arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Keuken » Ledstrips in de keuken: waar moet je op letten?
Ledstrips in de keuken: waar moet je op letten?

Ledstrips in de keuken: waar moet je op letten?

Steeds vaker wordt er om de keuken te verlichten gekozen voor ledstrips. De toepassingen van ledstrips zijn ontzettend divers. Ook varieert de verlichting van sfeervolle verlichting tot praktisch werklicht. Of nog beter een combinatie daarvan.

Met ledstrips boven en onder de keukenkasten kan je gemakkelijk sfeervolle verlichting creëren. Dit type verlichting geeft je keuken een fraai effect. Vanzelfsprekend moeten ledstrips boven het werkblad in de keuken zorgen voor praktische werklicht.

Wil je ledstrips in de keuken bevestigen? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten.

Waarop letten bij aanschaf van ledstrips?

Welk type led strip voor jou de beste keuze zijn is afhankelijk van de toepassing. Lees hieronder op welke punten je allemaal moet letten.

Ledstrips in de keuken

Waterdichtheid

Welk type ledstrips voor jou de beste keuze is, is afhankelijk van de plek waar je ze wilt bevestigen. In de meeste gevallen adviseren wij om te kiezen voor waterdichte ledstrips. Ofwel ledstrips met een IP-waarde van 65. Zeker als je de ledstrips gebruikt om het werkblad te verlichten. Zo weet je zeker dat de ledstrips beschermd zijn tegen vocht van de waterkoker, de spoelbak of het koffieapparaat. 

LED profielen

Om ledstrips netjes in de keuken te bevestigen wordt er vaak gekozen voor een ledstrip profiel. Een aluminium ledstrip zorgt voor een nette afwerking en zorgt met de afdekkap voor extra bescherming van de ledstrip.

Lichtkleur

Een andere belangrijk keuze is de lichtkleur. Voor een stijlvolle en sfeervolle verlichting is warm wit de beste keuze. Terwijl koud/helder wit vaak het meest praktisch is als werklicht in de keuken. Het kiezen van de juiste lichtkleur is erg persoonlijk, maar tegenwoordig heb je voor alle wensen wel een passende lichtkleur. 

Bewegingssensor

Naast de standaard verlichting in de keuken kan je ervoor kiezen om keukenkastjes te verlichten met ledstrips. Door te kiezen voor een led strip met bewegingssensor gaat de strip aan bij het openen van een kastdeur of een lade. Vervolgens gaat deze automatisch weer uit. Een ledstrips met bewegingssensor is ideaal voor donkere plekken in de keuken.


Reageer

Lees ook:

Gele keuken inrichten: de mooiste voorbeelden >
Duurzamer wonen: 5 slimme tips en tricks >
Hoe kun je je voorraadkast overzichtelijk indelen? 6 tips en tricks! >
Afval scheiden? Met deze 5 handige tips pak je het goed aan! >
Dit is waarom je aandacht moet besteden aan het natte deel van je keuken >
Je huis sneller schoonmaken? Met deze 4 tips lukt het! >
De ronde eettafel: om deze 5 redenen is ‘ie zo populair! >
Leven met minder plastic in huis: zo pak je het slim aan >
Minder afval in de keuken: 6 handige tips! >
Een picknicktafel in de eetkamer: wat zijn de voordelen? >
Zo herken je de keuken van een kookliefhebber >
Deze prachtige barkrukken moet je zien! >
Lichtblauw in het interieur: 7 prachtige voorbeelden >
Een gezellige thuisbar inrichten: zo pak je het aan! >
Een verbouwing goed voorbereiden: zó pak je het slim aan >

Terug naar overzicht >>