arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Slaapkamer » Kinderkamerinspiratie

Kinderkamerinspiratie

HET BED 1

De Bedstee

WIE SLAAPT HIER?

Jonah (4 jaar) uit Utrecht

ZO DOE JE DAT

De ouders van Jonah bouwden de bedstee zelf tegen een schuine wand. Ze gebruikten hiervoor oude bouwmaterialen van Van Vliet Hout- en Bouwwerf in Utrecht. Het robuuste steigerhout geeft de kinderkamer een stoer uiterlijk. De bedstee is voorzien van een trap en luikjes die open en dicht kunnen. Door een ster in één van de luiken te zagen ontstaat een leuk detail en is er voldoende ventilatie.

Er zitten een aantal voordelen aan een bedstee. Naast het feit dat het erg leuk staat, is het in de winter ook lekker warm. De warmte blijft in de bedstee hangen. Daarnaast is het een leuk en knus plekje voor je kind om te spelen.

Soortgelijke bedstedes zijn ook kant en klaar verkrijgbaar bij Saartje Prum in Driebergen en Babypark in Kesteren en Amersfoort (vanaf €925,-).

HET BED 2

De Hoogslaper

WIE SLAAPT HIER?

Niels (6 jaar) en Britt (7 jaar) uit Mijdrecht

ZO DOE JE DAT

Menig kinderhartje begint sneller te kloppen bij het idee van een hoogslaper op hun slaapkamer. Een hoogslaper geeft het gevoel een eigen eiland te hebben, waar kinderen heerlijk in kunnen slapen en onder kunnen spelen. Door een hoogslaper in de kinderkamer te gebruiken maak je extra ruimte voor bijvoorbeeld een bureau, een (boeken)kast of een zitbank. Bevestig met ijzeren ringen gordijnen aan de hoogslaper, voor verduistering.

HET BED 3

Het Meegroeibed

WIE SLAAPT HIER?

Hugo (6 jaar) uit Breda

ZO DOE JE DAT

Als jouw kind uit het ledikant gegroeid is, is het tijd voor een nieuw bed. Een meegroeibed is dan een praktische én mooie optie. Het is een bed waarvan het frame te verstellen is in verschillende standen. De meeste meegroeibedden zijn te verstellen tussen de 1.20 en 2.00 meter. Ook het matras is aan te passen. Vaak doordat het uit meerdere delen bestaat. Telkens als je het bed op een grotere stand zet, voeg je een matrasdeel toe. Er zijn meegroeibedden in allerlei vormen en soorten. Op de foto zie je de Minnen van Ikea met metalen frame en sierlijke kronkels. (€91,90)


Reageer

Lees ook:

Zo houd je je woning met huisdieren schoon >
Kijk mee: dit zijn de fraaiste spiegels voor in huis >
Geel in de slaapkamer: wat een vrolijkheid! >
Plaatjes kijken: de mooiste wandlampen voor de woonkamer >
Hier moet je op letten bij het uitkiezen van een goed bed >
Een grondige schoonmaak in huis: zo pak je het aan >
De mooiste staande lampen voor in huis: kijk mee >
Velvet in huis: voorbeelden en inspiratie >
Grote ramen in huis: plaatjes kijken >
Minimaliseren in huis: zo pak je dit aan >
Zo kies jij de juiste vorm van raamdecoratie >
Tips voor het vinden van de ideale kast >
Dit zijn de voordelen van spullen durven weggooien in je interieur >
7 veranderingen in de slaapkamer bij slaapproblemen >
Een nieuw matras aanschaffen: hier moet je op letten >

Terug naar overzicht >>