arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Slaapkamer » Tips voor het organiseren van je make-up tafel

Tips voor het organiseren van je make-up tafel

Fan van make-up? Leuk! Dan is de kans groot dat je een flinke verzameling hebt. Hoe houd je het netjes bij je make-up tafel? Het kan soms een onmogelijke opgave lijken, maar er zijn echt handige oplossingen te bedenken! En daar gaan we het in deze blog over hebben: lees mee.

Genoeg opbergruimte

Het gaat vaak in de basis al fout bij een make-up tafel organiseren. Heb je namelijk wel genoeg opbergruimte? Je onderschat vaak hoeveel spulletjes je echt in bezit hebt. En als verzamelaar komt daar ook nog eens regelmatig wat bij. Slim dus om eigenlijk méér opbergruimte bij je make-up tafel te hebben dan dat je spullen hebt. Zo kun je ook die nieuwe aankopen gewoon goed kwijt!

Probeer de lades van het kastje bij je make-up meubel niet te vol te proppen. Dan is het immers helemaal niet fijn om iets te moeten zoeken en ben je al gauw iets kwijt door de onoverzichtelijke lades. Koop in dat geval liever nog een ladekast extra die je ernaast plaatst, en zorg voor een ruimtelijke indeling van de vakjes.

Tips voor het organiseren van je make-up tafel

De juiste indeling

Over de juiste indeling gesproken: hoe pak je dat aan bij een make-up tafel inrichten? Je hebt immers niet alleen de lades waar we het hierboven al over hadden, maar ook de kaptafel zelf. Zeker als je een mooie kaptafel modern of een kaptafel met spiegel hebt, wil je het daar natuurlijk ook een beetje mooi aankleden. Daarbij houden we eigenlijk de volgende regel in ons hoofd: leg alleen de essentials op de tafel neer en stop de rest in de kastjes.

Bepaal wat voor jou de vijf tot tien belangrijkste items zijn, die je vrijwel dagelijks gebruikt. Die kun je dan mooi tentoonstellen, in glazen bakjes bijvoorbeeld. De andere items kun je het best in de kastjes stoppen. Zo blijft de boel overzichtelijk! En er is nog een voordeel: zo voorkom je ook dat je mooie spullen allemaal stoffig worden. In de kast blijven ze beter beschermd!

Sorteren maar

Een make-up tafel organiseren heeft ook zeker te maken met het sorteren van je make-up. Zeker als je veel spulletjes hebt! Zorg bijvoorbeeld dat je voor elk onderdeel een afzonderlijke lade hebt – zo kun je altijd alles terugvinden.

Richt dus één lade in voor lipsticks en lipgloss, eentje voor oogschaduw, eentje voor wenkbrauwproducten, enzovoorts. Zo maak je het alleen maar makkelijker voor jezelf! Deze inrichting is essential onder de make-up tafel ideeën!

Een make-up tafel organiseren: zo pak je het slim aan!

Af en toe opruimen

Je zult er toch echt aan moeten geloven: af en toe is het belangrijk om je tafel en kast voor make-up goed op te ruimen. En daarmee bedoelen we ook écht goed. Haal dus alles eruit, maak de boel schoon en zorg dat alles weer goed op z’n plek komt te liggen. Zeker als je de juiste organisatie binnenin de kast niet altijd hebt aangehouden, is dit een must.

Gebruik dat moment van opruimen ook meteen om alles wat je niet gebruikt of wat over de gebruiksdatum heen is weg te gooien. Zo zorg je immers ook weer voor meer plek en een opgeruimder gevoel in je make-up hoekje! Om er alleen maar meer plezier te kunnen beleven.


Reageer

Lees ook:

Zo zorg je voor een perfecte nachtrust >
Leuke cadeaus voor een housewarming: 7 toffe tips om te geven >
Openslaande deuren zorgen voor meer ruimte: lees er hier alles over! >
Nieuw bed voor de kinderkamer? 4 opties op een rijtje >
Duurzamer wonen: 5 slimme tips en tricks >
Hotel chique slaapkamer creëren in 5 stappen >
Grote slaapkamer toch gezellig en knus inrichten >
De juiste gordijnen voor de kinderkamer kiezen: 4 tips en tricks >
Tips voor het kopen van een vloerkleed voor in je interieur >
Wat zijn de meest tijdloze kleuren voor de woonkamer? >
Wat zijn de voordelen van rolluiken? >
Terracotta in je interieur: 6 leuke ideeën! >
Een waterbed kopen? Hier moet je op letten >
Unieke hoge tafels >
Druk behang op je muren? Zó voorkom je een te rommelige look >

Terug naar overzicht >>