arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Nieuwe lampenkap kopen: hier moet je op letten

Nieuwe lampenkap kopen: hier moet je op letten

Veel tafellampen en vloerlampen zijn verkrijgbaar als complete set. Maar het is ook leuk om je eigen draai te geven aan een lampenvoet door juist te kiezen voor een losse lampen kap. Op deze manier kun je de uitstraling van de lamp nog beter aanpassen aan jouw interieur. Een andere mogelijkheid is om een oude lamp een make-over te geven door de kap te vervangen. Dit is direct een slimme manier om geld te besparen. Een compleet nieuwe lamp is namelijk niet altijd nodig! Wat jouw reden ook is om een nieuwe lampenkap aan te schaffen, besteed tijdens het shoppen in ieder geval aandacht aan de 5 onderstaande punten.  

1. Functie van de lamp

Bepaal om te beginnen de functie van de lamp waar je een nieuwe lampenkap voor zoekt. Gebruik je het enkel als sfeerverlichting of heeft de lamp ook een praktische functie? Het is belangrijk om hier rekening mee te houden tijdens het shoppen. Zo kun je bijvoorbeeld de beste mate van lichtdoorlatendheid bepalen.

2. Geschikt formaat

Als de functie en de locatie van de lamp vast staat, kun je nadenken over het geschikte formaat. Maak een inschatting van de juiste hoogte en breedte van de nieuwe lampenkap. Denk daarnaast alvast na over de vorm. Wil je juist een compact design of mag het een blikvanger zijn die veel ruimte in beslag neemt? Komt de lampenkap over een robuuste vloerlamp of een kleine tafellamp? Hoe meer details je voor jezelf hebt uitgedacht, hoe beter. Kijk eventueel alvast op de website van Directlampen.nl om ideeën op te doen.

3. Fitting voor de lamp

Vergeet niet dat de lampenkap moet passen bij de lampenfitting. Als de kap te groot is, zal het niet stevig blijven zitten. Hoewel de meeste lampenkappen en fittingen een standaard maat hebben, kan het geen kwaad om dit nog even te checken.

4. Kleur, stijl en materiaal

Natuurlijk is het uiterlijk van de lampenkap ook erg belangrijk. Kijk naar de rest van je interieur en bepaal zo een geschikte kleur. Laat jouw gekozen woonstijl nog beter tot z’n recht komen door ook een bijpassend materiaal uit te kiezen. Vergeet hierbij niet om te letten op de lichtdoorlatendheid van de kap.

5. Goede match met de voet

Zeker als de lampenvoet een heel uitgesproken design heeft, is het belangrijk om dit in je achterhoofd te houden. Maak eventueel een foto van de lampenvoet een pak deze erbij als geheugensteuntje tijdens het (online) shoppen. Zo kun je echt een perfecte match vinden!


Reageer

Lees ook:

Een bijzonder cadeau voor de interieurfreak? 3 ideeën! >
Zo richt je een kleine woonkamer optimaal in >
Samen met het gezin het huishouden doen: bij welke klusjes kunnen kinderen helpen? >
Openslaande deuren zorgen voor meer ruimte: lees er hier alles over! >
Thuis een leuke speelhoek voor kinderen inrichten: 4 tips >
Je woonkamer een snelle make over geven; zo doe je dat! >
Nieuw bed voor de kinderkamer? 4 opties op een rijtje >
Duurzamer wonen: 5 slimme tips en tricks >
Je huis minimalistisch herinrichten met deze tips! >
Je woonkamer gezelliger maken: dit zijn de beste tips! >
Hotel chique slaapkamer creëren in 5 stappen >
4 tips om geld te besparen tijdens een verhuizing >
Hoe richt je een nieuwe woning in? >
Waarom het nu de tijd is om lekker te gaan klussen aan huis >
Een schimmelend douchegordijn: wat kun je hieraan doen? >

Terug naar overzicht >>