Home > Woonruimte > Keuken > Aan de keukentafel met...
 
 

Aan de keukentafel met...

Rhodé Caré-Timmer, getrouwd met Jeroen en moeder van Isis (14) en Joram (10). Vrije tijd besteedt zij graag aan thuis zijn met het gezin, zeilen, schilderen, lezen én uitgebreid koken. Vandaar dat we Rhodé spraken in haar mooie moderne keuken.

Wat is er bijzonder aan deze keuken?

Bijzonder aan onze keuken is dat we er heel lang naar uit hebben gekeken maar ook dat er verschillende unieke oplossingen inzitten die perfect passen bij ons huis en onze wensen. Dit is mede mogelijk geworden doordat Zenner Keukens bereid was om telkens verder mee te denken over hoe het wel kon en wat eigenlijk niet kon. Ik  wilde bijvoorbeeld graag een bankje bij het raam, als onderdeel van het keukenblok. De bar is van een grove eikenhouten plank op smalle ronde RVS poten. Daar eten we 's ochtends en in het weekend tussen de middag.

Wat is uw fijnste keukenapparaat?

Mijn favoriete apparaat is lastig, er zijn er meer. Het ingebouwde radiootje van JUNG en het iPod-dock gebruik ik heel veel. Het ziet eruit als een wandcontactdoos waardoor het helemaal niet opvalt. De Quooker om thee te drinken is ook fantastisch.

Welk kookboek inspireert u?

Wij koken veel uit De Zilveren Lepel. Dit boek bevat 1.200 pagina's met kleine makkelijke Italiaanse recepten. Even een investering maar absoluut de moeite waard! We koken elke dag en merken steeds vaker dat de ingrediënten bij de biologische winkel vandaan de lekkerste smaak geven. Uitgebreid koken doen wij het liefst op zondag. Dan maakt Jeroen met onze zoon samen zelf pasta met een goede saus van biologisch bloem, eieren, gehakt en andere ingrediënten die we in huis hebben.

Favoriete plek in de keuken?

Onze keukentafel is de bar. Hier drinken we koffie en thee, praten we met vrienden, gebruiken we de iPad, spelen we Yahtzee of een potje kaarten als het zo uitkomt. De keuken bevindt zich in het midden van de woonruimte met de bar als grens. Eromheen is de eethoek, de schuifpui naar de tuin en de zithoek. Er zijn overal ramen waardoor de bar veel ruimte en licht heeft en je zowel voor als achter de bar een mooi uitzicht hebt.

Kooktip?

Spaghetti met knoflook,  olijfolie,  zeezout,  zwarte gemalen peper, peterselie en eventueel garnalen. Mijn man heeft dit jaren geleden in Rome gegeten toen hij heel laat in een restaurant kwam waar de keuken al dicht was. Het werd bij hem aan tafel bereid en sindsdien is het bij ons niet meer weg te denken. Het recept vindt u o.a. op www.smulweb.nl.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Reageer