arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Slaapkamer » Slapen met hoge temperaturen: zo houd je het koel in de slaapkamer

Slapen met hoge temperaturen: zo houd je het koel in de slaapkamer

We lijken er steeds vaker last van te krijgen: hoge temperaturen in de zomermaanden. Niet bepaald prettig, zeker als het op slapen aankomt. Want dat wordt al gauw lastig met die hoge temperaturen! In deze blog delen we tips om het zo dragelijk mogelijk te maken in de slaapkamer.

Wanneer ramen dicht en open?

De slaapkamer koel houden in de zomer? Er bestaat nogal wat discussie over de beste methode om dit aan te pakken – met name wat betreft bijvoorbeeld de ramen. Wanneer doe je ze nu open, en wanneer juist dicht? Zo wil je geen warmte binnenlaten, maar is het ook geen prettige gedachte als de boel helemaal niet kan luchten.

Wat ons betreft kun je het het best zo aanpakken: houd de ramen overdag gesloten, en doe ze laat in de avond en ’s nachts open. Zo kun je het huis koel houden zonder airco: overdag houd je de warmte buiten, ’s nachts laat je de wat koelere lucht binnen. Vergeet hierbij niet om overdag ook de gordijnen te sluiten!

Slapen met hoge temperaturen: zo houd je het koel in de slaapkamer

Een ventilator naast het bed

Een ventilator is een ware redder in nood tijdens warme dagen. Ideaal als je geen airco in huis wilt halen, maar wel een ander apparaat wilt neerzetten in de kamer. Er zijn verschillende ventilatoren voor in huis – van eenvoudige en goedkope varianten, tot geavanceerde en duurdere apparaten. Bepaal hierbij zelf wat jij belangrijk vindt.

Kamer koelen met een ventilator is een heerlijk gevoel. Maar we begrijpen dat je het apparaat misschien niet de hele nacht aan wil laten staan – dat is misschien wat overbodig. Als je een vast slaper bent, is het prima als de ventilator uitgaat zodra jij diep in dromenland bent. Dit is bijvoorbeeld ook een eigenschap om rekening mee te houden bij de aankoop: koop in dit geval een variant met een timer.

Onmisbaar bij hitte: een ventilator in de slaapkamer

Airco in de slaapkamer

Ten slotte tippen we airco in de slaapkamer. Hoewel het misschien wat overdreven lijkt om in ons koude kikkerlandje airco in huis te nemen, is dit misschien toch niet zo’n gek idee. Het wordt immers steeds warmer, de kans op hete dagen in de zomer neemt toe. Om het zo goed mogelijk uit te kunnen houden, is airco toch echt het betere werk.

Airconditioning in huis doet meer dan een systeem met de ramen open en dicht doen, of een ventilator naast het bed. De beste airco voor de slaapkamer maakt dat je slaapt als een roosje: het is net alsof de hitte niet bestaat. Koop de beste airco voor thuis, en maak van je woning een aangename plek tijdens de hete dagen.

Heerlijk slapen in de zomer met airco in de slaapkamer

Reageer

Lees ook:

De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Is een waterbed geschikt voor mij? >
Raambekleding in de slaapkamer: 5 mooie opties >
Een slaapkamer om in te dromen >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Slaap jij wel goed? >
Kwalitatief beddengoed kopen: waar moet je rekening mee houden? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
3 opbergtips voor in je slaapkamer >
Zo zorg je voor een perfecte nachtrust >
Nieuw bed voor de kinderkamer? 4 opties op een rijtje >
Hotel chique slaapkamer creëren in 5 stappen >
Grote slaapkamer toch gezellig en knus inrichten >
Wat zijn de voordelen van rolluiken? >

Terug naar overzicht >>