arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Rustiek wonen: stoer en sfeervol

Rustiek wonen: stoer en sfeervol

Neutrale kleuren, robuuste meubels en natuurlijke materialen: het past allemaal perfect bij een rustiek interieur. Deze stijl is niet alleen heel stoer, maar tegelijkertijd ook erg sfeervol. Het beste van beide werelden! Ben je benieuwd wat deze woonstijl nog meer zo aantrekkelijk maakt? Lees dan zeker even verder.

Neutraal en gedempt kleurenschema

Felle en schreeuwende kleuren horen eigenlijk niet thuis in een rustiek interieur. Het draait juist om neutrale en gedempte kleuren. Warme aardetinten, zachte pasteltinten en eenvoudige kleuren als grijs, beige en wit passen er het allerbeste bij. Dit zorgt ervoor dat het geheel heel huiselijk en sfeervol aanvoelt.

Natuurlijke materialen en ruwe texturen

De stoere touch voeg je toe door middel van natuurlijke materialen. De ruwe texturen geven het huis veel meer karakter. Hierbij hoef je niet alleen te denken aan hout en leer, maar ook aan katoen, wol, (imitatie)bont en riet. Dit kun je toepassen op zowel de meubels als op de woonaccessoires.

Robuuste meubels

Stevige, robuuste meubels zetten de toon. Je moet vooral niet bang zijn om te investeren in een echte blikvanger. Een meubelstuk van goede kwaliteit en met een neutrale uitstraling kan nog jaren lang meegaan. Een grote stoere hoekbank, een robuuste tafel of een paar houten stoelen zijn hier een mooi voorbeeld van. Je kunt de laatste trends beter toevoegen aan je woning door middel van accessoires, dan door elke paar jaar nieuwe meubels te kopen. Probeer zo lang mogelijk te genieten van een goede basis. Op deze manier ben je ook iets duurzamer bezig.

Gezellige eetkamer of leefkeuken

Net als bij de landelijke stijl mag er in de keuken echt geleefd worden. Het moet een plek zijn waar je niet alleen maar komt om te koken. Creëer een gezellige ruimte waar de hele familie samen kan komen, waar je bij kunt kletsen met vrienden en waar je ook andere activiteiten kunt organiseren. Een goede eiken tafel en een paar comfortabele eetkamerstoelen zijn hiervoor een must!

Authentieke elementen

Misschien heb je het geluk dat je in een karakteristiek huis woont. Dan mogen alle authentieke elementen van deze woning ook echt naar voren komen! Laat de bakstenen muur zien, leg de nadruk op de houten balken en laat vooral de oude open haard in zijn waarde. In een hele nieuwe woning kun je deze sfeervolle elementen ook nabootsen.

Landelijke en knusse accessoires

Breng nog meer sfeer in de rustieke woning door de juiste accessoires toe te voegen. Hierbij zijn landelijk en knus de sleutelwoorden. Koop bijvoorbeeld een heerlijk wollen plaid, een zacht vloerkleed, een houten bijzettafel, een (nep) schapenvachtje, katoenen theedoeken en rieten manden.


Reageer

Lees ook:

Zo maak je een gezellige plek van de vensterbank >
De kleur groen in de woonkamer: trendy en rustgevend >
Een verhuizing voorbereiden: dit kun je tijdig doen >
Geometrische vormen in het interieur: voorbeelden en inspiratie >
Zo ga je voor meer comfort in de slaapkamer >
Dit is onmisbaar in je thuiskantoor >
Beter stoken met ovengedroogd haardhout >
Zo maak je een wit interieur gezellig >
Elektrisch gereedschap om klusjes nog eenvoudiger te maken >
Moderne keukens: verschillende voorbeelden >
Banken in verschillende kleuren: doe hier inspiratie op >
Meer rust in de slaapkamer: zo ga je voor dit effect >
Plaatjes kijken: dit zijn de mooiste babykamers >
Een rode bank in de woonkamer: opvallend en speels >
Kleurrijk beddengoed: tips en inspiratie >

Terug naar overzicht >>