arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Slaapkamer » Een leeshoek in huis: zo maak je er iets moois van
Genieten maar: een leeshoek in huis in de vensterbank

Een leeshoek in huis: zo maak je er iets moois van

Fan van het lezen van boeken? Wat een heerlijke hobby is het toch! Ook op het gebied van interieur kunnen we hier wel het een en ander over delen. In deze blog hebben we het over de leeshoek in huis: zo maak je er iets moois van in je woning. Dat wordt lezen met nóg meer plezier!

Kies de mooiste plek in huis uit

Allereerst is de locatie van de leeshoek in huis van belang: kies het mooiste plekje in huis uit. Belangrijk hierbij is dat het gaat om een plek waar jij je helemaal op je gemak voelt – het is immers de bedoeling om tot rust te komen van het lezen. Gun jezelf dat beetje luxe. Het hoeft niet te gaan om een leeshoek in huis die ergens achteraf te vinden is. Integendeel: kies een plek die jou gelukkig maakt.

Waar je daarbij aan kunt denken? Op het beeld hieronder zie je een huis met een leeshoek in de vensterbank. Dat is zeker een van onze meest geliefde plekjes die we hiervoor kunnen bedenken! Maar dan moet je natuurlijk wel het geluk hebben dat je over brede vensterbanken beschikt. Andere ideeën zijn een comfortabele fauteuil of een hangmat – ook daar pak je mee uit.

Genieten maar: een leeshoek in huis in de vensterbank

Goede verlichting is belangrijk

Naast een comfortabele zitplek is er meer om over na te denken wat betreft de inrichting van een leeshoek in huis. Zo is goede verlichting enorm belangrijk! Als je ’s avonds wilt lezen, heb je daar echt iets aan – anders heb je al snel te veel moeite met het lezen van de woorden. Hoewel je dit misschien niet direct doorhebt als je kiest voor een matige lamp, maar op lange termijn kan dit zaken als hoofdpijn bezorgen. Dat kun je maar beter voorkomen!

Het leeshoek creëren doe je dan ook niet zonder goede lamp! De look van de lamp is daarbij aan jou. Ga bijvoorbeeld voor een mooi vintage exemplaar: dat maakt de knusse look helemaal compleet. Maar ook een grote staande lamp ziet er beeldschoon uit. Of wat dacht je van een industriële lamp aan de muur, naast die lekkere stoel? Aan jou de eer om de favoriet te kiezen.

Een leeshoek in huis: zo maak je er iets moois van

De boeken tentoonstellen

Waar het allemaal om draait in de leeshoek in de woonkamer of de leeshoek in de slaapkamer? De boeken, natuurlijk! Die spelen toch wel de hoofdrol in dit verhaal. Dat betekent dan ook dat je er best belang aan kunt hechten om ze mooi tentoon te stellen. Ze mogen immers gezien worden!

Plaats dan ook een mooie kast in de leeshoek. Van de klassieke boekenkast tot een modern exemplaar – er zijn een boel opties mogelijk. Geen ruimte voor een kast? Ook wat planken aan de muur met boeken erop doen het werk – zolang jij je mooie boeken er maar op kwijt kunt.

Leeshoek in huis? Een goede boekenkast mag niet missen!


Reageer

Lees ook:

Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Decluttering: wat is het en hoe pak je dat aan? >
Het kiezen van een mooie bank >
Tips voor het uitkiezen van een nieuwe brievenbus >
Geef je interieur een make-over met zelfklevende tegels >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >

Terug naar overzicht >>