arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » De mooiste manieren om wijn op te bergen in huis
Een wijnrek aan de muur: stijlvol!

De mooiste manieren om wijn op te bergen in huis

Heb je een gezellige wijnvoorraad in huis, maar kun je eigenlijk nergens plek vinden om dit op te bergen? Dat is natuurlijk zonde! Je kunt namelijk iets moois in huis maken van de tentoonstelling van die flessen. Denk maar een aan horeca-aangelegenheden waar dit stijlvol opgesteld staat. Een plaatje, nietwaar? En dat is waar we het in deze blog over gaan hebben. Lees dus snel verder!

Het rek aan de muur

Een van de meest stijlvolle ideeën is om het rekje op te bergen door het aan de muur te hangen. Zo hangt het mooi in het zicht: de ideale manier om er altijd maar weer naar te kunnen kijken. Kijk maar eens op het beeld hieronder: geen straf om dit in huis te hebben hangen. Met plezier stel je hier verschillende flessen wijn in tentoon, altijd op een subtiele en tegelijkertijd opvallende manier.

Het grote voordeel van het rek aan de muur? Dat je geen extra kast in huis hoeft te halen die een plek op de grond nodig heeft. Grote kans namelijk dat je keuken al behoorlijk vol staat – een gegeven waar we bijna allemaal wel last van hebben, en wat vaak het idee van een leuke extra als een wijnopberger tegengaat. Met een mooi rek boven zo’n kastje, of boven het aanrecht, heb je hier geen problemen mee.

Een wijnrek aan de muur: stijlvol!

In houten kistjes

Wie op zoek is naar een wat eenvoudigere manier om wijn op te bergen in huis, hoeft simpelweg alleen wat houten kistjes in huis te halen: een ideale manier om ze in te plaatsen. En het effect dat je hiermee teweegbrengt? Dat de wijn in huis is tentoongesteld op een heel gezellige manier. Waar het er aan de muur in het voorbeeld hierboven behoorlijk strak uitziet, past dit idee meer bij het bohemian interieur. Het is maar net welke stijl er bij jouw woning past!

De kistjes kun je op verschillende plaatsen een plekje geven. De opdracht aan jou is dan ook: wees hier creatief mee! Zo kun je ze op de grond zetten, maar staan ze ook beeldig op een tafel of in een kast. Of ga voor een combinatie: plaats de kistjes op verschillende plekken in het interieur. Dat zorgt voor een vrolijk geheel!

De mooiste manieren om wijn op te bergen in huis

Feestje? In dozen op tafel

Misschien heb je er niet de behoefte aan om altijd flessen wijn in huis tentoon te stellen, maar is dit wel een idee voor een feestje. Een goede optie, uiteraard! Ook daar hebben we een plan voor in petto. Het ligt eigenlijk in het verlengde van de houten kistjes uit het voorbeeld hierboven, maar dan op een wat kleinere schaal. Ga voor sierlijke dozen of kleinere houten kisten, en plaats deze op de feesttafel.

Dit ziet er namelijk een stuk chiquer uit dan wanneer de flessen gewoon op de tafel worden gezet – het geeft net dat beetje extra. En tijdens een feest mag daar best mee worden gespeeld! Het is immers niets dan leuk om te variëren met de aankleding. Pak uit, en geniet van de tentoongestelde wijn in huis.

Feestje? Zet wijn op tafel in mooie kistjes


Reageer

Lees ook:

Marmer in het interieur: verschillende voorbeelden >
Een slaapkamer met een schuin dak: 7 praktische tips >
Domotica: Alles wat je moet weten en met voorbeelden >
5 tips voor het kiezen van de juiste inboedelverzekering >
Een luxe interieur met design van Vitra >
Meer budget creëren voor je interieur >
6 prachtige led-hanglampen voor boven de eettafel >
5 toffe wanddecoratie ideeën >
Zo houd je je woning met huisdieren schoon >
5 tips voor het kiezen van de juiste bank >
Kijk mee: dit zijn de fraaiste spiegels voor in huis >
Geel in de slaapkamer: wat een vrolijkheid! >
Je interieur chique inrichten: 5 tips >
Maak je huis en tuin zomerproof >
Plaatjes kijken: de mooiste wandlampen voor de woonkamer >

Terug naar overzicht >>