arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Met deze tips ga je voor een rustige uitstraling in je interieur

Met deze tips ga je voor een rustige uitstraling in je interieur

We kennen het gevoel allemaal wel: het is een rommeltje in huis. Nu is dat van tijd tot tijd heus geen probleem – sterker nog, het is niet te voorkomen. Maar vormt dit een permanent probleem in je woning? Dan is het misschien tijd om stappen te ondernemen. In deze blog lichten we toe: zo ga je voor een rustig interieur.

Opruimen maar

Je voelt hem waarschijnlijk al aankomen: een rustgevend interieur begint bij het uitzoeken en opruimen van je spullen. Hoe weinig zin je er misschien ook in hebt, je ontkomt er eigenlijk niet aan. En geloof ons maar: na afloop voelt het heerlijk!

Ga daarom stapsgewijs door je woning heen – sla geen hoekje of lades over. Alles moet je kritisch bekijken: wat wil je wel en niet houden? Als je iets al langer dan een jaar niet hebt gebruikt, kun je het in de meeste gevallen gewoon de deur uit doen. Probeer daar ook niet te lang over te twijfelen – voor je het weet blijf je weer met die spullen zitten. En dan kom je er niet, bij een rustgevend huis!

Met deze tips ga je voor een rustige uitstraling in je interieur

Het kleurgebruik

Niet alleen het aantal spullen, maar ook het aantal kleuren in huis speelt een belangrijke rol. Kijk eens goed naar je kamers: zie je overal verschillende, felle kleuren? Dat zorgt voor chaos. Hoe gezellig het misschien ook staat, een teveel aan kleuren maakt uiteindelijk niet blij.

Het is een beter idee om een aantal basiskleuren per kamer aan te wijzen, en de kleurkeuze daar volledig op te baseren. Zorg ervoor dat er per kamer niet meer dan twee hoofdkleuren naar voren komen – dat is meer dan genoeg. Binnen die kleuren kun je met verschillende tinten werken om voor afwisseling te zorgen. En ook dat staat prachtig!

Let hierop bij het opruimen van je interieur

Een logische indeling

Deze laatste tip voor een rustgevend gevoel in huis geldt met name voor de plekken waar je je spullen opbergt. Kasten, lades – noem het maar. Ga eens na of alles hier op een logische manier is ingedeeld.

Liggen in je kledingkast in de slaapkamer bijvoorbeeld alle soortgelijke items bij elkaar? Lange broeken op een stapel, korte broeken op een stapel, hemden op een stapel, shirts op een stapel. Als alles door elkaar ligt, ben je zo het overzicht kwijt. Houd dit soort dingen apart van elkaar: het kost je misschien net wat meer moeite tijdens het opruimen, maar vervolgens is het juist tijdbesparend. Jij staat zo immers nooit meer zoekend voor de kast, met dank aan je rustige uitstraling in je interieur!


Reageer

Lees ook:

Een gezellig plateau vol accessoires op tafel: voorbeelden en inspiratie >
Met deze items vertaal je de winter in huis >
Tips voor het uitkiezen van uniek beddengoed >
Gezellige relaxhoek inrichten voor de knusse winterperiode >
Zoveel mensen, zoveel verschillende types keukens >
Bijzondere plekken in huis voor planten >
Blauw in de keuken: een unieke kleur >
De dierenprint in het interieur: verschillende voorbeelden >
Trend: een rond vloerkleed als sfeermaker >
Serviesgoed uitkiezen: let hierop! >
Deuren in je woning: verschillende mooie voorbeelden >
Portugese tegels als blikvanger in je huis >
Hoe zorg jij voor romantiek in de slaapkamer? >
Dit zijn de mooiste keukeneilanden >
Opbergplanken boven het bed: stijlvol én handig >

Terug naar overzicht >>