arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Slaapkamer » Met deze tips ga je voor een betere nachtrust in je slaapkamer

Met deze tips ga je voor een betere nachtrust in je slaapkamer

Het is ontzettend belangrijk in onze levens: een goede nachtrust. Je kunt het interieur in de slaapkamer dan ook maar beter optimaliseren voor een betere nachtrust – zeker als je moeite hebt met slapen. In deze blog geven we verschillende tips voor een betere nachtrust in de slaapkamer.

Goede isolatie

Nachtrust verbeteren: je weet soms niet waar te beginnen. Heb je er al eens bij stilgestaan hoeveel geluid er binnenkomt in jouw slaapkamer, van buitenaf? Dat is zeker een punt om rekening mee te houden. Al gaat het om slechts zachte geluiden: dat kan al voldoende zijn om jou uit je slaap te houden.

Ga daarom voor een goede isolatie bij de ramen en deuren van de slaapkamer. Dat kan echt een wereld van verschil maken. Zit er nu bijvoorbeeld enkelglas in je slaapkamerraam? Dan is het zeker een verstandige keuze om dat te veranderen in dubbelglas voor een goede nachtrust.

Met deze tips ga je voor een betere nachtrust in je slaapkamer

Een goed matras

Vervolgens is het zaak om te kijken waar je óp slaapt. Hoe gehecht je misschien ook bent aan je matras, slaapt ‘ie wel écht comfortabel? Goed comfort voor je lichaam is van groot belang om beter de slapen. Als je echt slaapproblemen hebt, is het een slim plan om eens langs te gaan bij een slaapspeciaalzaak, om je te laten adviseren over een matras dat bij jou past.

Verder geldt bijvoorbeeld ook: als je op een oud matras slaapt, is het ook verstandig om eens een nieuwe aan te schaffen. Gun jezelf dat beetje luxe – het is zo belangrijk voor je lichaam. Kortom: hoe kun je het beste slapen? Op een matras dat aansluit op jouw lichaam!

Let op de aankleding

De volgende in de rij van tips om goed te slapen heeft te maken met de aankleding van de slaapkamer. Hoewel je misschien denkt dat het wel mee zal vallen, heeft dit ook zeker invloed op je slaapgedrag. Zorg dat de aankleding in de slaapkamer niet te druk is – dat kan helpen om beter in slaap te komen.

Laat bijvoorbeeld geen rommel rondslingeren in de slaapkamer: dat herinnert je er steeds maar weer aan dat je nog moet opruimen – het begin voor een ratelend hoofd. En zorg ook dat er niet te veel accessoires in de slaapkamer te vinden zijn: dat werkt afleidend. Houd het minimalistisch en clean.

Zo krijg je een goede nachtrust: lees onze tips

Het kleurgebruik in de ruimte

Wat betreft die aankleding: ook het kleurgebruik in de ruimte speelt een onderdeel bij tips voor beter slapen. Het is onderzocht dat bepaalde kleuren een bepaalde uitstraling hebben op ons. Kies in de slaapkamer voor de juiste kleur die bij jou past.

Pas bijvoorbeeld op met felle en drukke kleuren. Wat helpt om goed te slapen? Je komt dan al snel uit bij diepere kleurtinten, zoals donkerblauw en diepgrijs. Daarmee kom je zeker tot rust!


Reageer

Lees ook:

Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Is een waterbed geschikt voor mij? >
Raambekleding in de slaapkamer: 5 mooie opties >
Een slaapkamer om in te dromen >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Slaap jij wel goed? >
Kwalitatief beddengoed kopen: waar moet je rekening mee houden? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
3 opbergtips voor in je slaapkamer >
Zo zorg je voor een perfecte nachtrust >
Nieuw bed voor de kinderkamer? 4 opties op een rijtje >
Hotel chique slaapkamer creëren in 5 stappen >
Grote slaapkamer toch gezellig en knus inrichten >

Terug naar overzicht >>