arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Hier moet je op letten bij het kiezen van een eettafel

Hier moet je op letten bij het kiezen van een eettafel

Ga je een nieuwe eettafel uitzoeken? Wat een feest! Hoewel je er gewoon simpelweg eentje kunt inslaan, is het een wijs besluit om stil te staan bij het soort tafel dat je in huis haalt. Maak hierbij een weloverwogen keuze! Zo beleef je vervolgens alleen maar meer plezier aan je tafel – wel zo belangrijk, natuurlijk.

Een nieuwe tafel of een tweedehands tafel

Allereerst is het van belang om te bepalen: waar ga je de eettafel kopen? Dit hangt bijvoorbeeld af van het budget. Heb je niet zo’n groot budget, maar wil je toch een tafel van bijvoorbeeld robuust hout in huis halen? Dan is het een idee om een tweedehands tafel aan te schaffen! Daarmee doe je ook nog eens goed aan het milieu – ook niet onbelangrijk.

Maar een nieuwe tafel is natuurlijk ook een idee. Er zijn een heleboel verschillende woonwinkels te vinden waar je je tafel vandaan kunt halen. Doe bijvoorbeeld online al wat onderzoek, en ga vervolgens naar de winkel toe voor advies en uitleg.

Hier moet je op letten bij het kiezen van een eettafel

De vorm en de grootte van de tafel

Denk ook aan de eettafel afmetingen! Niets zo vervelend als een te kleine of te grote tafel in huis – daar word je ongelukkig van. Bedenk bij de eettafel: wat is het aantal personen dat eraan komt te zitten? Door dit vast te stellen, maak je de keuze eenvoudiger.

Ook de vorm van de tafel speelt een rol in dit proces. Zo is het momenteel een trend om een ronde eettafel in huis te halen. Dat ziet er beeldschoon uit, maar hier passen minder mensen omheen dan bij een vierkante eettafel – allemaal zaken om rekening mee te houden. Kom je er niet goed uit? Mogelijk biedt een uitschuifbare eettafel de uitkomst!

Het materiaal en de kleur van de tafel

Vervolgens is het zaak om het materiaal en de kleur van de tafel te bepalen. Ga je bijvoorbeeld voor hout, of juist liever metaal? Of wat dacht je van marmer? Om maar wat voorbeelden te noemen! Hout is dan misschien de gebruikelijke keuze, maar er is meer mogelijk.

Wat betreft de kleur is het met name van belang om vast te stellen of je een lichte of donkere tafel in huis wilt hebben. Dat is namelijk zeker bepalend voor de sfeer!

Tips en tricks: zo kies je de juiste eettafel

Past de tafel bij je stoelen?

Waar we vaak aan vergeten te denken, is de match tussen de tafel en de bijbehorende stoelen. Zeker als je de stoelen al in huis hebt staan, en dus geen nieuwe hoeft aan te schaffen, is het van groot belang om hierbij stil te staan. Want het zou maar wat zonde zijn om er vervolgens achter te komen dat bijvoorbeeld de kleuren nét niet mooi bij elkaar staan.

Neem het liefst dan ook een stoel, of een goede foto van de stoel, mee bij de zoektocht naar een nieuwe tafel. Dat is namelijk helemaal niet zo’n gek idee! Uiteindelijk gaat het om de set in de woonkamer: dat vormt het totale plaatje.


Reageer

Lees ook:

Het kiezen van een mooie bank >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Zo verbeter je de akoestiek in de woonkamer >
4 tips om een gezellige woonkamer te creëren >
Zo maak je sfeer in je huiskamer >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Hoe verander ik mijn woonkamer in een indoor jungle? >
De woonkamer upgraden: hoe zorg je hier voor een luxere uitstraling? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
Nieuwe vloer kiezen: wat zijn de verschillen tussen een Hongaarse punt en een visgraat vloer? >
Je planten afstoffen? Dít is waarom je dat moet doen! >
Comfortabele woonkamer inrichten: 5 slimme tips >
Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig >
De leukste fotowand ideeën >

Terug naar overzicht >>