arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Met deze tips ga je voor een rustige uitstraling in je interieur

Met deze tips ga je voor een rustige uitstraling in je interieur

We kennen het gevoel allemaal wel: het is een rommeltje in huis. Nu is dat van tijd tot tijd heus geen probleem – sterker nog, het is niet te voorkomen. Maar vormt dit een permanent probleem in je woning? Dan is het misschien tijd om stappen te ondernemen. In deze blog lichten we toe: zo ga je voor een rustig interieur.

Opruimen maar

Je voelt hem waarschijnlijk al aankomen: een rustgevend interieur begint bij het uitzoeken en opruimen van je spullen. Hoe weinig zin je er misschien ook in hebt, je ontkomt er eigenlijk niet aan. En geloof ons maar: na afloop voelt het heerlijk!

Ga daarom stapsgewijs door je woning heen – sla geen hoekje of lades over. Alles moet je kritisch bekijken: wat wil je wel en niet houden? Als je iets al langer dan een jaar niet hebt gebruikt, kun je het in de meeste gevallen gewoon de deur uit doen. Probeer daar ook niet te lang over te twijfelen – voor je het weet blijf je weer met die spullen zitten. En dan kom je er niet, bij een rustgevend huis!

Met deze tips ga je voor een rustige uitstraling in je interieur

Het kleurgebruik

Niet alleen het aantal spullen, maar ook het aantal kleuren in huis speelt een belangrijke rol. Kijk eens goed naar je kamers: zie je overal verschillende, felle kleuren? Dat zorgt voor chaos. Hoe gezellig het misschien ook staat, een teveel aan kleuren maakt uiteindelijk niet blij.

Het is een beter idee om een aantal basiskleuren per kamer aan te wijzen, en de kleurkeuze daar volledig op te baseren. Zorg ervoor dat er per kamer niet meer dan twee hoofdkleuren naar voren komen – dat is meer dan genoeg. Binnen die kleuren kun je met verschillende tinten werken om voor afwisseling te zorgen. En ook dat staat prachtig!

Let hierop bij het opruimen van je interieur

Een logische indeling

Deze laatste tip voor een rustgevend gevoel in huis geldt met name voor de plekken waar je je spullen opbergt. Kasten, lades – noem het maar. Ga eens na of alles hier op een logische manier is ingedeeld.

Liggen in je kledingkast in de slaapkamer bijvoorbeeld alle soortgelijke items bij elkaar? Lange broeken op een stapel, korte broeken op een stapel, hemden op een stapel, shirts op een stapel. Als alles door elkaar ligt, ben je zo het overzicht kwijt. Houd dit soort dingen apart van elkaar: het kost je misschien net wat meer moeite tijdens het opruimen, maar vervolgens is het juist tijdbesparend. Jij staat zo immers nooit meer zoekend voor de kast, met dank aan je rustige uitstraling in je interieur!


Reageer

Lees ook:

Wat kun je met washi tape in je interieur? 6 leuke ideeën! >
Dit zijn de voordelen van een boxspring bed >
6 tips voor het inrichten van een kleine boekenkast >
Sierlijsten plaatsen in huis: voorbeelden en inspiratie >
Een open kast inrichten? 5x handige tips! >
8 handige tips voor perfect geverfde muren >
Muurplanken in de slaapkamer? 7x dit kun je erop kwijt! >
Hoe zorg je altijd voor een gezellige look bij de eettafel? >
Fuchsia in huis: verschillende voorbeelden >
Design items voor in de woonkamer >
De houten eettafel: 7 prachtige voorbeelden >
Dit zijn de mooiste vloeren in de keuken >
Plaatjes kijken: 7 prachtige vloerkleden >
Geniet van luxe met een exclusieve keuken >
Uniek: 5x een zwarte keuken >

Terug naar overzicht >>