arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Een smalle en lange kamer inrichten: zó pak je dat aan
Een smalle en lange kamer inrichten: zó pak je dat aan

Een smalle en lange kamer inrichten: zó pak je dat aan

Aangezien woningen er in allerlei soorten en maten te vinden zijn, zijn er ook kamers en ruimtes met veel verschillende vormen. Heb je een woning met een smalle, lange kamer? Dit is een vrij ingewikkelde vorm om in te richten. Met name in wat oudere woningen komen deze kamers voor. Gelukkig is er toch van alles mogelijk met een lange smalle kamer. Lees verder voor onze tips!

Lange smalle woonkamer inrichten: passende meubels

De keuze voor de meubels is allesbepalend bij de inrichting van een lange smalle kamer. Ga op zoek naar meubels die de vorm van de ruimte complimenteren. Precies: dat zijn dus ook lange, smalle meubels. We denken direct aan een lange kast, die verder juist smal is qua uitvoering. Door de kast lang te maken, kun je er nog altijd veel spullen in kwijt. Van boeken tot accessoires! Kies tevens een lang tv-meubel – je hebt de ruimte er immers voor, dus je kunt er maar beter gebruik van maken. Nog een voordeel van een lange smalle kamer? Er past een lange bank in! Als je maar de juiste meubels uitkiest, zal je merken dat er toch behoorlijk veel mogelijk is met zo’n smalle woonkamer.

Een smalle en lange kamer inrichten: zó pak je dat aan

Verschillende hoekjes creëren in de smalle woonkamer

Het gevaar van een lange smalle kamer? Het kan er al snel wat rommelig ogen, omdat je ver in de ruimte kunt kijken en het aanzicht van alle meubels op een rijtje je kan aanvliegen. Hoe je dit voorkomt? Richt duidelijke hoekjes in, die je optioneel zelfs kunt afscheiden. Zet in de hoek bij het raam bijvoorbeeld de bank en het tv-meubel, met daartussen een vloerkleed en een bijzettafeltje. Om dit hoekje af te sluiten, kun je er een open kast tussen plaatsen, waar je wat planten in plaatst. Of ga voor een kamerscherm naast de bank. Het middenstuk van de ruimte dient als smalle eetkamer. In de andere hoek kun je bijvoorbeeld nog een speelhoek voor je kinderen maken, of een thuiskantoortje.

Een smalle en lange kamer inrichten: zó pak je dat aan

Lange smalle woonkamer: spelen met vormen

Waar we het hierboven hadden over de keuze voor lange, smalle meubels, is het daarnaast tof om toch een paar andere vormen in de kamer terug te laten komen. Anders wordt het wel erg eentonig. Zo staat een ronde vorm in contrast met de lange, smalle vorm. Kies voor een ronde bijzettafel of een ronde eettafel! Let er wel op dat deze meubels niet te groot zijn: je wilt je nog altijd eenvoudig door de kamer kunnen verplaatsen. Een andere optie is de keuze voor ronde of driehoekige accessoires: denk aan wanddecoratie in deze vormen. Dat valt direct op! Het voorkomt dat je lange smalle kamer inrichting saai is – dat willen we natuurlijk niet hebben.


Reageer

Lees ook:

Dit zijn de voordelen van camerabeveiliging thuis >
Dit wil je weten voor je een huis koopt >
Een introductie tot woningontruimingen >
Energie besparen doe je zo! >
Voorstrijken van stucwerk: belang, technieken en productadvies >
Je woning beveiligen met de juiste sloten >
Hoe krijg je meer zonlicht in je woning? >
Thuiswerken in stijl? Zo creëer je jouw eigen droomkantoor! >
Het belang van een goede meterkast in een huis >
Traplift kopen vs. huren: wat is de beste optie? >
5 dingen die niemand je vertelt over het kiezen van de perfecte vloer >
Velours gordijnen; Hotel chique en heerlijk warm >
Ga je zelf verhuizen? Deze drie dingen wil je weten! >
Inzethorren op maat: de perfecte oplossing voor elk raam >
Alles wat je moet weten over een dakkapel met zonnepanelen >

Terug naar overzicht >>