arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Slaapkamer » Met deze tips ga je voor optimaal comfort in de slaapkamer

Met deze tips ga je voor optimaal comfort in de slaapkamer

Het is toch wel de ruimte in huis waar comfort het belangrijkst is: de slaapkamer! Zorg er dan ook voor dat dit optimaal is. Dat kan op verschillende wijzen. In deze blog leggen we er alles over uit: zo ga je voor meer comfort in de slaapkamer!

Een goed bed

De eerste tip is natuurlijk een inkoppertje: een goed bed is van groot belang! Desondanks is het vaak zo dat we hier toch niet echt in investeren. We halen een goedkoop matras en slapen daar vervolgens jarenlang op. Dat is natuurlijk een optie, maar gun jezelf wat luxe – haal een kwalitatief bed in huis.

Er zijn verschillende goede bedden te vinden. Zo slaapt een boxspring heerlijk – dat ligt zacht en biedt een boel ondersteuning. Op langere termijn is dit stukje slaapkamer comfort ook nog eens goed voor de gezondheid: met een goed bed voorkom je klachten als rugpijn, en slaap je over het algemeen beter.

Essentieel voor comfort in de slaapkamer: een goed bed!

Een vloerkleed naast het bed

Een andere uitwerking van de comfortabele slaapkamer: ga voor een vloerkleed op de grond. Zeker als er nu hout of steen ligt – koude materialen, waarbij het niet fijn is om er ’s ochtends op te gaan staan. Brrr! Met een tapijt ben je dat koude gevoel voor. Zeker fijn in de wintermaanden!

Daarnaast is het ook nog eens heerlijk zacht onder de voeten – en dat is ook wat waard. Grote kans dat je zo iedere dag weer met een goed humeur uit bed stapt. Ideaal, nietwaar?

De juiste temperatuurregeling

De temperatuur is van belang voor het comfort in de slaapkamer: iets wat al snel wordt vergeten. Zowel in de warme als in de koude maanden van het jaar is het belangrijk dat er de juiste temperatuur is in de ruimte. Dat zorgt voor een betere nachtrust!

Zorg in de zomermaanden dat de ruimte koel kan blijven, bijvoorbeeld met een ventilator of een airco, liefst met luchtreiniging. Zo kom je de hete dagen prima door! En in de winter mag het best wat afkoelen in de slaapkamer, maar als het té koud is, voelt dat ook niet prettig. Ook iets om rekening mee te houden!

Met deze tips ga je voor optimaal comfort in de slaapkamer

Aangename kleuren

Ten slotte is een slaapkamer comfortabel als er de juiste kleuren te zien zijn. Dat heeft echt een invloed op je mood! Vaak nemen we niet de moeite om mooie kleuren te kiezen voor de slaapkamer – terwijl dit zo belangrijk is. Als je er eenmaal voor gaat, wil je nooit meer anders.

Welke kleuren het moeten zijn? Dat ligt helemaal aan jou: kies bijvoorbeeld je favoriete kleuren uit. Maar over het algemeen staan zachte, warme tinten goed – denk aan olijfgroen, roestoranje of donkerblauw.


Reageer

Lees ook:

Opbergplanken boven het bed: stijlvol én handig >
Retro vibes in huis met een oranje kleur >
Basic kleuren in het interieur: voorbeelden en inspiratie >
Een sportief interieur: voorbeelden en inspiratie >
Zo maak je een gezellige plek van de vensterbank >
Een verhuizing voorbereiden: dit kun je tijdig doen >
Geometrische vormen in het interieur: voorbeelden en inspiratie >
Zo ga je voor meer comfort in de slaapkamer >
Zo maak je een wit interieur gezellig >
Meer rust in de slaapkamer: zo ga je voor dit effect >
Plaatjes kijken: dit zijn de mooiste babykamers >
Kleurrijk beddengoed: tips en inspiratie >
Pasteltinten in de slaapkamer: voorbeelden en inspiratie >
Een print op de muur: ga voor opvallend behang >
Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een nieuwe garderobekast? >

Terug naar overzicht >>