arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Keuken » Tips voor de aanschaf van een keuken

Tips voor de aanschaf van een keuken

Mijd drukke dagen

De zaterdag en de koopzondagen zijn de topdagen wat drukte betreft. Dit geldt voor alle keukenzaken, groot of klein. Als u meer rust nodig hebt om u te oriënteren, kunt u beter een paar uur vrij nemen om door de week bij een keukenzaak langs te gaan.

Kleuradvies

Zorg voor een maatschets. U kunt een keukenadviseur snel informeren met een goede maatschets. Daarop zet u de afmetingen van de muren waar de keuken moet komen, maar ook de plaatsen van vaste elementen zoals ramen en deuren, inclusief draairichting. Als u ergens ruimte overhoudt, bijvoorbeeld 30 centimeter, dan is het slim om daar een ladekastje te plannen. Een smalle ladekast ziet er leuk uit en is in de praktijk een handige bergplaats.

Stroom

Denk aan voldoende stopcontacten. De meeste mensen hebben op het aanrecht een koffiezetapparaat, een waterkoker en bijvoorbeeld een mixer staan. Maar misschien ook wel een citruspers, keukenmachine en broodrooster. Zes stopcontacten is zeker aan te bevelen. Maar let ook op de stroomvoorziening. In keukens wordt steeds meer apparatuur geplaatst. Met name een vaatwasser, oven en magnetron zijn flinke stroomgebruikers. In bestaande huizen komt het vaak voor dat de stroomvoorziening in de keuken daar niet op berekend is en dat er groepen bij moeten. Kijk naar de aansluitwaarde van vaatwassers en ovens. Op één groep kan ongeveer 3600 watt aan apparatuur worden aangesloten. Een oven en een vaatwasser samen op één groep lukt dus vrijwel nooit.

Energielabel

Let op het energielabel. Bij de keuze van koelkast, vrieskast en vaatwasser is het slim om te letten op het energielabel. Voor een apparaat in klasse A betaalt u iets meer, maar krijgt u subsidie van het energiebedrijf. Bovendien bespaart u zo op de energierekening.


Reageer

Lees ook:

Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Hoe je een granieten keukenblad kan vervangen >
10 x must-have items voor iedere keuken! >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Zo kun jij jouw keukenkast organizen: 4 handige tips >
Scoor deze handigheidjes voor in de keuken >
6 tips voor een robuuste en stoere keuken >
5x Tips en tricks om een aangebrande pan schoon te krijgen >
Goede messen kiezen voor in de keuken: waar kun je op letten? >
6x populaire keukenstijlen van dit moment >
Gele keuken inrichten: de mooiste voorbeelden >

Terug naar overzicht >>