arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Slaapkamer » Hoe zorg jij voor romantiek in de slaapkamer?
Slaapkamer romantisch

Hoe zorg jij voor romantiek in de slaapkamer?

De slaapkamer is dé plek waar jij en je partner ‘s nachts elke dag weer samen in bed kruipen. We weten natuurlijk allemaal dat slapen niet de enige activiteit is die plaatsvindt in slaapkamer. “The place where the magic happens” wordt vaak gezegd. Daarom wil je een super romantische sfeer creëren in je slaapkamer. Maar hoe doe je dat? Hier vind je aantal leuke tips voor een gezellige, warme en liefdevolle slaapkamer.

Zorg voor sfeervolle verlichting

Je verbaast je er misschien niet over, maar met verlichting kun je veel sfeer creëren. Ook in de slaapkamer! Kaarslicht is van oudsher het meest romantisch, maar je gaat natuurlijk niet elke avond kaarsjes aansteken voordat je naar bed gaat. Gelukkig zijn er veel alternatieven! Je kunt een lamp kopen waar je verschillende lichtstanden mee kunt instellen. Zo kun je dimlicht gebruiken voor romantische momenten. Kleur verandert ook veel aan de sfeer! Draai bijvoorbeeld een keer een peertje met een rode gloed in je lamp. Je zult merken dat dit je slaapkamer een stuk romantischer maakt!

Gebruik rood als basiskleur

Romantische slaapkamer

Rood is de kleur van de liefde. En wat is de plek in huis waar liefde het beste tot zijn recht komt? De slaapkamer natuurlijk. Zorg daarom dat rood de basiskleur is van je slaapkamer. Bijvoorbeeld door rood behang te gebruiken. Je creëert zo al meteen een romantische sfeer. Natuurlijk heeft behang wel meteen een grote inpact op je slaapkamer, en is moeilijk te vervangen als je een keertje niet toe bent aan romantiek. Je kunt ook eerst wat kleiner beginnen. Zet bijvoorbeeld rode meubels neer in je kamer of gebruik rood beddengoed, zoals kussens of een rode dekbedovertrekken. Je kunt het je zo gek niet bedenken maar er zijn zat opties mogelijk!

Zoek leuke accessoires uit

Slaapkamer romantisch inrichten

Ook met accessoires kun je veel sfeer creëren in een slaapkamer. Hoe vaak zie je wel niet leuke sierkussens of knuffels. Er zijn online erg veel aanbieders te vinden die leuke kleine spullen aanbieden. Kijk eens rustig rond! Geurkaarsen zijn bijvoorbeeld ook altijd een leuke optie. Met geurkaarsen kun je ook heel makkelijk sfeer creëren. Zoek een geur uit die jij en je partner fijn vinden, en steek deze aan bij romantische avonden.

Zoals je zojuist hebt gelezen zijn er diverse opties mogelijk om je slaapkamer heel romantisch te maken. Een romantische slaapkamer is niet alleen mooi, maar ook fijn voor je liefdesleven. Zo kunnen jij en je partner na een drukke dag, ‘s avonds weer optimaal genieten in de slaapkamer.


Reageer

Lees ook:

De ideale werkplek; zo maak je die >
Dit wil je weten als je een nieuwe vloer gaat uitzoeken >
Kies voor een prefab kelder >
5 eenvoudige tips voor meer sfeer in huis >
Kinderkamer inrichten: wat zijn leuke accessoires? >
Babykamer inrichten: hoe pak je dat goed aan? >
Dit zijn de voordelen van een PVC vloer in huis >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
5 manieren om je haltafel te stylen >
Genieten van natuurlijk zonlicht met lichtkoepels >
Kunststof in je interieur: onderhoudsvriendelijk én trendy >
Thuiskantoor inrichten: 5 handige tips en tricks >
De mooiste eettafels van nu! >
Studentenkamer inrichten? 5x Praktische en handige tips! >
Op zoek naar een nieuwe tafel? Bekijk epoxy tafels! >

Terug naar overzicht >>