arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Een smalle en lange kamer inrichten: zó pak je dat aan
Een smalle en lange kamer inrichten: zó pak je dat aan

Een smalle en lange kamer inrichten: zó pak je dat aan

Aangezien woningen er in allerlei soorten en maten te vinden zijn, zijn er ook kamers en ruimtes met veel verschillende vormen. Heb je een woning met een smalle, lange kamer? Dit is een vrij ingewikkelde vorm om in te richten. Met name in wat oudere woningen komen deze kamers voor. Gelukkig is er toch van alles mogelijk met een lange smalle kamer. Lees verder voor onze tips!

Lange smalle woonkamer inrichten: passende meubels

De keuze voor de meubels is allesbepalend bij de inrichting van een lange smalle kamer. Ga op zoek naar meubels die de vorm van de ruimte complimenteren. Precies: dat zijn dus ook lange, smalle meubels. We denken direct aan een lange kast, die verder juist smal is qua uitvoering. Door de kast lang te maken, kun je er nog altijd veel spullen in kwijt. Van boeken tot accessoires! Kies tevens een lang tv-meubel – je hebt de ruimte er immers voor, dus je kunt er maar beter gebruik van maken. Nog een voordeel van een lange smalle kamer? Er past een lange bank in! Als je maar de juiste meubels uitkiest, zal je merken dat er toch behoorlijk veel mogelijk is met zo’n smalle woonkamer.

Een smalle en lange kamer inrichten: zó pak je dat aan

Verschillende hoekjes creëren in de smalle woonkamer

Het gevaar van een lange smalle kamer? Het kan er al snel wat rommelig ogen, omdat je ver in de ruimte kunt kijken en het aanzicht van alle meubels op een rijtje je kan aanvliegen. Hoe je dit voorkomt? Richt duidelijke hoekjes in, die je optioneel zelfs kunt afscheiden. Zet in de hoek bij het raam bijvoorbeeld de bank en het tv-meubel, met daartussen een vloerkleed en een bijzettafeltje. Om dit hoekje af te sluiten, kun je er een open kast tussen plaatsen, waar je wat planten in plaatst. Of ga voor een kamerscherm naast de bank. Het middenstuk van de ruimte dient als smalle eetkamer. In de andere hoek kun je bijvoorbeeld nog een speelhoek voor je kinderen maken, of een thuiskantoortje.

Een smalle en lange kamer inrichten: zó pak je dat aan

Lange smalle woonkamer: spelen met vormen

Waar we het hierboven hadden over de keuze voor lange, smalle meubels, is het daarnaast tof om toch een paar andere vormen in de kamer terug te laten komen. Anders wordt het wel erg eentonig. Zo staat een ronde vorm in contrast met de lange, smalle vorm. Kies voor een ronde bijzettafel of een ronde eettafel! Let er wel op dat deze meubels niet te groot zijn: je wilt je nog altijd eenvoudig door de kamer kunnen verplaatsen. Een andere optie is de keuze voor ronde of driehoekige accessoires: denk aan wanddecoratie in deze vormen. Dat valt direct op! Het voorkomt dat je lange smalle kamer inrichting saai is – dat willen we natuurlijk niet hebben.


Reageer

Lees ook:

Wat zijn de voordelen van een goede isolatie bij een woning? >
Dit wil je weten als je een nieuwe vloer gaat uitzoeken >
Waar moet je op letten als je een afvalcontainer besteld? >
Vind de perfecte koekenpan voor jou >
Wat vind jij thuis onmisbaar? >
Tijd voor een nieuw kleurtje! Waar moet je allemaal rekening mee houden? >
Hoe kies je de juiste afvalcontainer? >
Hoe kies ik de perfecte toiletrolhouder? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
5 tips die van pas komen bij een veranda bouwen >
Nieuwe vloer kiezen: wat zijn de verschillen tussen een Hongaarse punt en een visgraat vloer? >
Vloer renoveren en van isolerende laag voorzien populair >
3 tips om ramen en deuren goed te beveiligen >
Je planten afstoffen? Dít is waarom je dat moet doen! >
Genieten van natuurlijk zonlicht met lichtkoepels >

Terug naar overzicht >>