arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Keuken » Een kleine keuken? Zo pak je het inrichten aan!

Een kleine keuken? Zo pak je het inrichten aan!

We hebben vandaag de dag niet allemaal de luxe om in een grote woning te leven. Zeker in de stad gaat het vaak om appartementen, waar je niet alle ruimte van de wereld hebt. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar het vereist wel praktisch denkwerk. Hoe zorg je dat alle items die je nodig hebt in huis passen, met name in ruimtes als de keuken? Lees onze blog en leer!

Alleen wat echt nodig is

We beginnen de blog over een kleine keuken inrichten bij de belangrijke basis: haal niet te veel spullen in huis. Want hoewel je natuurlijk best handig kunt inrichten, blijft het zaak dat er niet veel ruimte is. Houd dus alleen hetgeen wat je écht gebruikt, en liefst ook met regelmaat. Anders ligt het alleen maar in de weg!

Ook kun je hierbij bedenken dat je niet alles in veelvoud hoeft te hebben. Woon je maar met een of twee personen? Dan heb je geen enorme bestekvoorraad nodig. En meer dan vier pannen kunnen er ook niet op het fornuis staan – dus voorkom dat je een enorme verzameling hebt. Zo beleef je alleen maar meer plezier aan de ruimte die je hebt.

Een kleine keuken? Zo pak je het inrichten aan!

Kies voor handige kasten

Je hebt misschien de neiging om gewoon simpele kasten in huis te halen, met een standaard afmeting. Dat is dan ook eenvoudig, maar komt niet altijd het beste uit. Je kunt beter voor formaten gaan die passen bij jouw keukenspullen. Zo is voor pannen een brede kast nodig, maar voor bewaarpotten bijvoorbeeld niet. Probeer op deze manier vast te stellen welke soort kasten je nodig hebt – en baseer daar je keukenplan op.

Bij het keuken handig inrichten kom je er op deze manier misschien wel achter dat er nog best een smal kastje in de hoek past – iets waar je anders niet op was gekomen. En geloof ons maar: elk hoekje telt als het gaat om een keuken in een klein appartement. Het kost je misschien wat moeite, maar het resultaat mag er zeker zijn.

Zo pak je het aan: een kleine keuken inrichten

Werk in de hoogte

Bij de inrichting van een kleine keuken is het handig om in de hoogte te werken. Grote kans namelijk dat veel ruimte op de muur nog niet in gebruik is – en daar kun je wel wat mee. Heb je bijvoorbeeld nog geen kastjes aan de muur hangen? Dan wordt het de hoogste tijd bij het inrichten van de kleine keuken!

Maar dat is niet alles – je kunt meer kwijt aan de muur. Denk aan een messenset: die kun je ophangen aan een magneetstrip aan de wand. En ga voor verschillende plankjes aan de muur: ideaal voor bijvoorbeeld potten met pasta, of voor kruiden. En dat ziet er ook nog eens hartstikke gezellig uit! Zo sla je twee vliegen in een klap bij het kleine keuken praktisch inrichten.


Reageer

Lees ook:

Dit zijn de mooiste keukeneilanden >
Tips en tricks: let hierop bij het uitkiezen van eetkamerstoelen >
Retro vibes in huis met een oranje kleur >
Basic kleuren in het interieur: voorbeelden en inspiratie >
Een verhuizing voorbereiden: dit kun je tijdig doen >
Moderne keukens: verschillende voorbeelden >
Koper in de keuken: voorbeelden en inspiratie >
Vind de perfecte bank voor jouw interieur: van hoekbank tot eetkamerbank >
8 stoere plafonnières voor een industrieel interieur >
Marmer in het interieur: verschillende voorbeelden >
Meer budget creëren voor je interieur >
6 prachtige led-hanglampen voor boven de eettafel >
Dit zijn handige accessoires voor de keuken >
Een grondige schoonmaak in huis: zo pak je het aan >
Grote ramen in huis: plaatjes kijken >

Terug naar overzicht >>