arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Keuken » Keukentrends 2012

Keukentrends 2012

Keukentrends: integratie

De keuken wordt steeds meer midden in de ruimte geplaatst en zo meer een meubel. Eettafels, stoelen en roomdividers hebben dezelfde stijl en kleur als de keuken. Ook zien we steeds vaker schilderijen, luidsprekers en beeldschermen. Nog een stapje verder gaat het zoveel mogelijk wegwerken van de keuken. Kookeilanden worden afgedekt en apparaten worden aan het zicht onttrokken door mooie schuifwanden.

Rustig naturel tegenover Amerikaanse hysterie

Momenteel worden veel keukens uitgevoerd in hoogglans en neutrale kleuren (vooral wit!) met daarbij een natuurstenen werkblad en spoelbak. Uitgesproken houtsoorten waarbij de structuur goed zichtbaar is, zien we ook steeds meer. Daar tegenover staat het heftigere werk als felrood, knalroze en grasgroen. Oude glorie herleeft met de tegeltjesspoelbak en gerestaureerde Amerikaanse keukens. Erg gaaf voor wie wel wat lef heeft en houdt van jaren 50 design.

Keukenbladen: dun, glas en textiel

Werkbladen worden steeds dunner. Deze ranke juweeltjes worden voor een bijzonder effect ook regelmatig gecombineerd met hun extreem dikke broertjes van robuust materiaal. Glas wordt steeds populairder en is bijzonder geschikt voor dunne keukenbladen. Het is mooi in combinatie met RVS of natuursteen. De jaren 60 laat je herleven met glasmozaïek; vooral als het zonlicht erop schijnt, een heel bijzonder element in je keuken!

Meubels

Er ligt veel nadruk op opbergruimte, veel verborgen uittrekbare elementen en comfortabele, smalle fauteuils. Op tafelgebied zien we veel grote, ruige, verweerde leeftafels maar ook exemplaren van gekleurd glas of strak vormgegeven organische vormen. Terug van weggeweest is de bar, in de vorm van een doorlopend werkblad of een hoge tafel die geïntegreerd is in het kookeiland.

Warmhoudtafelkleden en pratende ovenhandschoenen

Er worden allerlei culinaire gadgets ontwikkeld om de kookprestaties naar een hoger niveau te tillen én om de veiligheid in de keuken te verbeteren. Enkele voorbeelden: een warmtedeel in de koelkast die groenten laat rijpen, een pratende ovenhandschoen die waarschuwt als je een gerecht moet ‘checken’, een tafelkleed dat borden warm houdt en een weegschaal die behalve het gewicht ook de voedingswaarde vermeldt. In het Huis van de Toekomst, Living Tommorrow, vind je ook wat knappe staaltjes techniek. Het digitale prikbord bijvoorbeeld dat een boodschappenlijstje, klok-, nieuws- en fileberichten en het energieverbruik weergeeft. Je kunt het weekmenu scannen en de bereiding volgen op een LCD-scherm. De koelkast geeft aan welke producten op zijn of aan het bederven zijn.


Reageer

Lees ook:

Dit zijn de mooiste keukeneilanden >
Tips en tricks: let hierop bij het uitkiezen van eetkamerstoelen >
Een kleine keuken? Zo pak je het inrichten aan! >
Retro vibes in huis met een oranje kleur >
Basic kleuren in het interieur: voorbeelden en inspiratie >
Een verhuizing voorbereiden: dit kun je tijdig doen >
Moderne keukens: verschillende voorbeelden >
Koper in de keuken: voorbeelden en inspiratie >
Vind de perfecte bank voor jouw interieur: van hoekbank tot eetkamerbank >
8 stoere plafonnières voor een industrieel interieur >
Marmer in het interieur: verschillende voorbeelden >
Meer budget creëren voor je interieur >
6 prachtige led-hanglampen voor boven de eettafel >
Dit zijn handige accessoires voor de keuken >
Een grondige schoonmaak in huis: zo pak je het aan >

Terug naar overzicht >>