arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Keuken » AGA het klassieke kookwonder

AGA het klassieke kookwonder

Grote, gietijzeren klassiekers zijn het. Robuuste fornuizen met verschillende ovens die afgesloten worden met zware ijzeren deuren. Bovenop kookplaten, verder niets. Geen knoppen, geen tierelantijntjes, geen knipperende displays. Niets. Stoere eenvoud, gevangen in onbeweeglijk ijzer. Deze AGA doet denken aan – tja waaraan? Aan de geur van brood in een boerderijtje, ergens verdwaald op het platteland. Aan de smaak van vers gebraden vlees, opgediend in een statig kasteel. Aan jagers die zich warmen bij het fornuis en watertandend het wildbraad bereiden. Aan alles, kortom, dat puur en authentiek is. Een beleving die bijna even ongekunsteld is als het koken boven een vuurtje. Het gaat alleen gemakkelijker, zoveel wordt wel duidelijk. Koken op een AGA is niet moeilijk en nauwelijks anders.

Bij elke stijl

De echte AGA is het grootste model, met vier ovens. Een model dat niet in elke keuken past en met een prijskaartje van meer dan tien mille zijn eigen doelgroep selecteert. Maar ook het model dat het hart steelt van mensen met de meest uiteenlopende smaken. In een landelijke of klassieke keuken doet dit fornuis het goed, maar ook in een eigentijdse of strakke keuken heeft  het industriële gevaarte bijzondere charme. Het brede blok ijzer – gewicht circa 600 kilogram – dwingt respect af. Het is het hart van het huis. Hieromheen komen familie en vrienden samen, terwijl uit de braad-, bak-, sudder- en warmhoudoven het ene na het andere gerecht getoverd wordt. Deze AGA is altijd op temperatuur. Altijd gebruiksklaar.

Ronduit lekkerder

Met behulp van gas wordt het fornuis verwarmd. Het ijzer verspreidt een behaaglijke warmte, hoewel er dankzij de goede isolatie maar weinig energie verloren gaat. Even een pannetje water of melk koken? Open de isolatiedeksels aan de bovenzijde, zet het pannetje op de snelkookplaat en binnen luttele minuten borrelt het dat het een lieve lust is. Wokken? Koken? Bakken? Braden? Grillen? Sudderen? De AGA is er klaar voor, op elk moment van de dag. De vier ovens hebben elke een vaste temperatuur. Hier, achter deze ijzeren deuren, schuilt het geheim van de AGA. Hier wordt duidelijk dat je een AGA niet alléén koopt om z’n uiterlijk, hoewel dat een goede reden is. Gerechten uit een AGA zijn ronduit lekkerder. De ovens werken met indirecte stralingswarmte. Stilstaande hete lucht, waardoor de gerechten niet uitdrogen en hun natuurlijke eigenschappen behouden.

Twee, drie of vier ovens

Dat voordeel hebben overigens ook de modellen met twee of drie ovens. Deze modellen zijn minder dan een meter breed en passen in de gemiddelde keuken. Alle modellen zijn leverbaar met elektrische kookplaten.

Bij Van Rhee Keukendesign staat zowel een AGA met drie ovens als met vier ovens opgesteld. Glimmend zwart, ook leverbaar in dertien andere authentieke kleuren. Als het markante middelpunt van de keuken, klaar voor culinaire topprestaties.


Reageer

Lees ook:

Van rustiek tot modern: houten keukens passend bij elke woonstijl >
Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Hoe je een granieten keukenblad kan vervangen >
10 x must-have items voor iedere keuken! >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Zo kun jij jouw keukenkast organizen: 4 handige tips >
Scoor deze handigheidjes voor in de keuken >
6 tips voor een robuuste en stoere keuken >

Terug naar overzicht >>