arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Meer kleur in de woonkamer met deze tips

Meer kleur in de woonkamer met deze tips

Wij zijn er fan van: een boel kleur in huis. Zeker in ruimtes als de woonkamer, waar er geleefd mag worden. Durf daarbij uit te pakken! Maar misschien weet je niet zo goed hoe je dit kunt realiseren in huis. Daar hebben wij wel tips voor: lees deze blog en leer.

Gekleurde meubels in huis

We beginnen met een manier om een woonkamer met kleuren te creëren waar je misschien niet snel aan zou denken. Ga voor meubels met een kleur! Van de eettafel tot de bank, van het tv-meubel tot de bijzettafel: het is er natuurlijk allemaal in kleur te vinden. En waar je misschien snel de neiging hebt om voor de kleur van het hout te gaan, kies je met een lik verf voor een totaal andere look.

Kleuren in de woonkamer komen zo op een speelse manier naar voren. Je kunt hierbij ook kleuren combineren in de woonkamer: ga bijvoorbeeld voor een rode eettafel en een oranje bijzettafel. Als je voor wat diepere of zachtere tinten van de kleuren kiest, wordt het nooit teveel van het goede.

Durf uit te pakken in huis met gekleurde meubels

Kleur op de muur

Wil je het groots aanpakken? Ga dan voor een kleur op de muur in de woonkamer! Daar kun je simpelweg niet omheen: het gaat om zo’n groot oppervlakte, dat het meteen een feestje wordt in huis.

Het is natuurlijk wel zaak om na te denken over de juiste muurkleuren in de woonkamer. De trends momenteel komen uit op een groene woonkamer of een blauw woonkamer – waarbij met name diepere tinten populair zijn. Die zorgen voor een warme en knusse uitstraling. Zeker een idee!

Meer kleur in de woonkamer met deze tips

De kussens op de bank

Het zijn toch wel onze favoriete accessoires in de woonkamer: de kussens op de bank. En daar mag je dan ook best mee spelen. Ze lenen zich perfect voor een kleurrijke look! Ook als je het verder niet te bont wilt maken met kleur in de woonkamer, is dit een ideaal idee.

Ook hier geldt weer: maak combinaties met het kleurenpalet in de woonkamer. Je hoeft het niet bij één kleur te houden! Als je ook op andere plekken in huis kleur terug laat komen, is het wel zaak om het af te stemmen op elkaar. Het moet natuurlijk geen drukke regenboog worden – je moet ook nog kunnen ontspannen in je woning. Maar als je van tevoren een duidelijk plan uitwerkt voor de huiskamer kleuren, ga je voor een prachtig resultaat. En houd in het achterhoofd: durf daarmee te spelen!


Reageer

Lees ook:

Zo ga je voor een persoonlijke touch in een nieuwbouwwoning >
5 tips voor het bloemschikken van een mooie bos bloemen >
Dit zijn de mooiste kleuren voor een vintage kast in huis >
Tips voor een duurzaam én stijlvol interieur >
Kies voor opvallend behang: verschillende voorbeelden >
Een lockerkast: mooi én handig in elke ruimte in huis >
Wat we kunnen leren van de Japanse interieurstijl >
Deze items zijn onmisbaar in een bohemian interieur >
Roze en geel in het interieur combineren >
Met deze tips ga je voor een moderne boerderij look in huis >
5 compacte bankstellen voor een kleine woonkamer >
Tips voor het vinden van de mooiste tweedehands spullen >
De eetkamer industrieel inrichten: zo pak je het aan >
Hoe regel je je uitbouw het beste? >
Dit zijn ideale plekken voor een bijzettafel in huis >

Terug naar overzicht >>