arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Keuken » Je keuken vernieuwen: 6 tips
je keuken vernieuwen

Je keuken vernieuwen: 6 tips

  1. Doe inspiratie op

Neem vooraf even de tijd om woonmagazines of inspiratieplaatjes op de website van de IKEA door te nemen. Je ziet hier allerlei verschillende stijlen en functionaliteiten in de keukens, en kunt zo makkelijker beslissen hoe jouw vernieuwde keuken eruit moet komen te zien.

  1. De functionaliteiten

Wat heb je allemaal nodig in jouw keuken en welke tools gebruik je het meest? De standaard items als een waterkoker en een gaskookplaat zijn natuurlijk essentieel, maar wat dacht je van een blender waar je iedere ochtend verse smoothies mee kunt bereiden? Of een speciale thee-hoek voor de theeliefhebber?

  1. Het budget

Nu dat je al je ideeën op een rijtje hebt is het tijd om een budget vast te stellen. Zorg natuurlijk dat je budget niet te laag, maar ook zeker niet te hoog is. Probeer het budget altijd wat lager te houden dan je maximaal bestedingsruimte; zo kun je indien nodig altijd nog wat rekken.

  1. Aanbieders vergelijken

Er zijn natuurlijk tientallen aanbieders op het gebied van keukeninrichting en apparatuur. Vergelijk de meest bekende aanbieders zoals de IKEA of Budgetplan, zodat je direct kunt zien waar je het meeste waarde voor je geld krijgt. Selecteer bijvoorbeeld een vijftal items die jij in je vernieuwde keuken wilt hebben, en maak een optelsommetje van deze items bij verschillende aanbieders. Zo weet je direct waar je het beste terecht kunt met jouw wensen en budget.

  1. Blijf bij dezelfde stijl

Producten en accessoires in de keuken komen natuurlijk allemaal in een andere stijl. Probeer wel zoveel mogelijk overeenkomsten samen te brengen in jouw vernieuwde keuken. Een lak glanzende rode waterkoker ziet er bijvoorbeeld een stuk strakker uit wanneer deze gecombineerd (en dus aangevuld) wordt door andere accessoires in dezelfde lak glans rode kleur.

  1. Breng de natuur naar binnen

Vergeet ook zeker het groen niet! Of je nu een verticaal kruidentuintje maakt, of gewoon wat mooie planten voor de keuken aanschaft. Al dat mooie groen geeft de keuken direct een aangename sfeer én ook nog eens een goede luchtkwaliteit.


Reageer

Lees ook:

Een mix van stoelen aan de eettafel: voorbeelden en inspiratie >
Inspiratie voor een mooi gedekte paastafel >
Pasteltinten in de keuken: lieflijk en warm >
Meer hout verwerken in je interieur >
Tips voor een stoere eetkamer >
Opvallende kenmerken van duo rolgordijnen >
Een prachtige fotowand met posters: voorbeelden en inspiratie >
Stijlvol: gedroogde bloemen in huis >
Riet in het interieur: voorbeelden en inspiratie >
De bar in de keuken: de mooiste voorbeelden >
Waar let je op bij een make-over van je woonkamer? >
6x leuke ouderwetse items voor de moderne keuken >
Dit zijn de mooiste lampen voor naast het bed >
Boeken opbergen in huis: voorbeelden en inspiratie >
Een houten dressoir voor elke woonstijl >

Terug naar overzicht >>