arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Slaapkamer » Een waterbed kopen? Hier moet je op letten
Een waterbed kopen? Hier moet je op letten

Een waterbed kopen? Hier moet je op letten

Overweeg je om een nieuw waterbed aan te schaffen, maar weet je niet precies waar je tijdens het shoppen op moet letten? Lees dan de tips en aandachtspunten uit dit artikel goed door. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt. Laat die heerlijke nachtrust maar komen!

Hardside of softside

Maak om te beginnen de keuze tussen een hardside en een softside waterbed. Zoals de namen al doen vermoeden, heeft een hardside waterbed een harde bed omranding en een softside waterbed zachte randen van schuim. Over het algemeen wordt de softside variant het meeste verkocht. Onder andere omdat het lekker zacht aanvoelt als je op de rand van het bed zit.

Mono systeem of duo systeem

Als je op zoek bent naar een waterbed voor twee personen, heb je daarnaast nog de keuze uit een mono en een duo systeem. Bij een mono systeem bestaat het waterbed uit één groot watermatras. Bij een duo systeem worden er twee losse waterbedmatrassen in het frame gelegd. Het voordeel van zo’n duo systeem is dat je beide matrassen naar wens kunt aanpassen. Stel de temperatuur apart van elkaar in en kies voor een verschillende stabilisatiegraad.

Stabilisatiegraad

De stabilisatiegraad van het watermatras heeft invloed op de hardheid. Hoe hoger de stabilisatie, hoe beter de ondersteuning en hoe sneller het water stil komt te liggen. Een waterbed zonder stabilisatie gaat erg klotsen als je ook maar een klein beetje beweegt in bed. Pas de stabilisatiegraad aan op je persoonlijke voorkeur en lichaamsgewicht.

Geschikt formaat

Geschikt formaat

Uiteraard is ook het formaat van het waterbed erg belangrijk. Houd onder andere rekening met de ruimte in je slaapkamer en je lengte (en die van een eventuele partner). Bij Megadeal Waterbedden heb je de keuze uit veel formaten. Van een compact eenpersoonsbed tot een extra groot waterbed van 220 cm lang.

Beschermend beddengoed

Om zo lang mogelijk te genieten van je nieuwe waterbed, is het verstandig om er direct kwalitatief beddengoed bij te kopen. Dit heeft namelijk een beschermende functie. Met een tijk en waterbed hoeslaken voorkom je dat het watermatras beschadigt en verleng je dus de levensduur.

Uiterlijk van het waterbed

Kijk tot slot naar het uiterlijk van je nieuwe waterbed. Welke stijl spreekt je het meeste aan? Welke kleuren en materialen passen het beste bij de inrichting van de slaapkamer? Wil je wel of geen hoofdeind en een bijpassende nachttafel set? Onze tip is om een waterbed op maat te bestellen, zodat je jouw ideale bed helemaal zelf kunt samenstellen.


Reageer

Lees ook:

Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Is een waterbed geschikt voor mij? >
Raambekleding in de slaapkamer: 5 mooie opties >
Een slaapkamer om in te dromen >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Slaap jij wel goed? >
Kwalitatief beddengoed kopen: waar moet je rekening mee houden? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
3 opbergtips voor in je slaapkamer >
Zo zorg je voor een perfecte nachtrust >
Nieuw bed voor de kinderkamer? 4 opties op een rijtje >

Terug naar overzicht >>