arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Keuken » Gele keuken inrichten: de mooiste voorbeelden
Gele keuken inrichten: de mooiste voorbeelden

Gele keuken inrichten: de mooiste voorbeelden

Of een gele keuken een goed idee is? Absoluut! Als je blij wordt van deze kleur, is dat een prima reden om voor een gele keuken make-over te kiezen. Keukens zijn vaak namelijk maar behoorlijk saaie ruimtes, waar we best wat meer kleur kunnen laten zien. En met de opvallende kleur geel lukt dat helemaal! Eerst nog even wat gele keuken voorbeelden zien? Kijk dan snel verder.

Gele keukenkastjes

Het is het tofst om de keukenkastjes een gele look te geven. Kijk maar eens op het onderstaande voorbeeld: daar word je toch direct happy van? Je kunt je huidige keukenkastjes een schilderbeurt geven, of voor geheel nieuwe kastjes kiezen. Net wat jij voor ogen hebt. In het onderstaande voorbeeld is voor een vrij rustgevende kleur geel gekozen, zodat het geheel nog altijd stijlvol blijft. Dat is zeker een goede optie.

Gele keuken inrichten: de mooiste voorbeelden

Gele keuken: deels geel, deels grijs

Hieronder zien we een unieke keuken: het geel komt deels terug aan de wand, maar wordt verder bijgestaan door rustig grijs. Hier is duidelijk over nagedacht! Met geel kies je immers voor een behoorlijke knalkleur, maar op deze manier blijft alles perfect in balans. Absoluut een tip om in het achterhoofd te houden.

Gele keuken inrichten: de mooiste voorbeelden

Keuken geel met groen

Sommige kleurencombinaties vormen een match made in heaven. Zoals geel in combinatie met groen! Kijk maar eens op het onderstaande voorbeeld: wát een levendige look, die sfeer ademt. Je kunt de keukenkastjes in het geel schilderen en de wand in het groen, zoals hieronder ook is gedaan. Of draai het juist om: kies voor groene kastjes in combinatie met een gele muur. Een gele muur in de keuken fleurt de boel namelijk ook meteen op. Het is maar net welke kleur je een groter oppervlakte wilt geven. Oh, en let ook even op het hoekje: zo’n gele koelkast is enorm tof!

Gele keuken: de details

Vind je het idee van de gele keuken heel mooi, maar vind je de kleur wel wat overweldigend? Dat snappen we. Je kunt ervoor kiezen om een zachtgele keuken of een lichtgele keuken in te richten, zodat de kleur subtieler oogt. Maar een andere optie is om geel slechts op een paar punten terug te laten komen, zoals we hieronder zien. Geel speelt zo geen hoofdrol, maar eerder een bijrol – en valt nog altijd op. Wat een gaaf, speels effect! Van een gele koelkast tot een gele fruitschaal, van gele kopjes tot gele borden, ga op zoek naar de opties. En dek ook de eettafel met gele elementen, zoals placemats of servetten. Daar word je elke dag weer gelukkig van.


Reageer

Lees ook:

Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Hoe je een granieten keukenblad kan vervangen >
10 x must-have items voor iedere keuken! >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Zo kun jij jouw keukenkast organizen: 4 handige tips >
Scoor deze handigheidjes voor in de keuken >
6 tips voor een robuuste en stoere keuken >
5x Tips en tricks om een aangebrande pan schoon te krijgen >
Goede messen kiezen voor in de keuken: waar kun je op letten? >
6x populaire keukenstijlen van dit moment >
Duurzamer wonen: 5 slimme tips en tricks >

Terug naar overzicht >>