arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Slaapkamer » Alles wat je moet weten over een topdekmatras
Alles wat je moet weten over een topdekmatras

Alles wat je moet weten over een topdekmatras

Als je van plan bent om een nieuwe boxspring te kopen, kom je voor een hoop keuzes te staan. Voor welk formaat bed kies je, welk matras past het beste bij jouw wensen, welke bekleding spreekt je het meeste aan en hoe komt het hoofdbord eruit te zien? Nadat je je hebt verdiept in al deze mogelijkheden, komt er nog één extra element om de hoek kijken: het topdekmatras. Zo’n topmatras maakt jouw nieuwe boxspring pas echt helemaal compleet. Wil je graag meer weten over deze toplaag? Lees dan dit artikel eens door!

Wat is een topdekmatras?

Een topdekmatras heeft vele namen. Zo wordt het ook wel een topmatras, matrastopper en een topper genoemd. Het is een extra laagje dat bovenop het reguliere boxspring matras komt te liggen voor nog meer comfort. Het topmatras is maximaal 8 cm dik en verkrijgbaar in allerlei formaten. Steeds vaker is een topper onderdeel van een complete boxspringcombinatie.

Wat zijn de voordelen?

Het grootste voordeel van een topper is natuurlijk het comfort. Het maakt een boxspring bed nóg comfortabeler. Daarnaast is het de ideale manier om de naad tussen twee eenpersoonsmatrassen weg te werken. Ook wordt het opmaken van je bed een stuk eenvoudiger met een topmatras. Je hoeft alleen deze dunne bovenlaag te laten luchten en te verschonen. Tijdens deze schoonmaakbeurt zou je meteen het topmatras kunnen draaien of keren om kuilvorming te vertragen. Als je geen topper op het boxspring matras hebt liggen, zou je het zware matras zelf moeten draaien of keren. Dit kost veel meer kracht en energie. Tot slot zorgt de topper ervoor dat het reguliere matras eronder wordt beschermd en dus langer meegaat.

Welke soorten zijn er?

Welke soorten zijn er

Comfort is heel persoonlijk. Iedereen heeft andere wensen en voorkeuren. Daarom zijn er niet alleen veel verschillende soorten boxspring matrassen, maar ook allerlei soorten toppers. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit koudschuim toppers, traagschuim toppers en topmatrassen van bamboe.

Welk soort past het beste bij jou?

Laat je altijd goed adviseren over de verschillende soorten en materialen. Beddenspecialisten kunnen je goed op weg helpen bij het vinden van de perfecte topper. Daarnaast raden we aan om (op afspraak) een bezoekje te brengen aan een winkel of showroom. Zo kun je op je gemak verschillende soorten toppers uitproberen. Let niet alleen op de matrastopper zelf, maar ga ook op zoek naar de perfecte match met een regulier boxspring matras. Deze combinatie zorgt juist voor het beste resultaat en comfort.


Reageer

Lees ook:

De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Is een waterbed geschikt voor mij? >
Raambekleding in de slaapkamer: 5 mooie opties >
Een slaapkamer om in te dromen >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Slaap jij wel goed? >
Kwalitatief beddengoed kopen: waar moet je rekening mee houden? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
3 opbergtips voor in je slaapkamer >
Zo zorg je voor een perfecte nachtrust >
Nieuw bed voor de kinderkamer? 4 opties op een rijtje >
Hotel chique slaapkamer creëren in 5 stappen >
Grote slaapkamer toch gezellig en knus inrichten >
Wat zijn de voordelen van rolluiken? >

Terug naar overzicht >>