arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Keuken » Ledstrips in de keuken: waar moet je op letten?
Ledstrips in de keuken: waar moet je op letten?

Ledstrips in de keuken: waar moet je op letten?

Steeds vaker wordt er om de keuken te verlichten gekozen voor ledstrips. De toepassingen van ledstrips zijn ontzettend divers. Ook varieert de verlichting van sfeervolle verlichting tot praktisch werklicht. Of nog beter een combinatie daarvan.

Met ledstrips boven en onder de keukenkasten kan je gemakkelijk sfeervolle verlichting creëren. Dit type verlichting geeft je keuken een fraai effect. Vanzelfsprekend moeten ledstrips boven het werkblad in de keuken zorgen voor praktische werklicht.

Wil je ledstrips in de keuken bevestigen? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten.

Waarop letten bij aanschaf van ledstrips?

Welk type led strip voor jou de beste keuze zijn is afhankelijk van de toepassing. Lees hieronder op welke punten je allemaal moet letten.

Ledstrips in de keuken

Waterdichtheid

Welk type ledstrips voor jou de beste keuze is, is afhankelijk van de plek waar je ze wilt bevestigen. In de meeste gevallen adviseren wij om te kiezen voor waterdichte ledstrips. Ofwel ledstrips met een IP-waarde van 65. Zeker als je de ledstrips gebruikt om het werkblad te verlichten. Zo weet je zeker dat de ledstrips beschermd zijn tegen vocht van de waterkoker, de spoelbak of het koffieapparaat. 

LED profielen

Om ledstrips netjes in de keuken te bevestigen wordt er vaak gekozen voor een ledstrip profiel. Een aluminium ledstrip zorgt voor een nette afwerking en zorgt met de afdekkap voor extra bescherming van de ledstrip.

Lichtkleur

Een andere belangrijk keuze is de lichtkleur. Voor een stijlvolle en sfeervolle verlichting is warm wit de beste keuze. Terwijl koud/helder wit vaak het meest praktisch is als werklicht in de keuken. Het kiezen van de juiste lichtkleur is erg persoonlijk, maar tegenwoordig heb je voor alle wensen wel een passende lichtkleur. 

Bewegingssensor

Naast de standaard verlichting in de keuken kan je ervoor kiezen om keukenkastjes te verlichten met ledstrips. Door te kiezen voor een led strip met bewegingssensor gaat de strip aan bij het openen van een kastdeur of een lade. Vervolgens gaat deze automatisch weer uit. Een ledstrips met bewegingssensor is ideaal voor donkere plekken in de keuken.


Reageer

Lees ook:

Van rustiek tot modern: houten keukens passend bij elke woonstijl >
Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Hoe je een granieten keukenblad kan vervangen >
10 x must-have items voor iedere keuken! >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Zo kun jij jouw keukenkast organizen: 4 handige tips >
Scoor deze handigheidjes voor in de keuken >
6 tips voor een robuuste en stoere keuken >

Terug naar overzicht >>