arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Keuken » Van rustiek tot modern: houten keukens passend bij elke woonstijl
Van rustiek tot modern: houten keukens passend bij elke woonstijl

Van rustiek tot modern: houten keukens passend bij elke woonstijl

Dat het kopen van houten keukens vandaag de dag nog steeds razend populair is onder woningbezitters, is eigenlijk helemaal niet zo gek. Je haalt een enorm elegant totaalplaatje in huis en een keuken van hout heeft ook nog eens een erg tijdloze uitstraling. Tel daar de hoge duurzaamheid van het materiaal bij op en je kunt zeker zijn van een keuken met een erg hoge levensduur. Meer weten over het kopen van een keuken van hout? Je leest er net even wat meer over in dit blog.

Je hebt de keuze uit houten keukens in enorm veel opstellingen en uitvoeringen

Ga je eenmaal actief aan de slag met een nieuwe keuken kopen voor je eigen woning? Dan kom je er al erg snel achter dat er veel mogelijk is op het gebied van de opstelling ervan. En dat is natuurlijk wel zo belangrijk, want voor ieder type woning en voor iedere grootte van de ruimte moet er meer dan genoeg mogelijk zijn. Verdiep je dus altijd een keer goed in alle opties die er zoal mogelijk zijn voor je eigen woning en maak op deze manier een erg gerichte keuze. 

De houten keukens zijn erg makkelijk met een keukenblad naar wens te realiseren

De houten keukens zijn erg makkelijk met een keukenblad naar wens te realiseren

Op het gebied van de stijl van de houten keukens is er gelukkig enorm veel mogelijk. En dit betekent dus ook dat je een houten keuken erg makkelijk kunt combineren met tal van keukenbladen. Misschien ga je graag voor een blad van beton, een blad van marmer of een blad van composiet. Door de juiste combinatie uit te zoeken, kun je de door jou gewenste woonstijl ook nog eens veel beter benadrukken. En dat is natuurlijk wel zo belangrijk, bijvoorbeeld als je de stijl van de keuken overeen wil laten komen met de stijl van de woonkamer.

Een volledige keuken van hout voor een minimalistisch en strak totaalplaatje

En kies je voor houten keukens waarvan zowel het blad als de kastjes zijn gemaakt van dit materiaal? Dan zorg je direct voor een enorm strak totaalplaatje. Niet zo gek dus dat deze keuze erg geliefd is voor onder meer de Japandi stijl, klassieke stijl en minimalistische stijl. Doordat je de keuze hebt uit tal van houtsoorten, is er voor ieder altijd wel wat wils.

Wat moet de kleur van het hout zijn voor je nieuwe en toekomstige keuken?

Maar ook op het gebied van de kleur van de houten keukens is er enorm veel mogelijk. Hierdoor kun je erg goed een persoonlijke twist aan de kamer geven en je eigen smaak en stijl terug laten komen. Ideaal om te combineren met bijvoorbeeld een kleurrijk tegeltje op de muur. Of als je een bepaalde accentkleur in de keuken maar al te graag ook terug wilt laten komen in de woonkamer bij jou in huis. Op het gebied van de kleur zijn de opties eindeloos, dus denk nu alvast goed na over het kleurenpalet dat je graag toe wilt passen.

Ontdek de nieuwste trends voor je eigen interieur in een luxe keukenwinkel

Ga je het liefste op korte termijn al een keer aan de slag met het upgraden van je keuken? Kies er dan voor om een keer het aanbod aan houten keukens te bekijken in een keukenwinkel bij jou in de regio. Je krijgt dan meteen een erg goed beeld van alle mogelijke houtsoorten waar je voor de keuken uit kunt kiezen. Maar een ervaren medewerker kan je ook van een passend advies voorzien over de beste opstelling bij jou in huis. Ben je hier binnenkort druk mee in de weer?


Reageer

Lees ook:

Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Hoe je een granieten keukenblad kan vervangen >
10 x must-have items voor iedere keuken! >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Zo kun jij jouw keukenkast organizen: 4 handige tips >
Scoor deze handigheidjes voor in de keuken >
6 tips voor een robuuste en stoere keuken >
5x Tips en tricks om een aangebrande pan schoon te krijgen >

Terug naar overzicht >>