Home > Woonruimte > Keuken > Reddot design award voor theekop
 
 

Reddot design award voor theekop

Met de Magisso theekop geniet men op meerdere manieren van een kopje thee. De thee wordt in de theekop bereid met verse theeblaadjes en kokend water. Doordat de theeblaadjes tijdens het drinken in het zeefje blijven zitten, zorgt de geur voor een extra dimensie tijdens het drinken.

De Magisso Theekop ontving bij de ‘Fenniaprize 2012? een eervolle vermelding en werd daarbij vergezeld door merken als Iittala, Nokia en KONE. De Magisso Theekop is ontworpen door Vesa Jääskö uit Vesaviso Oy en bedacht door Laura Bougdanos.

De Fenniaprize ontwerpwedstrijd is een kans voor bedrijven om zich te onderscheiden door middel van innovatief, verantwoord en economisch relevant design. Fennia Prize 2012 is onderdeel van het World Design Capital Helsinki 2012 (culturele hoofdstad) programma.

Gebruiksvriendelijk

De theekop is eenvoudig in het gebruik dankzij de driehoekige bodem. Door de kop schuin te zetten aan de kant van het zeefje trekt de thee tot de gewenste sterkte is bereikt. Vervolgens wordt de kop gekanteld waardoor deze niet meer trekt en de thee klaar is om gedronken te worden.

De theekop is gemaakt van hoogwaardige kunststof. Het materiaal geleidt de warmte minimaal zodat de theekop vast gehouden kan worden zonder de handen te branden.

Uiteraard is de theekop ook geschikt voor gewone theezakjes. De kop is vaatwasmachine bestendig en verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

 
 
 
 
 
 
Reageer