arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Slaapkamer » Zo ga je voor meer comfort in de slaapkamer

Zo ga je voor meer comfort in de slaapkamer

Het is dé plek in huis om tot rust te komen: de slaapkamer! En hoewel het dan misschien vanzelfsprekend lijkt dat je moet nadenken over het comfort in de ruimte, staat toch niet iedereen hier bij stil. Zonde! Want een goede nachtrust is belangrijk voor de gezondheid. In deze blog lichten we toe hoe je gaat voor meer comfort in de slaapkamer.

Een goed bed

De eerste tip voor een slaapkamer met meer comfort? Dat is natuurlijk een goed bed! Nogmaals: het klinkt als een inkoppertje, maar er wordt toch vaak aan voorbij gegaan. Het is namelijk wel lekker makkelijk om bijvoorbeeld na een verhuizing het oude matras mee te nemen en daar weer jarenlang op te slapen. Maar is het niet eens tijd voor iets nieuws?

Het matras vormt de belangrijke basis van een goed bed – investeer hier dan ook in. Verder is het bevorderlijk voor het slaapkamer comfort om zacht beddengoed op het bed te hebben liggen. Heerlijk om daar iedere nacht weer onder te mogen kruipen! Ga bijvoorbeeld ook voor meerdere kussens en een zacht plaid. En als je één goede set koopt, heb je daar heel lang plezier aan.

Zo ga je voor meer comfort in de slaapkamer

Donkere gordijnen

Een comfortabele slaapkamer: ook de regulering van het licht is hierbij belangrijk. Zorg dan ook voor donkere gordijnen! Die zorgen ervoor dat je dieper en langer kunt slapen. Zeker een voordeel als je een lichte slaper bent. Aangezien het met donkere gordijnen lijkt alsof het buiten nog donker is, is er een grotere kans dat je lichaam in de slaapmodus blijft.

Niet alleen de kleur, maar ook de dikte van het gordijn speelt hierbij een rol. Haal dan ook niet te dunne gordijnen in de slaapkamer – daar komt waarschijnlijk alsnog licht doorheen. Zeker als de zon op het slaapkamerraam staat. Fel licht kan maar beter worden gedempt! En wat betreft de kleur: dat hoeft heus niet per se zwart te zijn, ook donkere tinten als dieprood of diepblauw volstaan! Zo blijf je nog altijd bij de laatste trends.

Een comfortabele slaapkamer: zo pak je het aan

Een zacht tapijt

Niets is zo fijn om ’s ochtends op een zacht tapijt te kunnen stappen. Dat maakt de slaapkamer comfortabel! Zo stap jij namelijk elke dag weer met het goede been uit bed. Niets zo vervelend als een koude vloer onder de voeten, zeker in de herfst en winter. Met een tapijt is dit probleem opgelost!

Maak daarbij de keuze of je gaat voor vloerbedekking in de hele slaapkamer, of dat je een groot vloerkleed onder het bed plaatst. Het is maar net wat je mooier of praktischer vindt!


Reageer

Lees ook:

Plaatjes kijken: 7 prachtige vloerkleden >
Zo krijg je het luxe hotelgevoel in je eigen slaapkamer >
Wanddecoratie ideeën voor in de slaapkamer >
Tips voor het organiseren van je make-up tafel >
Kies voor opvallend behang: verschillende voorbeelden >
Een lockerkast: mooi én handig in elke ruimte in huis >
Wat we kunnen leren van de Japanse interieurstijl >
Tips voor het inrichten van de babykamer >
Deze items zijn onmisbaar in een bohemian interieur >
Met deze tips ga je voor een knusse slaapkamer >
Roze en geel in het interieur combineren >
Zo ga je voor een vintage look in de slaapkamer >
Strepen in de slaapkamer: voorbeelden en inspiratie >
Met deze tips ga je voor een opgeruimde babykamer >
Tips voor het vinden van de mooiste tweedehands spullen >

Terug naar overzicht >>