arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Slaapkamer » Meer rust in de slaapkamer: zo ga je voor dit effect

Meer rust in de slaapkamer: zo ga je voor dit effect

Ben je een moeilijke slaper? Dat is vervelend – maar gelukkig kun je er iets aan doen. Ook wat betreft je interieur! Misschien is dat een goede stap om mee te beginnen. Wie namelijk in een rustige slaapkamer slaapt, slaapt beter. Lees verder voor onze tips.

De kleuren spelen een rol

In de rustgevende slaapkamer speelt het kleurgebruik een belangrijke rol. Zo zijn rustgevende kleuren in de slaapkamer een must. Het is misschien wat ingewikkeld om te bepalen wat rustgevende kleuren nu precies zijn – want daarbij is het heus niet zo dat je alleen met bijvoorbeeld wit kunt werken. Het hoeft niet meteen een saaie boel te worden!

De belangrijkste regel is: vermijd felle kleuren. Denk aan felrood, felgeel of felblauw. Wat echter wel goed kan: pastelkleuren! Zo kun je nog altijd een vrolijke look hebben in de slaapkamer, zonder dat kleuren een te grote afleiding vormen. En als je het liever nog wat neutraler ziet: werk voor de slaapkamer met rust dan met tinten als grijs, bruin en beige.

Meer rust in de slaapkamer: zo ga je voor dit effect

Weinig accessoires

Rust in de slaapkamer staat ook in verband met het aantal items dat in de ruimte te vinden is. Om voor een rustige inrichting van de slaapkamer te kiezen, doe je er goed aan om weinig spulletjes in de ruimte te zetten. Zorg dat eigenlijk alleen het benodigde er staat – zoals het bed, de kledingkast en de nachtkastjes.

Vervolgens is het zaak om te minimaliseren met de accessoires. Je hebt misschien de neiging om allerlei items op de kast en de nachtkastjes te plaatsen – maar dit kun je beter laten. Kies misschien een aantal mooie accessoires uit, en laat de rest buiten de slaapkamer.

Houd de kasten dicht

Hoe mooi het ook is, en het mag dan misschien een trend zijn: open kasten doen geen goeds aan de slaapkamer rustgevend. Zorg dus dat je kasten in de slaapkamer hebt staan waarvan de deuren dicht kunnen – en houd deze dan ook goed dicht. Dat zorgt voor een heel andere look: veel netter en overzichtelijker.

Je kunt ervoor kiezen om een mooi schilderij op de kastdeur te hangen: om toch nog iets te hebben om tegenaan te kijken. Maar ook hierbij is het slim om voor een kunstwerk met een rustige look te gaan.

Dit kun je doen om beter te slapen

Laat niets rondslingeren

De laatste tip voor rust creëren in de slaapkamer: zorg dat er niets rondslingert in de ruimte. Zo heb je misschien de neiging om je schoenen uit te trekken en neer te gooien, of om je kleding op de grond te leggen – maar dat zorgt voor onrust in het hoofd.

Niet alleen ziet het er niet fraai uit, ook maakt het nog eens dat je daardoor het gevoel hebt dat je aan de slag moet: met opruimen. Voorkom dat gevoel – en houd de boel juist netjes vóór die gedachten op kunnen treden. Dat voelt goed!


Reageer

Lees ook:

Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Is een waterbed geschikt voor mij? >
Raambekleding in de slaapkamer: 5 mooie opties >
Een slaapkamer om in te dromen >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Slaap jij wel goed? >
Kwalitatief beddengoed kopen: waar moet je rekening mee houden? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
3 opbergtips voor in je slaapkamer >
Zo zorg je voor een perfecte nachtrust >
Nieuw bed voor de kinderkamer? 4 opties op een rijtje >

Terug naar overzicht >>