arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Meer kleur in de woonkamer met deze tips

Meer kleur in de woonkamer met deze tips

Wij zijn er fan van: een boel kleur in huis. Zeker in ruimtes als de woonkamer, waar er geleefd mag worden. Durf daarbij uit te pakken! Maar misschien weet je niet zo goed hoe je dit kunt realiseren in huis. Daar hebben wij wel tips voor: lees deze blog en leer.

Gekleurde meubels in huis

We beginnen met een manier om een woonkamer met kleuren te creëren waar je misschien niet snel aan zou denken. Ga voor meubels met een kleur! Van de eettafel tot de bank, van het tv-meubel tot de bijzettafel: het is er natuurlijk allemaal in kleur te vinden. En waar je misschien snel de neiging hebt om voor de kleur van het hout te gaan, kies je met een lik verf voor een totaal andere look.

Kleuren in de woonkamer komen zo op een speelse manier naar voren. Je kunt hierbij ook kleuren combineren in de woonkamer: ga bijvoorbeeld voor een rode eettafel en een oranje bijzettafel. Als je voor wat diepere of zachtere tinten van de kleuren kiest, wordt het nooit teveel van het goede.

Durf uit te pakken in huis met gekleurde meubels

Kleur op de muur

Wil je het groots aanpakken? Ga dan voor een kleur op de muur in de woonkamer! Daar kun je simpelweg niet omheen: het gaat om zo’n groot oppervlakte, dat het meteen een feestje wordt in huis.

Het is natuurlijk wel zaak om na te denken over de juiste muurkleuren in de woonkamer. De trends momenteel komen uit op een groene woonkamer of een blauw woonkamer – waarbij met name diepere tinten populair zijn. Die zorgen voor een warme en knusse uitstraling. Zeker een idee!

Meer kleur in de woonkamer met deze tips

De kussens op de bank

Het zijn toch wel onze favoriete accessoires in de woonkamer: de kussens op de bank. En daar mag je dan ook best mee spelen. Ze lenen zich perfect voor een kleurrijke look! Ook als je het verder niet te bont wilt maken met kleur in de woonkamer, is dit een ideaal idee.

Ook hier geldt weer: maak combinaties met het kleurenpalet in de woonkamer. Je hoeft het niet bij één kleur te houden! Als je ook op andere plekken in huis kleur terug laat komen, is het wel zaak om het af te stemmen op elkaar. Het moet natuurlijk geen drukke regenboog worden – je moet ook nog kunnen ontspannen in je woning. Maar als je van tevoren een duidelijk plan uitwerkt voor de huiskamer kleuren, ga je voor een prachtig resultaat. En houd in het achterhoofd: durf daarmee te spelen!


Reageer

Lees ook:

Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Hoe verander ik mijn woonkamer in een indoor jungle? >
De woonkamer upgraden: hoe zorg je hier voor een luxere uitstraling? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
Nieuwe vloer kiezen: wat zijn de verschillen tussen een Hongaarse punt en een visgraat vloer? >
Je planten afstoffen? Dít is waarom je dat moet doen! >
Comfortabele woonkamer inrichten: 5 slimme tips >
Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig >
De leukste fotowand ideeën >
Olijfboom binnen: hoe kun je de plant het best verzorgen? >
Een smalle en lange kamer inrichten: zó pak je dat aan >
Zo richt je een kleine woonkamer optimaal in >
Samen met het gezin het huishouden doen: bij welke klusjes kunnen kinderen helpen? >
Thuis een leuke speelhoek voor kinderen inrichten: 4 tips >
Je woonkamer een snelle make over geven; zo doe je dat! >

Terug naar overzicht >>