieten maar.

Een fraai idee om deze takken mee te combineren, is een vaas met verse bloemen op tafel. De afwisseling laat smaak zien, en aangezien de takken een geheel vormen wordt het tegelijkertijd nooit te veel. Zo kun je spelen met gedroogde planten en verse planten in je woning! Of je houdt het natuurlijk gewoon bij de gedroogde bloemstukken – net zo eenvoudig. Het is maar net wat jouw wens is.

Een grote bos gedroogde takken op tafel: levendig en tegelijkertijd rustgevend

Subtiele verwerking van gedroogde bloemen

Waar de gedroogde bos bloemen en de grote bos met gedroogde takken natuurlijk flink de aandacht trekken, kun je juist ook kiezen voor gedroogde bloemen in huis die wat subtieler zijn. Dit zien we bijvoorbeeld op het beeld hieronder: het gaat niet om een grote hoeveelheid bloemen, maar slechts om een paar bloemen in een kleine vaas. Dit kun je dan ook op iedere plek in huis kwijt!

Er zijn meer ideeën te bedenken voor een subtiele verwerking van gedroogde bloemen in huis. Zo zien we steeds vaker gedroogde bloemen in een lijst hangen – waarbij het groen achter de glasplaat dient als een kunstwerk. Enorm stijlvol! Of wat dacht je ervan om bijvoorbeeld op een kast wat gedroogde bloemblaadjes neer te strooien? Jij bepaalt de hoeveelheid – en laat de look zo helemaal aansluiten op jouw smaak.

Stijlvol: gedroogde bloemen in huis


Reageer

Lees ook:

9 redenen waarom een PVC vloer in de badkamer een goed idee is >
Ondanks hoge gasprijzen toch lekker in bad? Volg deze tips! >
Zo verbeter je de akoestiek in de woonkamer >
Is een waterbed geschikt voor mij? >
4 tips om een gezellige woonkamer te creëren >
Zo maak je sfeer in je huiskamer >
5 tips voor een kleine badkamer >
Raambekleding in de slaapkamer: 5 mooie opties >
Een slaapkamer om in te dromen >
Dit zijn de badkamertrends van deze zomer >
De voordelen van een inloopdouche >
Je badkamer groter laten lijken? Zo pak je het aan >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Slaap jij wel goed? >

Terug naar overzicht >>