arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » 4 tips bij het uitzoeken van een U bank
4 tips bij het uitzoeken van een U bank

4 tips bij het uitzoeken van een U bank

Is je bank versleten of ben je toe aan een nieuwe look in het interieur dan zijn er enorm veel bankstellen om een keuze uit te maken. Een U bank is bijvoorbeeld heel populair en niet alleen vanwege het grote aantal zitplaatsen. Het is een bank die vele voordelen biedt als je met belangrijke aandachtspunten rekening houdt. U banken zijn bijvoorbeeld groot en de afmeting is dan ook van belang. Bekijk hier 4 tips om tot de perfecte keuze te komen en jarenlang plezier te hebben van je nieuwe U bank.

1. Meet de maten vooraf op

Het is vooral bij het uitzoeken van een U bank van belang om rekening te houden met de maat. Een U bank neemt veel ruimte in beslag en je wilt toch voldoende loopruimte overhouden. Meet daarom de maten vooraf op en let daarbij op een loopruimte van ongeveer 60 tot 80 cm. Als je een salontafel in het midden van de U bank plaatst, zorgt dat voor een knusse en gezellige sfeer. Houd in dit geval rekening met ongeveer 40 cm ruimte tussen de bank en de salontafel.

2. Kies de ideale bekleding

Kies de ideale bekleding

U banken zijn in allerlei stoffen verkrijgbaar. Bij de keuze voor bekleding kan je rekening houden met je gezinssituatie. Heb je kleine kinderen of huisdieren dan is het handig als de bekleding gemakkelijk is schoon te maken. Zo staat leder bekend als een van de simpel te reinigen bekleding voor banken en maken vlekken bovendien minder kans. Een woonkamer waar de zon rechtstreeks inschijnt, levert verkleuring van katoenen bekleding op. Wil je katoenen bekleding dan is het aan te raden om de U bank zo in de woonkamer te plaatsen dat de zon er zo min mogelijk rechtstreeks op schijnt.

3. Kijk goed naar de stijl in je interieur

In de meeste interieurs heeft een bepaalde stijl de overhand, zoals een woonkamer die in Scandinavische stijl is ingericht. Of een loft die van een industrieel interieur is voorzien. Het is bij het uitzoeken van een U bank belangrijk dat je goed naar de stijl in je interieur kijkt. Op basis van die stijl kies je een U bank uit, zodat deze perfect aansluit op je interieur. U banken zijn in allerlei stijlen verkrijgbaar bij Seats and Sofas, zodat je keuze genoeg hebt.

4. Kies een neutrale kleur

Wil je jarenlang plezier hebben van je U bank en er niet snel op uitgekeken raken dan is het aan te raden om een neutrale kleur te kiezen. Een knalrode U bank staat misschien prachtig in een riante woonkamer die verder in neutrale kleuren is ingericht, maar het is wel een hele opvallende kleur. De kans bestaat dan ook dat je sneller uitgekeken raakt op een te opvallende kleur. Net als de kleur is het eveneens van belang om na te denken over een neutrale look of voor een U bank met een dessin. Voor een dessin geldt vaak hetzelfde als voor een te opvallende kleur, namelijk dat je er sneller op uitgekeken raakt.


Reageer

Lees ook:

Het kiezen van een mooie bank >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Zo verbeter je de akoestiek in de woonkamer >
4 tips om een gezellige woonkamer te creëren >
Zo maak je sfeer in je huiskamer >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Hoe verander ik mijn woonkamer in een indoor jungle? >
De woonkamer upgraden: hoe zorg je hier voor een luxere uitstraling? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
Nieuwe vloer kiezen: wat zijn de verschillen tussen een Hongaarse punt en een visgraat vloer? >
Je planten afstoffen? Dít is waarom je dat moet doen! >
Comfortabele woonkamer inrichten: 5 slimme tips >
Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig >
De leukste fotowand ideeën >

Terug naar overzicht >>